12 неща, които педиатърът ви няма да ви каже

1. Децата вече знаят, че „няма да боли” е равно на „ще боли!”. Не използвайте думичката „боли“, така ги притеснявате.

2. Дори да искате да направите малко проучване в интернет , в никакъв случай не бива да поставяте сами диагноза на децата си и да идвате и да питате за определено лекарство.

3. Не питайте вашия педиатър за здравето на детето си, когато го срещнете в магазина или в парка. Тогава тй или тя иска да е родител точно като вас самите.

4. Ако предпишат ново лекарство, може би тъкмо дистрибуторът е излязъл от кабинета му. Понякога оставят като подаръци лекарствата, за да ви зарибят, а новото лекарство не е по-добро от старото в повечето случаи.

5. Повечето посещения при педиатъра особено при по-големите деца не са необходими. Може само един телефонен разговор да оправи настинката, температурата, болката в гърлото и ушите.

6. Дали наистина децата имат нужда от тези ваксини? Не забравяйте, че педиатрите са ваксинирали собствените си деца.

7. Разбира се, ч е може да се обадите на педиатъра си, бъдете мили и любезни, обяснете причината за вашето обаждане.

8. Ако искате да попълните здравния картон на детето точно преди летния лагер, не се притеснявайте, донесете бисквити в кабинета и го помолете, малко ще ви откажат.

9. Всъщност не всички педиатри са наясно с цените на лекарствата, така че ако ви се стори много скъпо в аптеката, се обадете за смяна.

10. Спрете да пишете на телефона си, щом педиатърът говори с детето ви, обръщайте максимално внимание какво го питат и какво отговаря то.

11. Когато кажете, че сте дали на детето си някакво лекарство, педиатърът потръпва. Проучвания показват, че лекарствата за настинка никога не са добре за деца под 6 години и рискът от предозиране и странични ефекти се увеличава.

12. Слушайте интуицията си. Вие познавате най-добре детето си и щом кажете, че „нещо не е наред, педиатърът наостря уши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *