+359 878 292 513

AquaSource Коензим Q10 с хром и водорасли – 30 капсули

AquaSource Коензим Q10 с хром и водорасли – 30 капсули

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: AQUASOURCE

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Коензим Q10 с хром

Коензим Q10 комплекс с хром & AquaSource водорасли

CoQ10 е актуален във всички страни с висока здравна култура. В САЩ е официална хранителна добавка от 1992 г. Около 10 млн. японци го използват ежедневно. В Европа е повсеместно разпространен. Благотворните му ефекти са много: заздравява сърдечния мускул, увеличава работоспособността, подобрява възпалени венци, укрепва имунната система, повишава мъжката потентност, удължава живота, има антиоксидантно действие.

Коензим Q10 (CoQ10) е естествен участник в обмяната на веществата. Поддържа здравето и осигурява дълголетието на организма като улеснява и увеличава произвеждането на енергия в клетките – нещо като "искра" за клетъчния двигател. Намира се във всяка клетка и отговаря за произвеждането на аденозин-трифосфат (АТФ).

АТФ е  богата на енергия молекула, отдаваща тази енергия при всеки физиологичен процес.

 При физическо или психическо натоварване, както и при стрес, ние изразходваме огромни количества АТФ, който не може да се възстанови без CoQ10. С други думи казано, този коензим ни помага “да зареждаме акумулаторите си”.

През първата част от живота ни черният дроб извлича и синтезира CoQ10 от всяка храна. Източници на CoQ10 са месото и рибата, зърнените храни, ядките, тъмнозелените зеленчуци (спанак, броколи), синьозелените микроводорасли, соевото, сусамово и другите полиненаситени растителни масла. Човешкият организъм съхранява резервни количества от CoQ10 там, където те са най-нужни. Главни депа са сърцето, черният дроб и имунната система.

С възрастта количеството CoQ10 в клетките намалява и при повечето хора над 35-40 г. има дефицит (проявите му са липса на енергия, нежелание за физически усилия, по-често боледуване от вирусни инфекции през зимата, кървене на венците, спадане на либидото и потентността и общо намаление на жизнеността). Това се дължи на отслабване на някои функции на черния дроб, неподходящо хранене, физически натоварвания, по-продължителни или изтощителни болести, инфекции и стрес. При хора с наднормено тегло този дефицит може да достигне до 50%. Добавянето на CoQ10 в тези случаи подобрява метаболизма и помага за намаляване на теглото.

Особено големи са нуждите от CoQ10 в мускулатурата, включително сърдечния мускул. Сърцето първо усеща липсата му и първо подобрява дейността си при добавянето му към храната. Доказана е връзката между ниското ниво на CoQ10 и сърдечно-съдовите заболявания – гръдна жаба, кардиомиопатия, пролапс на митралните платна и хипертония. Някои форми на сърдечна недостатъчност могат да бъдат напълно компенсирани без никакви лекарства, само чрез CoQ10. Затова го наричат "чудото на сърцето".

 Д-р Емил Близнаков споделя:

"Пациенти, които едва можеха да се движат поради сърдечни увреждания и имаха крайно затруднено дишане, дори без да полагат никакви физически усилия, чрез CoQ10 погледнаха отново с надежда към очакващото ги активно бъдеще."

 CoQ10 и високото кръвно налягане

Доказано е, че най сериозната причина за сърдечните заболявания е високото кръвно налягане.Включването на коензим много често го понижава, дори без да се приемат лекарства. Базирайки се на изследвания в САЩ и Япония, след 2 месеца употреба на коензим Q10 се постига намаляване на кръвното налягане средно от 141/97 на 128/90.

 Приложение в стоматологията

Много често хората страдат от хронични заболявания на венците.В следствие на неправилното хранене, лоша хигиена и срив на имунитета те са застрашени от кариес, опадане на зъбите, лицеви изкривявания и др.CoQ10 е много ефективен при профилактика и лечение на болни венци. Основната причина за това е доказаният му имуностимулиращ ефект.

Правено е проучване на резултатите на 120 пациенти с доказана пародонтоза и недостиг на CoQ10 .След 5 дни употреба на CoQ10 при венците се наблюдава голямо подобрение,докато за това със стандартно лечение се постига за над 10-15 дни.

Потентност и оплодителна способност

CoQ10 е мощен афродизиак, който повишава енергията и сексуалния апетит при мъжете. Това е особено важно, защото в днешно време те живеят на много високи обороти и се претоварват. Той увеличава подвижността и активния живот на сперматозоидите.

Тъй като хрома е съставна част от спермата , добавянето му е важно за подобряване на качеството й. Водораслите АФА с голямото си протеиново, минерално и витаминно съдържание допълват всичко необходимо за образуването и съзряването на сперматозоидите.Същевремено с това водораслите влияят благоприятно на нервната система и регулират процесите на възбуждане и задържане, като по този начин имат лечебен ефект при сексуални неврози.

Хром пиколинат

Хромът спомага за поддържане на енергията ви. Без него кръвната захар не може да се поддържа на здравословно ниво. Когато тя се увеличи, се разболяваме от диабет, а когато нивото и падне под нормата - хипогликемия. Регулирането й става от хормоните инсулин, глюкагон и др.

Тривалентният хром има влияние върху действието на инсулина. Недостигът на този важен елемент намалява възможностите на организма да използва за енергия глюкозата. В този случай енергията се произвежда от разграждане на масти. Това води до увеличаване на холестерола и натрупването му в съдовете, което затруднява тяхната проходимост.

Лекарите говорят за синдрома Х, който се състои от четири болести: диабет от втори тип (или инсулинова резистентност), затлъстяване, високо кръвно налягане и висок холестерол. При тези болести има проблеми с инсулина и недостиг на хром.

Необходимата дневна доза хром е 50-200 mg. Той подобрява изгарянето на мазнините и превръщането им в енергия, особено в комбинация с интензивни физически натоварвания. Ефективно намалява теглото, увеличава мускулната маса, подобрява мускулния тонус, регулира кръвната захар и холестерола (без странични действия).Ползите са по-дълъг живот и по-малко болести!!

Хром и ползите при диабетно болните

Още през 1854 г. е била открита ползата от хрома при болните от диабет. Той е незаменим кофактор на инсулина – важен хормон в регулирането на обмяната. Инсулинът е необходим за внасяне на глюкозата в клетките, а хромът улеснява действието му като заедно с няколко аминокиселини образува т.нар. глюкозо-толерантен фактор (ГТФ). ГТФ подобрява чувствителността на клетките към инсулина.

С възрастта хрома в тъканите намалява, а болните от диабет втори тип се увеличават. Недостигът на хром води до повишаване и нестабилни нива на кръвната захар, наличие на захар в урината и инсулинова резистентност.

Проблемите, свързани с недостига на хром, са толкова сериозни, че е създадено Информационно бюро за хром, което разпространява научна и клинична информация по въпроса. Научните изследвания показват, че добавянето на хром в 90% от случаите понижава инсулиновата резистентност, съответно и нивото на кръвната захар на гладно.Също така намалява необходимостта от инсулин,нивото на лошия холестерол спада, а едновременно с това се повишава добрия холестерол.

Хром и поддържане на добра спортна форма

Приемането на хром спомага за увеличаване на мускулната тъкан намаляване на тлъстините. Доста често тази трансформация не означава корекция в теглото, защото мускулната тъкан тежи повече от мастната.

Хромът увеличава и ускорява изгарянето на телесни мазнини. Атлетите и културисти, които желаят да намалят теглото си, могат да очакват впечатляващ резултат от Хром пиколинат, особено при интензивен тренировъчен режим. Доказана е ефективността на Хром пиколинат за корекции на теглото, увеличаване на мускулна маса и регулиране съдържанието на глюкоза.

Защо са в тази комбинация водораслите АФА?

Тъй като водораслите АФА съдържат над 90 микроелемента и много ензими, витамини и други биологично активни вещества, те са много важни за регулиране на метаболизма. Прибавянето им към тази комбинация е необходимо за по-пълноценното действие на другите две съставки и за възстановяването на организма.

Например цинкът помага на панкреаса да произвежда инсулин и подобрява действието на инсулина. Недостига на цинк прави по-трудно поддържането на кръвната захар в норма и пречи на клетките да оползотворяват глюкозата.

Въпрос на разумно отношение би било всеки човек над 35 г. ежедневно да приема по една капсула, независимо от това дали има оплаквания или не. След 1-3 месеца повечето хора съобщават за прилив на енергия, по-добре се справят с работата си, подобрен общ тонус, увеличена издръжливост на натоварвания и стрес, както и по-ефективно справяне с настинки, грип и други инфекции.

Употреба:
По 1 капсула дневно по време на хранене.

За информация и поръчки: