+359 878 292 513

Cardiotonic, Кардио тоник,60 таблетки,Doctor’s

Cardiotonic, Кардио тоник,60 таблетки,Doctor’s

Тегло: 34.00 гр.

Вижте още продукти от: Doctor's Formulas

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Cardiotonic

Кардио тоник (формула за здраво сърце)

Хранителна добавка, 60 таблетки

 

Cardiotonic / Кардио тоник (Формула за здраво сърце), 60 таблетки, е хранителна добавка на Doctor's Formulas. Формулата има синергично действие и съдържа три активни съставки, за да осигури максимална сърдечно-съдова защита: L-карнитин, аминокиселината таурин и коензим Q10.

 

Здравословните ползи на активните съставки, част от състава на продукта, действат благоприятно върху работата на сърцето. Приемът на хранителната добавка се препоръчва в случаи на:

 

  • Периферно артериално заболяване;
  • Метаболитно увреждане на сърдечния мускул;
  • Исхемична болест на сърцето;
  • Остро или хронично сърдечно заболяване.

 

Свойства на активните съставки:

 

  • L-карнитин

L-Carnitine е аминокиселина, открита в големи концентрации в сърдечния мускул, която позволява транспортирането на дълговерижни мастни киселини от цитоплазмата към митохондриите. Това действие активира много метаболитни процеси в организма като β-окисление, цикъл на Кребс и окислително фосфорилиране, които имат особено важно значение в липидния метаболизъм. L-карнитин притежава кардиопротективни ефекти, тъй като намалява оксидативния стрес, възпалението и некрозата на кардиомиоцитите.

 

  • Коензим Q10

Коензим Q10 е преносител на електрони в процеса на окислително фосфорилиране. Има способността да транспортира електрони в зависимост от клетъчните нужди. Сърдечният мускул е с най-високо съдържание на коензим Q10 в тялото. Той е мощен антиоксидант и предпазва организма от вредното въздействие на оксидативния стрес.

 

  • L-таурин

L-тауринът е аминокиселина, необходима за регулиране на хомеостазата на калций, магнезий и калий. Тази аминокиселина допринася за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система и засилва контракциите на сърдечния мускул.

 

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

 

Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?

Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

 

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?

- доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;

- притежават висока бионаличност;

- осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;

- предлагат висока усвояемост от организма.

 

Съставки: В 1 табл.: Дн. доза:
Л-Карнитин 340 mg 340 mg
Л-Таурин 100 mg 100 mg
Коензим Q10 50 mg 50 mg

 

Калциев хидроген фосфат, царевично нишесте, силициев диоксид, магнезиев стеарат.

Подходящо за вегани/ вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на  сърдечно-съдовата система.
Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция

 

 

За информация и поръчки: