Отново енергични за 5 минути

Препоръчваме ви:

Чувствате се изтощени. Може да звучи парадоксално, но упражненията са прекрасен начин да живнете отново. Така ще запазите енергията си за целия ден.

Много скоро ще започнем да намираме смокини на пазара и трябва да знаем, че те са чудесен доставчик на енергия за тялото ни, защото са заредени с желязо и гонят анемията и умората. Само една порция има много повече полифеноли от чаша червено вино или чай.

Започнете деня си с храна с високо съдържание на фибри, така ще издържите чак до обяд, тъй като фибрите забавят храносмилането и ви помагат да поддържате енергийното си ниво.

За жени, които имат обилно кървене по време на цикъла е особено трудно да запазят енергията си. Така желязото в кръвта пада, ако наистина е много обилно идете на лекар, за  да видите дали има нужда да взимате медикаменти, които намаляват кръвозагубата.

Ако не стоите често на слънце попитайте доктора да ви препише тест за витамин D в кръвта , тъй като неговата липса намаля енергията ви и повишава депресивните състояние, с напредването на възрастта кожата nе може да го абсорбира и така се намаля количеството му. Ако се окаже, че ви липсва, вземете комплекс от него.

Може да звучи противоречиво, но е хубаво да намалите кофеина, той може да ви даде скок на енергийните нива, но след след честа употреба се чувствате още по-уморени. Намалете го на 100 милиграма дневно и това може да ви стигне за 12 часа.

Разрешете проблемите със съня. Ако се потите през нощта и се будите, заради друг дискомфорт трябва да разрешите проблема. Ако е нужно си водете „дневник на съня”, за да видите колко нощи в седмицата се наспивате и колко не успявате и каква е причината.

Преборете стреса с разтягане. Ако се чувствате изтощени изберете си една йога поза и застанете в нея, така оказвате действие на периферната нервна система и адреналинът ви се връща.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *