+359 878 292 513

Магнезий (цитрат), 200 mg,60 табл.,Doctor’s

Магнезий (цитрат), 200 mg,60 табл.,Doctor’s

Тегло: 21.00 гр.

Вижте още продукти от: Doctor's Formulas

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Magnesium Citrate

Магнезий (цитрат) 200 mg

Хранителна добавка, 60 таблетки

 

Magnesium Citrate / Магнезий (цитрат) 200 mg, 60 таблетки, е хранителна добавка на Doctor's Formulas. Формулата на продукта съдържа магнезиев цитрат с висока бионаличност за максимално усвояване от организма. Магнезият допринася за нормалното функциониране на нервната система, поддържа когнитивните функции и тонуса на мускулатурата.

 

От регулирането на мускулните контракции и стойностите на артериалното кръвно налягане до производството на енергия и баланса в нивото на кръвната захар, ролята на магнезия в човешкото тяло е широкообхватна. Той е четвъртият най-разпространен минерал в тялото и участва в над 300 ензимни реакции.

 

Магнезият се среща в различни форми, включително карбонат, хлорид, хидроксид, оксид и сулфат, както и глицинат, лактат, малат, цитрат и оротат. Всяка форма варира по отношение на своята бионаличност и здравословни ползи. Магнезият под формата на цитрат, лактат и хлорид се абсорбира по-добре от оксидния еквивалент.

 

Магнезиевият цитрат е комбинация от елемента магнезий и лимонена киселина. Тази форма на магнезия има изключителни ползи като средство за лечение и превенция на запек. Магнезиевият цитрат действа, спомагайки за абсорбирането на повече вода в долните етажи на стомашно-чревния тракт. Този процес се нарича осмоза. Когато там има повече вода, изпражненията стават по-меки или дори воднисти. В резултат на този процес се стимулира чревната перисталтика и преминаването на изпражненията става по-лесно.

Магнезиевият цитрат има висока бионаличност и се усвоява в много голяма степен от организма.

 

Какви са ползите за здравето от приема на магнезий?

 

  • Укрепва костите и да предпазва организма от развитието на остеопороза

Проучванията установяват пряка връзка между приема на магнезий и костната минерална плътност както при мъжете, така и при жените. Това е така, защото магнезият участва във формирането на костите чрез влиянието си върху костния обмен, както и ролята му в потенцирането на витамин D.

 

  • Може да помогне при депресия и тревожност

Доказано е, че магнезият има положителен ефект върху настроението и приемът му представлява превенция срещу състояния като депресия и тревожност.

 

  • Понижава стойностите на артериалното кръвно налягане

Магнезият може да спомогне за регулиране на стойностите на артериалното кръвно налягане. Той има и по-широки сърдечно-съдови ползи, свързани с намаляване на риска от развитие на инсулти и инфаркти.

 

  • Подобрява съня

Приемът на магнезий подпомага заспиването и допринася за успокояване на нервната система, като насърчава релаксацията на психиката.

 

Други здравословни ползи от приема на магнезий:

  • поддържа нормалното състояние на костите и зъбите;
  • допринася за регулирането на храносмилането;
  • поддържа баланса на електролитите;
  • подпомага нормалния синтез на протеини;
  • намалява умората и подобрява енергийния баланс;
  • поддържа метаболитните процеси в организма.

 

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

 

Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?

Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

 

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?

- доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;

- притежават висока бионаличност;

- осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;

- предлагат висока усвояемост от организма.

 

Съставки: В 1 табл.: Дн. доза:
Магнезий

   (цитрат)

200 mg 200 mg

 

Микрокристална целулоза, двуосновен калциев фосфат, магнезиев стеарат, силициев диоксид, кроскармелоза натрий.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на мускулната и сърдечно-съдовата система.
Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция

За информация и поръчки: