+359 878 292 513

ЕКСТРАКТ ОТ PANAX ЖЕНШЕН ПЛЮС+ Х 60

ЕКСТРАКТ ОТ PANAX ЖЕНШЕН ПЛЮС+ Х 60

Тегло: 300.00 гр.

Вижте още продукти от: Complete Pharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ЕКСТРАКТ ОТ PANAX ЖЕНШЕН ПЛЮС+

Интересни факти за витамините
Токсичност на витамин С
Витамин С може да бъде токсичен, само ако се приема под формата на хранителна добавка. При консумацията на високи дози, от 5 грама или повече, течността в червата започва да става прекалено концентрирана и е възможна появата на осмотична диария.
Аскорбиновата киселина изпълнява много важни функции в организма. Тя има свойството да увеличава значително усвояемостта на желязото и освен това взима участие в образуването на тъканите, костите и зъбите.
 

Хранителната добавка ЕКСТРАКТ ОТ PANAX ЖЕНШЕН ПЛЮС+ съдържа екстракт от корейски женшен и зелен чай. ЕКСТРАКТ ОТ PANAX ЖЕНШЕН ПЛЮС+ намалява стреса и нормализира функциите на имунната система. ЕКСТРАКТ ОТ PANAX ЖЕНШЕН ПЛЮС+ подобрява работата на паметта. ЕКСТРАКТ ОТ PANAX ЖЕНШЕН ПЛЮС+ предпазва от атеросклероза и инфаркт.

ПРИЛОЖЕНИЕ: 

• Подпомага при :стрес предизвикващ болести, отслабена имунна система, забавен метаболизъм;
• Съдейства за: нормализиране на психичното здаве, социалната адаптация, качество на живот, зрението при глаукома и други общи очни болести, подобряване на  паметта, мисленето, способността за учене;
• Помага за: забавяне на процесите на стареене, възстановяване от оперативни интервенции, сексуални постижения, неутрализирането на всички причини предизвикващи смърт;
•  Допълва лечението на сенилност предизвикана от болестта на Алцхаймер, сърдечно-съдови заболявания: атеросклероза, исхенична болест на сърцето, високи нива на холестерол и захар в кръвта, инфаркт, коронарна болест на сърцето, доброкачествени и злокачествени образувания, диабет тип I, заболявания на черния дроб. 
ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ДНЕВЕН ПРИЕМ: 2 ТАБЛЕТКИ НА ДЕН , ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ
НАЧИН НА УПОТРЕБА: 20-ДНЕВЕН ЦИКЪЛ, КОИТО СЕ РЕДУВАТ С 10-ДНЕВНО ПРЕКЪСВАНЕ
ОПАКОВКА: 60 ТАБЛЕТКИ, ФАБРИЧНО ЗАПЕЧАТАНА БУТИЛКА

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА PANAX GINSENG EXTRACT PLUS+:
  Женшеносиди са активни сложни въглехидрати извлечени от корена на  Panax Женшен. Женшеносиди са с капацитет да стимулират или успокояват нервната система, да балансират обменните процеси, да понижават кръвната захар, да понижават кръвното налягане, да подобряват мускулния тонус и стимулират ендокринната система. Те повишават активността на адренокортикитропин (ACTH) -хормон освобождаващ се от хипофизата в  мозъка, без участието на надбъбречните жлези. 
Изследванията показват, че Panax Женшен е ефективен за поддържане и възстановяване на способността на клетката да функционира и може да бъде считан за полезен, като средство срещу стареене. 
Женшена е една от най-често купуваните билкови добавки. Исторически, Panax женшен е била използвана в различни случаи за подобряване на здравето, особено като адаптоген и за тонизиращ ефект за хората 
уморени или подложени на  стрес.
 Panax е адаптоген, с неспецифично действие върху различните функции на тялото, като увеличава способността му да се справя с различни стресови фактори, включително и физиологични, емоционални и ендогенни (външен) стрес. По този начин, Panax женшен може да намали податливостта към заболявания. Основните съставки отговорни за дейността на Panax женшен са ginsenosides (включително Rg1 и Rb1). Има над 20 сапонини и тритерпени в женшена. Тритерпеноидната структура е подобна на тази на стероидните хормони. Смята се, че ginsenosides действат върху хормоналните рецептори, особено в хипоталамуса и хипофизата, стимулират отделянето на хормона адренокортикитропин (ACTH). ACTH стимулира
производството на надбъбречните хормони и други фактори, което води до баланс и регулиране на хипоталамуса и надбъбречните жлези, които могат да се повлияват от стреса. 
За Rb1 групите се съобщава, че са една възможност за подобряване на издръжливостта и възможността за обучение, със седативни и хипогликемични (ниско ниво на кръвната захар) свойства. За Rg1 групите се съобщава че в някои случаи повишават кръвното налягане леко като в  някои случаи и са леки стимуланти на централната нервна система. Азиатския или Корейския женшен (Panax женшен) съдържат повече Rg1 групите в сравнение с американския женшен, те могат да бъдат по- подходящи за лица, които не са с хипертония, спортисти, уморени, или подложени на висок стрес на роботните си места.
За Ginsenosides се съобщава че стимулират РНК (Рибонуклеинова киселина), синтеза на протеини и производството на холестерол в черния дроб. Те също могат да стимулират производството на прекурсори на надбъбречните хормони. Ginsenosides могат да увеличат грапавостта на ендопласмик ретикулум в чернодробната тъкан и имат въглехидрато-съхраняващи и енергиино повишаваща дейност в мускулните тъкани. Те също така, увеличават активността на ензимите и производството на мастни киселини. 
Проучвания показват, че Panax женшен намалява нивата на кортизола при диабетици, които имат положителен ефект при регулиране на инсулина. При не-диабетици, Panax женшен повишава нивото на кортизол – показвайки ефект на "адаптоген". За Panax женшен се съобщава за хипертензивен (предизвикващ високо кръвно налягане) и хипотензивен (предизвикващ ниско кръвно налягане) ефект, който зависи от приетата доза. По-ниските дози предизвикват ефект на хипертония, и по-високите дози предизвикват хипотензивен ефект. 
Panax женшен може да намали общия холестерол, триглицеридите и лепкавостта на тромбоцитите и може да намали нивото на "лошия" LDL холестерол като увеличи HDL "добър" холестерол, което го прави ценен при поддържането здрава сърдечно-съдовата система.
 Женшенът показва някои естрогенни свойства и може да подобри дейността на вагиналната лигавица при жени в менопауза. Panax женшен може да намали риска от вирусни инфекции. Освен това, за Panax женшен се съобщава, че притежава противораково действие и такова срещу стареене на клетките както и имуно-стимулираща дейност, най-вече на ретикуло-ендотелната система (ВЕИ, част от имунната система, която се състои от фагоцитни клетки, разположени в ретикулярната съединителната тъкан). Panax женшен може да помогне на организма да се пребори с инфекциите и болестите. Няколко клинични проучвания докладват че Panax женшен може да подобри имунната функция на организма. Изследвания са установили, че Panax женшен изглежда увеличава броя на имунните клетки в кръвта, и подобрява  реакцията на имунната система в съответствие с действието на грипната ваксина. В едно проучване, 227 участници едни получават женшен а други- плацебо в продължение на 12 седмици, като се прилага ваксина срещу грип след 4 седмици. Броят на настиналите и заболелите от грип са 67% по-малко в групата, която са приемали женшен.
 Panax женшен може да има предпазен ефект за хора, подложени на химиотерапия и лъчетерапия. Проучвания отчитат намаление в загуба на тегло и по-голям брой белите кръвни клетки в лабораторни животни подложени едновременно на медикаменти за химиотерапия и жен-шен. Panax женшен може да ускори възстановяването след операцията. Известно е, че Panax женшен помага на организма да се адаптира към физиологичния стрес причинен от химиотерапия и радиация. 
Произволно, при проведен плацебо-контролирано проучване, включващо 30 лица, същите посочват, че приема на Panax женшен довежда до подобряване на психичното здраве и социално функциониране след 4-седмично лечение. При едно проучване включващо 501 мъже и жени, които живеят в Мексико сити били открити значителни подобрения в качеството на живот (енергия, сън, сексуален живот, лично удовлетворение, благосъстояние) при пациентите, приемащи Азиатския жен-шен. В друго проведено проучване се установи, че хората които приемат хранителна добавка съдържание на женшен отчитат по-добро качество на живот от тези, които приемат същата хранителна добавка, но без съставката женшен.
 Смята се, че Panax женшен, може да повиши сексуалната активност. При проучвания върху животни Panax женшен е увеличил производството на сперматозоиди, сексуалната дейност и сексуалната активност. Проучване проведено с 46 мъже, показа също така, увеличаване на броя на сперматозоидите, както и подвижността им. Друго изследване с 60 мъже доказва,че Panax женшен повишава либидото (сексуалното желание), като намалява проблемите с ерекцията. 
Индивидуални доклади и изследвания върху животни показват, че Panax женшен може да забави прогресията на болеста на Алцхаймер, намалява сенилността, и подобрява паметта и адекватността в поведението. Хората, които често приемат жен-шен казват, те се чувстват по-бдителни. Няколко проучвания показват, че Panax женшен могат леко да подобрят мисленето или способността за обучение. Ранни изследвания показват, че Panax женшен може да подобри действието на психичното изчисляване, концентрацията, паметта и други. Някои изследвания установиха също положителен ефект в комбинираното използване на Panax женшен и Гинко билоба. 
Panax женшен може да предложи някои предимства като общо тонизиращо действие за подобряване на издръжливостта и общото здравословно състояние, особено при стресови ситуации, умора, концентрация, и възстановяване от болест. 
  Хората консумират чай от листа потопени във вряща вода от около 500000 години. Днес чая е най-широко консумираната напитка в света, на второ място след водата. Изследванията показват, че
Зеленият чай е много ползен за здравето. 
Зеленият чай се прави от неферментирали листа които съдържат най-високата концентрация от мощни антиоксиданти наречени полифеноли. Антиоксидантите са вещества, неутрализиращи свободните радикали - вредни съединения в организма, които променят клетките, променят ДНК (генетичния материал),и довеждат до смърт на клетките.
Много учени смятат, че свободните радикали допринасят за процеса на стареене, както и за развитие на редица здравни проблеми, включително рак и сърдечни заболявания. Антиоксидантите като например полифенолите в Зеленият чай могат да неутрализират свободните радикали и могат да намалят или дори да предотвратят някои от щетите, които причиняват.
Една чаша зелен чай може да предостави същия потенциал за подобряване на антиоксидантния статус като около 150 мг чист витамин С.
Зеленият чай е широко проучен при хора, животни и лабораторни експерименти.Резултатите от тези проучвания показват, че Зеления чай може да е полезен за здравето при следните състояния:
- Антиоксидантните свойства на Зеления чай могат да помогнат за предотвратяване на атеросклероза, особено при заболяване на коронарните артерии.
- Изследванията показват, че зеления чай намалява общия холестерол и повишава HDL ("добър") холестерол.
- Множество клинични изследвания показват, че полифенолите от Зелен чай помагат за защитата срещу
ракови заболявания. Изследователите също така вярват, че полифенолите убиват раковите клетки и спрират развитието им. Зеленият чай показва положителни клинични резултати за следните видове рак: на пикочния мехур,  на гърдата, на яйчниците, дебелото черво или рак на ректума, рак на хранопровода, рак на белия дроб рак на панкреаса, рак на простатата, рак на кожата, рак на стомаха.
- Зеленият чай е бил използван традиционно за контрол на кръвната захар в организма. Зеленият чай може да помогне за предотвратяване развитието на диабет тип-I и забавяне на прогресията, след като вече се регулира  глюкозата в организма.
- Зеленият чай защитава черния дроб от вредното въздействие на токсичните вещества като алкохол.
- Клиничните проучвания показват, че екстракт от зелен чай може да засили обмяната на веществата което да доведе до повече изгаряне на мазнини.
- Проучванията показват също, че пиенето на зелен чай се свързва с намаляване на риска от всички причини за смъртност. 
Хората консумиращи най-малко една чаша зелен чай на ден намаляват риска от инфаркт с 50%, се казва в едно проучване. Мъжете и жените, които пият една или повече чаши зелен чай на ден имат с 44% намален риск от сърдечен инфарк в сравнение с тези които не пият чай. Предишни изследвания са показали почти същите резултати. 
В едно холандско изследване на повече от 800 мъже, между 65 и 84 човека показали, че пият редовно повече чай – между три и четири чаши на ден – се наблюдава намален риск от смърт от сърдечно-съдови заболявания с 58%. 
Здравословните веществата, съдържащи се в зеления чай проникват в тъканите на окото и увеличават възможността Зеления чай да може да предпази от глаукома и други често срещани заболявания очите, се казва в нов доклад, публикуван във „Вестник на земеделието” и „Химия на храните”. Докладът е първият, който документира как лещата, ретината и другите тъкани на  очите абсорбират тези вещества. 
Изследователите посочват, че катехините съдържащи се в Зеления чай са сред редицата антиоксиданти които са в състояние да защитят окото. Един от тях е витамин С, витамин E, лутеин и зеаксантин. Проведени са експерименти с лабораторни плъхове, които пият зелен чай. Анализът на очните тъкани показват извън съмнение, че очните структури абсорбират значителни количества от отделните видове катехини. Ретината абсорбира най-високите нива на галокатехин, а вътреочната течност е склонна да абсорбира епигалокатехин. Ефектите на катехините съдържащи се в зеления чай водят до намаляване на вредното оксидативно напрежение в очите, продължило през последните 20 часа.

PANAX GINSENG EXTRACT PLUS+ ИМА БЛАГОПРИЯТЕН ЕФЕКТ ПРИ СЛЕДНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ:
- Стрес индуциран от заболявания;
- Отслабена имунна система;
- Проблеми с психичното здраве, социалното функциониране, и качество на живот;
- Процесите на стареене;
- Възстановяване след операция;
- Понижена сексуалната активност;
- Прогресиране на болестта на Алцхаймер, сенилност;
- Намалена памет, мислене, и способност за учене;
- Общата смъртност;
- Сърдечно-съдови заболявания: Атеросклероза, Исхемична болест на сърцето, Висок холестерол и кръвна захар, Сърдечен удар;
- Ракови заболявания;
- Чернодробни заболявания;
- Понижен метаболизъм;
- Глаукома и други често срещани заболявания на очите.

PANAX GINSENG EXTRACT PLUS+ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ:
- Хора с отслабена имунна система, особено по-възрастните хора, за да се справят с различни стресови фактори, включителнофизиологични, емоционални и ендогенни (външен);
- Увеличаване на броя на имунни клетки в кръвта;
- Хора, подложени на химиотерапия и лъчетерапия;
- Ускоряване на възстановяването от операция;
- Повишаване на сексуалната активност, повишаване на производството на сперматозоиди, повишаване налибидо (сексуално желание);
- Забавяне на прогресията на болестта на Алцхаймер, намаляване на сенилността, повишаване на паметта, мисленето ,  и способността за учене;
- За по-възрастните хора да се намали смъртността от всички причини;
- Профилактика на сърдечно-съдови заболявания: атеросклероза, исхемична болест на сърцето, инфаркт, коронарна сърдечна болест;
- Намаляване на холестерола и кръвната захар;
- Хора с чернодробни заболявания;
- Подобряване на обмяната на веществата, както и изгарянето излишните мазнини;
- Срещу глаукома и други често срещани заболявания на очите;
- Здрави хора, за насърчаване на по-добро здравно състояние, психическото здраве, социално функциониране и качеството на живот.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
- Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
- Продуктът е хранителна добавка, не е лекарство;
- Да не се използва хранителната добавка като заместител на разнообразно хранене;
- Продуктът да се съхранява на място недостъпно за малки деца,на хладно, проветливо, сухо място, при стайна температура, защитено от пряка слънчева светлина,в оригинална опаковка
- Децата, бременните и кърмещите жени да се консултират с личния си лекар преди употреба,
-   Да не се използва след срока на годност, посочен върху опаковката,
- Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти , стабилизатори и генно модифицирани продукти, антибиотици, психотропни и наркотични съставки, хормони, животински продукти и опасни химикали от какъвто и да е вид.

ЕКСКЛУЗИВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ:

INTELLIMAX LIMITED
26 CRAIGTON DRIVE
PETERCULTER
ABERDEEN
AB14 OSF
UK
TEL: +44-1224-466244
         +44-1224-732133

За информация и поръчки: