+359 878 292 513

D-Маноза,Уринарен тракт,60 капс.,Doctor’s

D-Маноза,Уринарен тракт,60 капс.,Doctor’s

Тегло: 33.00 гр.

Вижте още продукти от: Doctor's Formulas

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


D-Mannose Formula

D-Маноза

Хранителна добавка, 60 капсули

 

D-Mannose Formula / D-Маноза, 60 капсули, e хранителна добавка на Doctor's Formulas. Формулата допринася за поддържането на здрава пикочо-полова система. Продуктът съдържа монозахарида D-маноза - вид захар, която може да се открие в някои плодове и зеленчуци и се произвежда в тялото от глюкоза. D-маноза се използва за предотвратяване на развитието на инфекции на пикочните пътища, като възпрепятства прилепването на бактериите към стените на пикочните пътища. Хранителната добавка допринася за поддържането и запазването на здравето на отделителната система.

 

Манозата е епимер на глюкозата. Среща се в микроби, растения и животни и се съдържа естествено в много плодове, включително ябълки, портокали и праскови. D-манозата се счита за пребиотик, тъй като консумацията ѝ стимулира растежа на добри бактерии в стомашно-чревния тракт.

 

Структурно D-манозата е подобна на глюкозата, но се абсорбира по-бавно в стомашно-чревния тракт. Тя има по-нисък гликемичен индекс от глюкозата, тъй като след като се консумира се превръща първо във фруктоза и едва след това в глюкоза. По този начин се неутрализира въздействието ѝ върху нивата на кръвната захар.

 

Манозата се филтрира от тялото чрез бъбреците за разлика от глюкозата, която се съхранява в черния дроб. Тя не остава в тялото за дълги периоди от време, така че не може да действа като гориво за тялото. Манозата има положителен ефект върху пикочния мехур, пикочните пътища и стомашно-чревния тракт, без да засяга други части на тялото.

 

Здравословни ползи:

 

  • Лекува и предотвратява развитието на инфекции на пикочните пътища

Смята се, че D-манозата предотвратява полепването на определени бактерии по стените на пикочните пътища. Манозните рецептори са част от защитния слой, който се намира върху клетките, покриващи пикочните пътища. Тези рецептори са способни да се свързват с Е. coli и да се отмиват по време на уриниране, като по този начин предотвратяват както адхезията, така и инвазията на уротелните клетки.

 

  • Предотвратява развитието на захарен диабет тип 1

D-манозата действа благоприятно върху организма и е в състояние да потисне развитието на захарен диабет тип 1 - състояние, при което тялото не произвежда достатъчно количество от хормона инсулин. Проучванията установяват, че D-манозата е в състояние да блокира развитието на този автоимунен диабет и подпомага имунната толерантност.

 

  • Действа като пребиотик

Известно е, че манозата действа като пребиотик, който стимулира растежа на добри бактерии в стомашно-чревния тракт. Пребиотиците спомагат за захранването на пробиотиците в гастроинтестиналната система и усилват техните благоприятни за здравето свойства. Освен това, изследванията показват, че манозата има имуностимулиращи ефекти.

 

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

 

Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?

Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

 

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?

- доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;

- притежават висока бионаличност;

- осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;

- предлагат висока усвояемост от организма.

 

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
D-Маноза 500 mg 500 mg

 

Магнезиев стеарат, желатин, силициев диоксид.

Подходящо за вегани/ вегетарианци.

Приложение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на уринарния тракт.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1-2 капсули дневно, след хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция

За информация и поръчки: