+359 878 292 513

Формула за когнитивно здраве,30 табл.,Doctor’s

Формула за когнитивно здраве,30 табл.,Doctor’s

Тегло: 18.00 гр.

Вижте още продукти от: Doctor's Formulas

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Memoprotect (Формула за когнитивно здраве)

Хранителна добавка, 30 таблетки

 

Memoprotect (Формула за когнитивно здраве), 30 таблетки, е хранителна добавка на Doctor's Formulas. Формулата съдържа комбинация от ценни хранителни вещества: ацетил-L-карнитин, цитиколин, хомотаурин, витамин D3, витамин B5, биотин и магнезий. Хранителната добавка подпомага функционирането на мозъка и осигурява подкрепа за паметта и мисловната дейност.

 

Формулата Memoprotect на Doctor's Formulas съдържа мощна комбинация от съставки, за които е известно, че допринасят за нормалното функциониране на нервната система и насърчават когнитивната дейност.

 

Свойства на активните съставки:

 

  • Ацетил-L-карнитин

Ацетил-L-карнитинът е форма на L-карнитин - аминокиселина, която се открива в почти всички клетки в човешкото тяло. L-карнитин играе важна роля в превръщането на мазнините в енергия. В допълнение, той повишава активността на определени нервни клетки в централната нервна система и подобрява когнитивните функции: настроение, обучение и памет. Ацетил-L-карнитинът има две основни предимства:

 

  • Подобрява функционирането на централната нервна система;
  • Спомага за изгарянето на мазнините и изграждането на мускулни клетки.

 

  • Цитиколин

Цитиколинът е химично съединение, което повишава нивата на важни невротрансмитери, стимулира умствената енергия и предпазва мозъка от увреждане и стареене. Използва се като невропротективно средство при неврологични разстройства. Цитиколин влияе върху невротрансмитерите и най-вече ацетилхолин, допамин и глутамат; служи като междинен продукт във фосфолипидния метаболизъм; и подобрява целостта на мембраните на невроните.

Добавките с цитиколин могат да спомогнат за подобряване на паметта при по-възрастните хора. Клиничните проучвания установяват, че приемът на цитиколин може да забави появата на лека съдова деменция, болест на Алцхаймер, глаукома и някои симптоми на болест на Паркинсон.

 

  • Хомотаурин

Хомотауринът e химично съединение, което разгражда и пречи на образуването на плаки в мозъка, водещи до проблеми с паметта. Приемът на хранителното вещество действа благоприятно при деменция, болест на Алцхаймер и болест на Паркинсон. Хомотауринът принадлежи към групата аминокиселините и осигурява правилното протичане на различни процеси в организма.

 

  • Витамин D3

Витамин D3 е в състояние да премине кръвно-мозъчната бариера и неговите рецептори са широко разпространени в централната нервна система. Доказано е, че подобрява когнитивните способности и влияе благоприятно върху вниманието и паметта.

 

  • Витамин B5

Витамин B5 играе ключова роля в енергийния баланс и синтеза на аминокиселини в мозъка и тялото, които са необходими за нормалната мозъчна функция. Доказано е, че подобрява паметта и регулира нервната система чрез производството на невротрансмитери.

 

  • Биотин

Заедно с другите витамини от В комплекс, биотинът поддържа функциите на нервната система, като подпомага най-вече дейността на невротрансмитерите. Защитава мозъка, подобрява паметта и действа като превенция срещу когнитивни проблеми и невродегенеративни разстройства.

 

  • Магнезий

Магнезият е важен за функционирането на главния мозък. Може да подобри краткосрочната и дългосрочната памет и да намали риска от свързаната с възрастта загуба на паметта. Този микроелемент играе две важни роли в централната нервна система - блокира активността на стимулиращи невротрансмитери и се свързва с инхибиторни рецептори, което води до релаксация.

 

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

 

Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?

Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

 

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?

- доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;

- притежават висока бионаличност;

- осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;

- предлагат висока усвояемост от организма.

 

Съставки: В 1 табл.: Дн. доза:
Цитиколин 250 mg 500 mg
Ацетил Л-Карнитин 250 mg 500 mg
Хомотаурин  25 mg                 50 mg
Витамин В5
(калциев d-пантотенат)                    
6 mg                 12 mg
Витамин D3

(холекалциферол)

12.5 mg 25 mg
Витамин Н (биотин) 0.15 mg           0.30 mg
Магнезий (оксид) 72 mg            144 mg

 

Дикалциев фосфат, микрокристална целулоза, хидроксиропил метил целулоза, малтодекстрин, растителен магнезиев стеарат, прежелатинизирано царевично нишесте.

Не съдържа: Мляко, яйца, фъстъци, черупчести, ядки, пшеница, глутен, дрожди, царевица, захар, ориз, изкуствени оцветители, аромати, подсладители, консерванти.

Приложение: Допринася за поддържане на нормална когнитивна функция.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка, 1-2 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция

За информация и поръчки: