9 полезни идеи в грижа за здравето и красотата, които ще ви спестят време

Препоръчваме ви:

Вижте няколко полезни трика, с които можете да си спестите време и средства в грижата за здравето и красотата.

Трик срещу акне
Може би се чудите защо продължавате да страдате от акне, въпреки че полагате усилия да се отървете от пъпките и харчите сума пари за козметика срещу проблемна кожа. Може би проблемът се крие в съвсем тривиална причина, а именно, че кожата ви се замърсява по време на сън, от калъфката на възглавницата, върху която спите. През нощта кожата се омазнява и замърсяванията попадат върху тъканта, а след това полепват върху кожата ви, дори да сте я почистили вечерта. Ако искате да имате чиста кожа, сменяйте по-често калъфката на възглавницата си и я дезинфекцирайте ежедневно със спрей, в който сте сложили алкохол.

Трик за почистване на козметика
Понякога се случва да не разполагате с лосион за премахване на грим. В този случай можете да използвате обикновен овлажняващ крем или лосион. Нанесете върху кожата на лицето си, изчакайте 2 минутки и отстранете с памучен тампон. За премахване на козметиката от кожата си можете да използвате също бебешко олио или зехтин, а за очите си можете да употребявате комбинация от бадемово масло и розова вода.

Трик за лосион за тяло

Заменете козметиката за кожата на тялото с качествено кокосово масло. То притежава невероятни овлажняващи свойства, които действат добре на всякаква кожа, особено на сухата и дехидратирана. Можете да добавите няколко капки езенциално масло.

Трик за тоник за лице
Можете да си направите домашна смес, която тонизира кожата на лицето, без да се налага да четете дълги етикети със съставки на купешката козметика. Използвайте свойствата на зеления чай, който действа антибактериално, антиоксидантно и тонизиращо върху кожата. Запарете малко зелен чай в гореща вода, добавете малко лимонов сок и няколко ментови листенца, които се борят срещу пъпките. Прехвърлете сместа в бутилка със спрей и съхранявайте в хладилник.

Трик за маска за лице

Скъпите маски за лице понякога могат да се окажат твърде агресивни за чувствителната кожа. Ако не сте алергични спрямо меда, използвайте го за почистване и овлажняване на кожата на лицето си. Медът е подходящ както за мазна, така и за суха кожа. Той действа антибактериално и овлажняващо, а освен това премахва мъртвите кожни клетки. Нанесете суров мед върху кожата си, втрийте с лек масаж и оставете съставката да подейства 20 минутки. Ако искате да почистите кожата си, отмийте с влажна кърпа.

Трик за боядисване на косата
Ако искате да оцветите натурално косата си, за да подчертаете нейния натурален нюанс, без да го променяте, използвайте билки. За руса коса можете да използвате силна отвара от лайка, а за по-тъмна коса използвайте силен черен чай. Измийте косата си, подсушете я леко и изплакнете с отварата. Втрийте я с лек масаж и я оставете да действа 20 минутки. Изплакнете косите си с топла вода.

Трик за меки стъпала
Неудобните обувки и високите токчета могат да доведат до напукване на кожата на стъпалата. Можете да третирате загрубялата кожа с пемза или пила, а ако искате да комбинирате няколко функции, срежете 1 картоф надве, потопете го в морска сол и изтъркайте с него кожата на стъпалата си. Съставките в картофа омекотяват кожата, а морската сол премахва мъртвите кожни клетки.

Трик за почистване на кожата на лицето

Млякото е много добро почистващо средство за красива кожа. Можете да използвате мляко на прах, което сте разтворили в малко топла вода, за да почистите кожата на лицето си сутрин. Оставете сместа върху лицето си за 10 минутки и я отмийте с топла вода. Кожата ви ще изглежда по-млада и еластична. След измиване с млечната смес можете да използвате тоник за лице.

Трик при бръснене
Вместо да харчите пари за скъпа пяна за бръснене на зоните на краката или подмишниците, използвайте евтин балсам за коса. Той ще ви осигури гладко бръснене и ще предпази кожата от порязване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *