6 суперхрани срещу мазнините

Препоръчваме ви:

Консумацията на различни храни има специфично действие върху организма. Някои от тях ускоряват изгарянето на мазнини в тялото, като повишават скоростта на метаболизма, а други предразполагат организма да се запасява с мазнини. Ако имате проблем с килограмите и искате да го редуцирате, включете в храненето си някои от следните храни.

1. Натурален шоколад

Установено е, че ежедневната консумация на 45 грама тъмен шоколад намалява концентрацията на хормона на стреса, кортизол. Учените смятат, че този ефект се дължи на съдържащите се в него кофеин и теобромин. След проведено проучване сред възрастни хора е установено, че тези, които консумират шоколад в умерени количества, са по-слаби от тези, които не консумират шоколад, въпреки че приемат повече калории и се натоварват физически еднакво.

2. Яйца
Според не един специалист по хранене яйцата са най-добрият източник на протеини на планетата. Те съдържат всички девет незаменими аминокиселини, от които тялото се нуждае за изграждането на мускулна тъкан. Увеличаването на мускулната тъкан означава повече мускули, които започват да изразходват запасените мазнини. Започнете деня с 2 бъркани яйца, вместо с вафли или зърнена закуска. Направете си здравословна закуска като срежете 1 авокадо по дължина и поставите в него съдържанието на 1 яйце във вдлъбнатината на ядката. Запечете за около 10 минути на 200 градуса.

3. Смутита и нектари

Суроватъчиият протеин в смутито стимулира изгарянето на мазнини. Нови изследвания показват, че той стимулира хормоните, които отговарят за усещането за ситост, включително холецистокинин, който изпраща на мозъка сигнал, че стомахът е пълен. Суроватъчният протеин съдържа аминокиселина левцин, която участва в изграждането на мускулатурата. Неговата консумация със смути или извара може да спомогне за намаляването на загубата на чиста мускулна маса.

4. Сусам
Установено е, че растителните вещества, които са наречени лигнани, засилват изгарянето на мазнини като увеличават чернодробните ензими, които разграждат мазнините. В сусама се съдържат протеини и есенциални киселини, които увеличават скоростта на метаболизма. Изпечете сусамово семе за около 10 минути на температура 160 градуса и след това го добавете в храните, които консумирате.

5. Жълти чушки

Много от хората имат недостиг на витамин С. А той е много важен, защото от него се получава карнитин, който помага на мускулите да използват мазнините като източник на енергия. Според изследвания хората, които имат по-високи нива на витамин С в тялото си, имат по-малко телесни мазнини. Една от най-полезните храни за витамина са чушките и по-конкретно жълтите чушки.

6. Фъстъци
Консумацията на фъстъци предизвиква силна термична реакция, като по време на този процес на храносмилане се изгарят калории. Фъстъците са не само пълни с полезни мазнини, но могат да повишат активността на метаболизма.

@ Страхотна идея

Много лесно можете да намалите чувството за глад, а оттам и количеството храна, която консумирате, като преди всяко ядене изпиете по 2 чаши вода. По този начин стомахът е пълен и не изпраща на мозъка сигнали, че трябва да се приема храна. Водата е много важна за метаболизма. Хората, които пият от 8 до 12 чаши вода на ден, имат по-бърз метаболизъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *