+359 878 292 513

ФИТОРЕЛАКС ДЕН И НОЩ КАПС.Х 30

Фиторелакс Ден и нощ капсули х 30

Тегло: 250.00 гр.

Вижте още продукти от: VITA GOLD

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Отпуска и релаксира организма. Допринася за нормалното функциониране на нервната система през деня и нощта. Помага при нервно напрежение.

Съставки: желатин (капсула); екстракт от валериана (0,8% валерианова киселина); екстракт от пасифлора; екстракт от глог (листа, 3% витексин); екстракт от мента (4:1); екстракт от хмел (10:1); 5-НТР (5-хидрокси-триптофан); антислепващ агент (магнезиев стеарат, силициев диоксид).
Състав:    За 1 капсула    3a 2 капсули (максималната дневна доза)      %
референтните стойности (RDA)
Екстракт от валериана    55 mg    110 mg     **
Екстракт от пасифлора     34 mg    68 mg      **
Екстракт от глог (листа)    34 mg    68 mg      **
Екстракт от мента     34 mg    68 mg      **
5-НТР     21 mg    42 mg      **

 ** Все още няма препоръка за референтна доза.

Активни съставки и тяхното действие:

    Екстракт от валериана (Valeriana officinalis): съдържа етерично масло, валерианова и изовалерианова киселина, борнеол, сесквитерпени, гликозидни съединения, дъбилни вещества и други. Действието се дължи на целия комплекс от биологично активни вещества. Повишава качеството на съня и не предизвиква усещане за сутрешна сънливост. Подпомага нормалната функция на сърцето и нервната система.
    Екстракт от мента (Mentha Piperita): допринася за стимулиране на умствената дейност, подпомага вниманието и концентрацията.
    Екстракт от пасифлора (Passiflora incarnata): допринася за нормалното функциониране на нервната система. Намалява емоционалното напрежение. Също така помага при трудно заспиване и тревожност.
    Екстракт от глог (Crataegus monoavna) (листа): оказва много добро действие за нормалното функциониране на сърцето и кръвообращението.
    5 - НТР (5-хидрокси-триптофан): вещество, производно на аминокиселината Л -Триптофан. Чрез метаболитни реакции, от 5-НТР в организма се синтезират медиаторите "серотонин" и "мелатонин". Серотонинът има редица ефекти върху човешкия организъм, един от които е свързан с регулиране на циркадния ритъм. Също така подобрява качеството на съня. Предизвиква положителни емоции - радост, щастие и т.н.
    ХМЕЛ (Humulus lupulus): оказва полезно въздействие върху нервната система като цяло. Действа успокояващо. Допълва ефектите от екстрактите на валериана и пасифлора.
    Витамин В6: допринася за поддържане на нормалната психична функция и правилното функциониране на нервната система като цяло. Подпомага синтеза на някои аминокиселини в организма. Допринася за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Подпомага правилния метаболизъм на хомоцистеина – вещество, което играе важна роля за поддържане състоянието на кръвоносните съдове. Допринася за естественото образуване на червени кръвни телца, намалява чувството на отпадналост и умора и регулира хормоналната дейност. Подпомага нормалната функция на имунната система.

Начин на употреба: Приемайте по 1 - 2 капсули дневно.

Важно: За да се постигне максимален ефект, се препоръчва приемът на „Фиторелакс ден и нощ" да продължи не по-малко от 1-2 месеца, след което може да се направи кратка почивка.

Опаковка: 30 капсули.
 

За информация и поръчки: