Топ 10 суперхрани за намаляване на коремни мазнини – част 1

Препоръчваме ви:

Коремната мазнина, известна като висцеларна мастна тъкан, която се натрупва около средната част на тялото, е основен проблем за много хора. Не само, че коремните мазнини правят фигурата ви непривлекателна, но и се увеличава рискът от високо кръвно налягане, диабет и затлъстяване на черния дроб.

Много хора се опитват да премахнат излишните мазнини чрез спазване на диети, но това не е оптималното решение. Идеалният начин за справяне с проблема е да подберете храната си и да правите физически упражнения ежедневно.

1.  Бадеми – бадемите съдържат добро количество здравословни мастни киселини – поли- и мононенаситени мазнини. Те ви помагат да на преяждате. Едно изследване сочи, че консумацията на бадеми потиска глада и помага в борбата със сърдечно-съдовите заболявания. Високото съдържание на Магнезий е ключово за изграждане на мускулите, а от там и за по-голямото изгаряне на мазнините от коремната област. Освен това високото съдържание на фибри ви държи заситени за по-дълго време. Това прави бадемите идеално допълнение към вашата закуска, салата или друго ястие.

2.  Диня – американската диетична асоциация посочва динята като добра храна за намаляване на коремните мазнини. Динята съдържа 91% вода и ако я консумирате в началото на храненето си, тя запълва стомаха ви, без да добавя значително количество калории. Кара ви да се чувствате заситени, помага в борбата със задържане на вода, тъй като притежава диуретични свойства. Освен това плодът е богат на витамни В1, В6 и С, както и на калий и магнезий. Проучване на американски университет в Кентъки сочи, че пиенето на две чаши динен сок в продължение на поне осем седмици намалява телесното тегло (особено мазнините около корема), без да променя мускулната маса. Редовното консумиране на диня е свързано и с намаляването на образуването на плака по коронарните артерии и предотвратява сърдечно-съдовите заболявания.

3. Фасул – редовната консумация на различни видове боб спомага за намаляване на мазнините в тялото, подпомага развитието на мускулите и подобрява храносмилателните процеси. Фасулът ви кара да се чувствате заситени за по-дълго време, което ви предпазва от преяждане. Това се дължи на факта, че бобовите култури са богати на разтворими фибри – влакна, свързани най-вече с коремните мазнини и подпомагат за отстраняването им от организма. Освен това в бобовите култури има протеин, който осигурява на тялото ви енергия.

4. Целина – за да получите мечтания плосък корем, добавете към храната си зелени листни зеленчуци, като например целина. Целината е с изключително ниско съдържание на калории, богата на фибри, калций и витамин С. Всички тези съставки са благоприятстващи борбата с излишните килограми. Препоръчително е да консумирате половин чаша сок от целина преди хранене, за да пречистите организма си. Можете да добавяте зеленчука към салатите или супите. Допълнително предимство на целината е съдържанието на апигенин, естествено съединение, което намалява риска от рак на яйчниците при жените. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *