9 йога пози за по-добър секс – част първа

Препоръчваме ви:

Йогата има безброй ползи, справя се отлично със стреса, отпуска тялото и ви кара да намерите душевен мир, но малко от вас сигурно знаят, че чрез 9 лесни йога пози можете да подобрите и сексуалния си живот.

Разтягане тип котка или крава

Започнете на ръце и колене, с рамене точно над китките и бедра над коленете. Вдишайте и бавно изпънете гърба назад, повдигнете гърдите над корема и разтегнете опашната кост над пода. Освободете краката, така че да почиват на пода. Издишайте и наведете гърба си като котка, внимателно като свивате коремните мускули. Повторете 6 пъти като при всяко повторение увеличавайте скоростта.

Така разтягате мускулите на Кегел, които участват при получаване на оргазъм.

Кобра

Легнете по корем, челото да докосва пода, дланите за на земятя. Съберете крака и ги разтегнете назад, нека горната част на стъпалата да докосне пода. Натиснете с ръце, за да докоснат лактите пода. Като използвате гърба (но не и ръцете), бавно вдигнете гърдите от пода, раменете минават назад. Използвайте ръцете за опора, докато мускулите от долната част на гърба и краката отговарят за извиването на гърба. Задръжте 10 до 20 секунди, после внимателно се върнете в изходна позиция.

Тази поза отваря сърцето и тъй като любовта, енергията и дишането идва от чакрата на сърцето, тя помага за сексуалния ви живот.

Кучето гледа надолу

Започнете на четири крака като китките са 10 до 15 сантиметра от раменете. Разтворете крака, бедрата са широко отворени и огънете пръстите на краката. Като натискате с длани, вдигнете коленете от пода. Бавно започнете да изправяйте коленете, но не гледайте към тях. Внимателно мръднете гърдите към бедрата докато ушите ви не се окажат до ръцете над лактите, не позволявайте на главата да се клати. Задръжте бедрата повдигнати и силно бутнете на ръце.

В тази позиция погледът ви е никъде, тоест трябва да се вгледате във вътрешността, сякаш са ви затворени очите без да наистина да са затворени. С тази поза намирате мира в себе си, тя затопля тялото ви преди секс.

Дърво

Застанете с крака разтворени на широчината на раменете. Сменете теглото си на левия крак. Огънете десния крак използвайте дясната ръка, за да позиционирате дясното стъпало върху лявото коляно (ако не можете може да го оставите до глезена си) дясното коляно се отваря. Нека тазът ви гледа напред. Сложете ръцете си отпред в молитвена поза. Концентрирайте погледа си върху някой близък предмет за баланс. Изчакайте цяла минута или докато можете. Бавно върнете ръцете долу и повторете в другата страна. Отново направете поза дърво, но този път поставете ръцете над главата като дланите се срещнат. Представете си че ръцете ви са клони, силни и стабилни. Повторете позата с вдигнати ръце и на другата страна.

Всяка балансираща позиция се фокусира на едно нещо с времето, помага да се успокоите и да намалите скоростта в живота си.

Триъгълни с крака

В седнало положение, срещнете стъпалата си и сложете ръце на глезените. Позволете на коленете да се отпуснат на пода, колкото може по-надолу. Задръжте 10-15 вдишвания.

Това упражнение затопля таза и отваря бедрата още по-широко, за повече движения по време на акта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *