+359 878 292 513

AQUASOURCE Супер Антиоксидант с пикногенол 60 капсули

AQUASOURCE Супер Антиоксидант с пикногенол 60 капсули

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: AQUASOURCE

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Супер Антиоксидант с пикногенол

Изключителният му състав – пикногенол, Ginkgo biloba, зелен чай, пшенични кълнове (екстракт от около 1 kg екологично отгледано жито), боровинки, млечен бодил и два вида водорасли – Кламатско водорасло АФА и червена Dunaliella salina (с голямо съдържание на бета-каротин).

Тялото има собствени антиоксиданти, но те не винаги са в състояние да се справят с влиянието на замърсената околна среда и с непрекъснато увеличаващите се негативни фактори.

Супер антиоксидантът на AquaSource е мощна комбинация от няколко съставки, подбрани след внимателно проучване. Всяка една от тях самостоятелно има благотворно действие върху организма, но при комбинирането им техният благотворен ефект се подсилва още повече.

От гледна точка на холистичната медицина този продукт е особено интересен и с това, че внася в организма на човека подбрани и хармонично съчетани субстанции от различни енергийни центрове и зони на нашата планета.

 Нека да видим кои са те:

Пикногенол

Това е естествена субстанция, открита през 16 век. Първите сведения за действието му са свързани с моряците от екипажа на капитан Жак Картие. Всички те били тежко болни от скорбут след продължително плаване и ги заплашвала сигурна смърт. По съвета на един индианец те били чудодейно излекувани с помощта на отвара от кората на някакви местни дървета.

От всички познати различни източници за добив на пикногенол за най-добър се смята кората на вид крайбрежен бор (Pinus Maritimus, Pinus Pinaster), който расте в Южна Франция. В него се съдържат над 40 различни биологично активни съставки, предимно биофлавоноиди и проантоцианиди.

Наблюденията през последните 400 години сочат, че пикногенолът е напълно безвреден и има изумително благотворно влияние върху здравето. Използва се в цяла Европа и е известен като "храната на младостта" поради способността му да заздравява колагена и еластина – основни съставки на кожата, ставите и кръвоносните съдове. Започва да се препоръчва и от много прогресивни лекари в САЩ и Канада.

Пикногенолът е водоразтворим и се усвоява много добре от организма. Веднъж попаднал в тялото, запазва активността си 72 часа. Установено е, че като антиоксидант е 20 пъти по-добър от вит. С и 50 пъти - от вит. Е.

Вероятно си спомняте, че ензимите могат да участват при преобразуването на причиняващи рак химикали. Флавоноидите от своя страна могат да се намесят в дейността на тези ензими и така да въздействат положително. Освен, че предпазват от развитието на рак, флавоноидите могат да бъдат полезни и при лечението на рак в напреднал стадий.

Тази специфична комбинация от биологично активни съставки може да ни помогне да се наслаждаваме на по-дълъг и качествен живот, да бъдем здрави и да изглеждаме по-млади. Тя може да ни помогне да се предпазим от осемдесет заболявания, в това число рак, сърдечни болести, артрит и повечето други непричинявани от микроби заболявания, свързани с вредното химическо въздействие на свободните радикали.

Пикногенолът е мощен антиоксидант, почиства като с метла свободните радикали и е може би главният кандидат за по-нататъшни изследвания във връзка с профилактиката на рака.

Пикногенолът подобрява периферното кръвообращение и възстановява изгубената активност на капилярите и кръвоносните съдове. Също така стабилизира червените кръвни клетки и поддържа нужната им еластичност; укрепва слабите кръвоносни съдове, като стабилизира колагена и еластина и като резултат от това предпазва от микрокръвоизливи.

Пикногенолът намалява, много по-ефикасно от вит. Е, пораженията, нанасяни на тъканите от свободните радикали. Той също както и вит. С, въздейства благотворно на здравето и на мозъка, предпазва нервните клетки посредством уникалната си способност да преминава през кръвно-ликворната бариера. Освен това намалява възпалението, подобрява кръвообращението и облекчава състоянието на засегнатите от диабет, артрит и инсулт и предпазва от сърдечносъдови заболявания и рак.

  •  увеличава жизнеността на всички клетки, намалява последствията от стреса, подсилва имунната система;
  • подобрява зрението и паметта; 
  • облекчава сенна хрема, астма, хронична умора и др
  • намалява алергиите (особено ефективен е при поражения причинени от слънцето );
  • Онова, което много лекари и изследователи от Финландия, Германия, Франция, Холандия, Великобритания и др. европейски страни препоръчват на първо място при сенна хрема и свързаните с нея алергии, е пикногенол, тъй като той е най-ефикасен и дава най-малко странични ефекти. Конкретно във връзка със сенната хрема, те смятат, че той е изключително ефективен, безопасен и по-евтин от повечето синтетични лекарства.

Гинко билоба (Ginkgo biloba)

Това е най-древният вид дърво на Земята, което се е срещало в нейната флора още преди 200 000 години. Името му се свързва с формата на листата му, които са двуделни. Фосилите му са открити при разкопки на древни слоеве в Европа и Америка. Преди 10 000 години при едно от последните заледявания неговите находища значително са намалели. Останало е повече в Япония и Китай – там го наричат “Дървото на здравето” и го използват повече от 5000 г. Оттам отново се е разпространило по света и сега се среща навсякъде, включително и в България.

Ginkgo biloba е особено полезен за най-малките кръвоносни съдове – от него те стават здрави и еластични. Това се дължи на подчертано благотворния ефект върху клетъчните мембрани и върху съединителната тъкан.

Същевременно Ginkgo biloba подобрява здравината и еластичността на еритроцитите и улеснява преминаването им през капилярите. Така се подобрява кръвообращението в мозъка, крайниците и навсякъде, където капилярите са особено тесни, притиснати или извити, като например в очите, вътрешното ухо, увредени участъци от мозъка и сърцето и т.н.

Зелен чай

Зеленият чай съдържа химични вещества, наречени полифеноли, които също са мощни антиоксиданти. Същевременно в него има двойно по-малко кофеин, отколкото в кафето.

 

Млечен бодил (млечен трън, магарешки бодил)

От семената на това растение се получава силимарин – утвърден хепатопротектор, който помага на чернодробните клетки да се възстановяват и стабилизира техните мембрани. Доказано е, че тази билка подобрява способността на черния дроб да пречиства кръвта и го предпазва от вредното действие на лекарства, алкохол, наркотици, пестициди, бактериални и други токсини, попадащи в организма от храната, водата и въздуха.

Млечният бодил се използва при лечението на хепатит, цироза и други чернодробни болести. Ефектът му обаче е много по-добър, когато се употребява от здрави хора с цел профилактика.

Боровинки

Ако обичате планината, знаете колко мощни са нейните енергии.  Всеки знае, че боровинките са полезни за зрението, тъй като са богати на витамини.

 

 

 

 

Житни кълнове

Те са богати на фитохормони, ензими, витамини, протеини и естествени антиоксиданти. Без съмнение са много полезни за здравето – житното зърно, заедно с микроводораслите, символизират самообновяващия се живот. Това са двете растения, свързани със Слънцето по един изключителен, неповторим начин. Съчетаването им поставя началото на нов етап в отношението ни към здравето и живота – едно многообещаващо ново начало!

Основните източници на свободни радикали са слънчевата енергия (поради озоновата дупка), замърсяването, пестицидите, пушенето, някои лекарства (особено при химиотерапия и лъчелечение), летенето със самолет на голяма височина, силният стрес и др.

Употреба:
По 2 капсули дневно

Съдържание:
2 капсули (1 дневна доза) съдържат:
житен кълн - 740 мг,
водорасли АФА - 80 мг,
екстракт от боровинки 4:1 - 30 мг (еквивалент на 120 мг боровинка на прах),
водорасли Duneliella Salina - 20 мг (от която 0,7 мг бетакаротин),
екстракт от зелен чай - 20 мг (еквивалентно на 100 мг зелен чай на прах, от които 30% полифеноли),
екстракт от Гинко Билоба 50:1 - 20 мг (еквивалентно на 1000 мг Гинко Билоба на прах),
екстракт от кората на френски морски бор (пикногенол®) - 20 мг,
екстракт от магарешки бодил (млечен трън) - 20 мг (еквивалентно на 400 мг магарешки бодил на прах, от който 80% силимарин),
натурален витамин Е - 13,4 мг αТЕ (20IU/  
обвивка на капсулата: чист желатин - 100 мг.  

   

Продуктът не съдържа ГМО.

ОРИГИНАЛЕН
Патентован Пикногенол®

 

За информация и поръчки: