+359 878 292 513

AQUASOURCE Водорасли АФА течност - 60 мл

AQUASOURCE Водорасли АФА течност - 60 мл

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: AQUASOURCE

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Диворастящото Кламатско водорасло АФА предлагано от АкваСорс(AquaSource Algae) е най-полезната от “зелените храни”. То се усвоява отлично от човешкия организъм и е пълноценен естествен източник на минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини и други. Даже малки количества АФА, прибавяни към обичайното меню, имат голям благотворен ефект върху здравето. Хора от целия свят редовно го включват в диетата си, за да си набавят онова, което обикновеното хранене не осигурява.

Кламатските водорасли АФА предлагани от АкваСорс са изсушени при ниски температури по патентования метод БиоАктивна Дехидратация (BioActive Dehydration). Процесът на сушене протича при 37 градуса като по време на процеса температурата се повишава до 40,5 градуса само за 2 минути, след което температурата се нормализира.Този щадящ метод позволява запазването на всички вещества във водораслите в биоактивна форма.
 
Водите на езерото Кламат идват от геотермални и вулканични източници. Затова водораслото АФА съдържа богата гама от полезни минерали – калций, хром, кобалт, мед, желязо, магнезий, манган, калий, бор, фосфор, селен, натрий, сяра, титан, ванадий, цинк и др. В това отношение АФА превъзхожда изкуствено култивираните сладководни водорасли и даже люцерната, която е най-добрият източник на минерали между висшите растения. От друга страна, АФА почти не съдържа йод и е безопасно за щитовидната жлеза (за разлика от морските водорасли келп).

 

АФА е рекордьор по белтъчно съдържание, и то в три направления – количество, качество и усвоимост. То съдържа 60% протеини (няколко пъти повече от месото, яйцата и соята). Водорасловите протеини са почти 100% усвоими и не натоварват храносмилането. Те са естествено съчетани с витамини, минерали и други полезни съставки. Аминокиселинният им профил е идентичен с този на човешкото тяло.

АФА расте на малки туфи, състоящи се от вериги от клетки. Клетките от 8-мо до 20-то място в тези вериги (наречени хетероцисти) съдържат гликолипиди, които са ефективни срещу вируса на СПИН (според изследване на Националния институт по здравето на САЩ).

АФА съдържа бета-каротин, от който в тялото ни се образува витамин А. Знае се, че опасността от рак намалява значително при хората, чиято храна съдържа повече бета-каротин. Това се дължи на мощното му регенериращо, антиоксидантно и имуностимулиращо действие.

АФА е шампион сред всички храни по съдържание на витамин В12 – най-важният витамин за кръвотворенето. В това водорасло има почти 20 пъти повече витамин В12, отколкото в коя да е друга храна. Един грам сухи водорасли съдържа два пъти повече от дневната нужда витамин В12. Затова всички, които ядат АФА, могат да бъдат спокойни, че няма да развият анемия.

Кламатските водорасли са най-богатият известен източник на желязо в органична форма, т.е. отлично усвоимо. В това отношение те многократно превъзхождат месото. От тях има повече полза, отколкото от синтетичните железни препарати, които могат да са токсични. АФА повлиява удивително бързо различни недоимъчни анемии. Изглежда, че тайната е в комбинацията, приготвена от природата.

АФА е изключително богато на хлорофил, който е мощен биостимулатор с естествен пречистващ и регенериращ ефект. Освен всичко друго хлорофилът участва в кръвотворенето. Той е почти идентичен с хема в хемоглобина на еритроцитите, който пренася кислорода, и затова се нарича “зелената кръв на планетата”. Единствената разлика е в това, че хлорофилът съдържа магнезий, а хемът – желязо.

 

АФА е необикновено богато на ензими, витамини, ко-фактори и други биологично активни вещества (БАВ), като различни фитопигменти, естествени антиоксиданти и много други. Това му придава подчертани радиопротективни (предпазващи от радиация) и антиканцерогенни (предпазващи от рак и неговите рецидиви) свойства. Благодарение на тях могат да бъдат защитени хора, работещи в радиоактивна среда, родените след катастрофата в Чернобил, пациенти на лъчелечение и др.

Според канадски изследвания, ежедневното приемане на 1 грам Кламатски водорасли увеличава с 40% способността на Т-лимфоцитите (клетките-убийци от имунната система) да мигрират активно към тъканите. Това означава, че те по-добре унищожават раковите клетки и микробите. Хуморалният имунитет също се повлиява благоприятно – т.е. водораслите ни помагат да произвеждаме и антитела.

АФА оказва благотворен ефект върху обмяната на веществата и дейността на всички органи и системи и е превъзходен тонизатор и регулатор на т.нар. ПНЕИ-система (психо-невро-ендокрино-имунна система), обединяваща различни тясно преплетени важни функции на организма. Високото съдържание на витамин В12 не е противопоказание за приемането им от раково болни – противораковият им ефект се потвърждава от редица автори и се дължи на комплексното действие на всичките съставки на АФА.

Един от най-интересните и уникални аспекти на АФА е благотворното му въздействие върху нервната система, мозъка и психиката. Това водорасло активира невротрансмитерните системи, което води до преодоляване на депресията, подобряване на яснотата, концентрацията и издръжливостта на ума, стимулиране на творческите възможности и развиване на дясната хемисфера, т.е. артистичните и интуитивни способности.

Съобщава се също за благоприятно повлияване и даже обратно развитие при болест на Алцхаймер, множествена склероза, епилепсия, депресии, психози и неврози, невро-психично изоставане, детска церебрална парализа и т.н. Това се дължи не само на факта, че АФА е ценна клетъчна храна, но и на голямото съдържание на невропептидни прекурсори – пептиди с жизненоважно значение за мозъка. Стимулира производството на стволови клетки в костния мозък до 2-3 часа след прием на 5 грама водорасли АФА (увеличение до 400%) и трае до 4 часа след приема. 

Естествено, много по-добре е да се предпазва мозъкът, отколкото да се лекува, след като е бил увреден. И без това този орган се натоварва много в нашето задъхано ежедневие. Учене, недоспиване, пушене, стрес, конкуренция… и рано или късно започват провали в паметта и концентрацията, намалява умствената работоспособност, появява се умора, раздразнителност, лошо настроение и пр. Познавате ли човек, застрахован от това?

Какво е решението? Може би то се нарича АФА! Познато като елексир за мозъка, това водорасло се оприличава на супер гориво за нервната система. То е в състояние да зареди, възстанови и енергизира изтощените мозъчни клетки така, че да започнат да функционират много по-добре.

Друг аспект на действие на АФА е стимулирането на комплекса епифиза-хипоталамус-хипофиза. В тези мозъчни центрове са скрити някои висши способности на човешкия ум като интуиция, телепатия и холистична перцепция – т.е. способност да се обработва информация по свръхестествен начин. Твърди се, че приемането на АФА развива висшите психични способности и подпомага човешката еволюция.

Всяка субстанция, приемана от нас, оставя своите вибрации в нашето тяло и нашата душа. Възможно е чрез подходящи храни да се стимулират в определена последователност различни части от мозъка и различни енергийни центрове, при което да се получи съответния ефект. Остава “само” да открием правилната комбинация.

 

2 капсули Водорасли АФА на АкваСорс доставят на организма:
Витамин Е 1,5 mg 12,5% от ПДД*
Витамин С 72 mg 90% от ПДД*
Витамин В12 6,7 µг (6,7mcg) 268% от ПДД*
Витамин В5 (пантотенова киселина) 7,8 mg 130% от ПДД*
Бета-каротин 0,6 mg
*ПДД – препоръчвана дневна доза

 

Типичен анализ на Кламатски водорасли АФА на АкваСорс,
прясно изсушени и незамразявани:

AFA (Aphanizomenon Flos-Aquae)
Водорасли от езерото Горен Кламат

Минерално съдържание за 1 грам АФА
Общо съдържание в проценти Мед 6,9 µг
Влага 4,6% Хром 0,17 µг
Мазнини (липиди) 4,5% Флуор 41,2 µг
Протеини 60,03% Германий 0,18 µг
Минерално съдържание 5,7% Йодни комплекси 0,98 µг
Общо съдържание на въглехидрати 25,17% Желязо 34,2 мг
   от които захари <0,1% Манган 26,1 µг
Налично съдържание на въглехидрати 18,4% Магнезий 2 мг
Диетични влакна 7,3% Молибден 4,8 µг
ККал на 100 гр 375 Никел 3,2 µг
КДжаул на 100 гр 1590 Фосфати (общо) 5,8 мг
Общо количество пигменти
(хлорофил и свързани с него други вещества)
5,1% Калий 16,2 мг
Есенциални аминокиселини за 1 грам АФА Селен 0,21 µг
Изолевцин 29,3 мг Силиций 0,15 мг
Левцин 52,8 мг Натрий 2,4 мг
Лизин 35,1 мг Калай <0,1 µг
Метионин 7,3 мг Титан 16,3 µг
Фенилаланин 25,9 мг Ванадий 1,3 µг
Треонин 32,6 мг Цинк 22,6 µг
Триптофан 6,9 мг Витаминно съдържание за 1 грам АФА
Валин 33,7 мг Аскорбинова киселина (Витамин С) 89,7 мг
Неесенциални аминокиселини за 1 грам АФА Витамин В12 общо 8,4 µг
Аланин 47,1 мг Витамин В1 3,7 µг
Аргинин 38,3 мг Фолиева киселина 1,33 µг
Аспарагин 45,2 мг Витамин В5 9,8 мг
Аспартанова киселина 7,3 мг Бета-каротин 298 µг
Цистин 2,2 мг Витамин В6 19,3 µг
Глутамин 77,1 мг Витамин В2 91,2 µг
Глутаминова киселина 3,8 мг Витамин Е 2,8 IU
Глицин 30,6 мг Ниацин 0,8 µг
Хистидин 8,7 мг Състав на мастните киселини, изразено като процентно съдържание
Пролин 30,2 мг Линолонова 12,39%
Серин 29,5 мг Линоленова 21,60%
Тирозин 19,6 мг Олеинова 5,07%
Минерално съдържание за 1 грам АФА Палмитинова 43,36%
Бор 11,2 мг Палмитолинолова 9,8%
Калций 33 мг Палмитолиноленова-отсъства (<0,01)
Хлорид 777 µг Стеаринова 2,93%
Кобалт 2,1 µг Общо количество на стероидни липиди-отсъстват (<0,01)
    Холестерол-отсъства (<0,01)

Анализът е извършен от Microsearch Laboratories Ltd.


Продуктът е подходящ за:

Употреба:


Течност: по един капкомер (1 мл) от течността 2 пъти дневно. Съдържанието на капкомера се задържа за около една минута под езика, след което се преглъща и след това се препоръчва да се изпие чаша вода.
За деца: не е нужно да се задържа под езика. Продуктът е приятен на вкус защото съдържа боровинки. Може да се добавя към охладени храни, сокчета, вода, кърма, адаптирано мляко.

По време на прием на водорасли АФА пийте обилни количества вода.

Съдържание: 

Течната АФА съдържа:
Водорасли АФА (изсушени по технологията БиоАктивна дехидратация®)
Водорасли АФА (замръзени)
Плодове от червена боровинка
Плодове от черна боровинка
Течни микро минерали
Съдържа кашер* сертифициран растителен глицерин като основа.
Не съдържа консерванти.
Опаковка: тъмно-кафяво стъклено шишенце от 60 мл., с удобен капкомер.

*кашер – с това понятие еврейската традиция обозначава религиозно чистата храна от здрав и чист източник.

Течната АФА с Мента съдържа:
Водорасли АФА (изсушени по технологията БиоАктивна дехидратация®)
Водорасли АФА (замръзени)
Плодове от червена боровинка
Плодове от черна боровинка
Течни микро минерали
Градинска мента
Съдържа кашер* сертифициран растителен глицерин като основа.
Не съдържа консерванти.
Опаковка: тъмно-кафяво стъклено шишенце от 60 мл., с удобен капкомер.

*кашер – с това понятие еврейската традиция обозначава религиозно чистата храна от здрав и чист източник.

 

И трите форми на АФА (капсули, прах, течност) не съдържат никакви други съставки, нито консерванти, нито оцветители, нито овкусители, нито подсладители, нито захар, нито аромати.

Не съдържа генномодифицирани организми

Страна на произход: Великобритания.
Езерото Кламат, където единствено расте АФА се намира в САЩ

За информация и поръчки: