Колко вода да пиете на ден, за да сте здрави

Препоръчваме ви:

Постоянно ви повтарят, че пиенето на вода е много важно, но колко точно, няма верен отговор, защото всичко е строго индивидуално. Много от вас знаете как пиенето на вода всеки ден влияе на здравето и намаляването на теглото  на индивида. Според много експерти само 2 чаши вода, по-малко от бутилка половин литър, преди хранене, може да забърза метаболизма ви и да ви помогнат да достигнете мечтаното тегло. Понякога тялото бърка жаждата с глад и вие приемате много повече калории, докато просто трябва да хидратирате организма си.

Ето и лесен начин да калкулирате точно колко вода е нужна на вашия организъм:

Вземете предвид теглото, то е важно. Първото нещо, което би трябвало да се досетите е че има значение вашите килограми, защото е логично теглото ви да изисква повече вода, ако е по-голямо. Един мъж тежащ 100 килограма и жена с 50 килограма тегло имат нужда от различно количество вода на ден.

Умножете по 2/3, така че да получите около 70% от теглото си. Ако сте 80 килограма разделете на 2/3 и ще получите, че трябва да пиете по около 4 литра на ден.

Активността ви през деня няма как да не повлияе. След като тренирате или извършвате повече физически труд и се потите, имате нужда от повече вода. Вече ще имате нужда от допълнително литър или два вода за тренировка продължила поне половин час. Ако тренирате повече, се увеличава и количеството вода.

Не забравяйте да пиете по две чаши вода преди хранене, всяка сутрин започвайте с чаша вода, така трябва да завърши и денят ви. Дръжте шише пълно с вода или чаша на нощното шкафче, за да ви подсеща.

Може да добавяте малко билки или краставица, лимон и ягоди към водата, за да ви е  по-вкусна, но не взимайте готови напитки от магазина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *