+359 878 292 513

ХЕПАТОКС ТАБЛЕТКИ Х 30

ХЕПАТОКС ТАБЛЕТКИ Х 30

Тегло: 300.00 гр.

Вижте още продукти от: Complete Pharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ХЕПАТОКС

Интересни факти за витамините
Витамин В17 е открит за първи път в семената на бадемите, а впоследствие е установено, че се съдържа и в голяма част от плодовете. В продължение на много години учените са смятали, че това вещество е витамин, но според последни изследвания е по-правилно да се класифицира към витаминоподобните вещества. Той е познат под наименованието амигдалин и е изграден от 2 захарни молекули, бензалдехид и цианид.
 

Хранителната добавка хепатокс е съставена от гъбите шийтаке, майтаке, реши и бял трън и сибирски женшен. Уникалната формула на хепатокс ускорява прочистването на черния дроб и извебдането на токсините извън организма. Хепатокс спомага зарегенерирането на чернодробните клетки.

• Помага за потушаване на възпалението и дисфункциите на жлъчния мехур, при чернодробна стеатоза, изтощена имунна система, хроничен хепатит, псориазис, поражения върху черния дроб предизвикани от индустриални химикали, алкохол и приемане на фармацевтични лекарства.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА HEPATOX:
Milk thistle 
(Silybum marianum)

 Бялият трън (Silybum marianum) е бил използван като лекарство в продължение на повече от 2000 години, главно за лечение на чернодробни и жлъчни нарушения. Флавоноидият комплекс, наречен Силимарин, може да бъде извлечени от семената на бял трън и се смята за биологично активен компонент. Понятията "Бял трън" и "Силимарин" често се използват взаимозаменяемо.
Продукти от Бял трън, са популярни в Европа и Съединените щати за овладяване на различни видове чернодробни заболявания. Има доказателства, че Силимаринът може да намали серумните нива на трансаминазите, подобрява хистологията на черния дроб, както и подобрява на преживяемостта при пациенти с цироза или хроничен хепатит.
Налице са редица клинични проучвания направени с хора, които потвърждават ефикасността на Белия трън като защитно средство срещу хепатит.При проведените изследвания се разкрива хепатопротективния механизъм на действието на Силимарина който включва:

- Инхибиране на транспорта на токсини в клетките на черния дроб;
- Стабилизиране на мембраните на чернодробни клетки;
- Стимулиране на растежа на нови и регенерация на чернодробни клетки чрез увеличаване на синтеза на белтъци;
- Селективно инхибиране на левкотриеновата формация от клетки Купфер;
- Инхибиране на мембранната пероксидация.

Доказано е, че Силимаринът  увеличава съдържанието на глутатион в черния дроб с повече от 35%, повишавайки антиоксидантния му капацитет.
Проучванията също така показват, че Силимаринът може да защитава срещу геномно нараняване, намаляване на активността на веществата провокиращи образуването на тумори, стабилизиране на мастоцитите, хелиране на желязото и забавяне на метаболизма на калция.
При проведените ин витро експерименти с бъбречни клетки, повредени от прекомерната употребата на Парацетамол, Цисплатин и Винцристин и след това лекувани с изолиран Силибинин преди или след като е настъпило химически предизвиканото  увреждане, се отчита намаление в нефротоксичните ефекти на тези токсични агенти.
Направените изследвания потвърждават, че Белият трън подтиска възпалителните левкотриени, чийто увеличени нива обикновено могат да доведат до разрушаване на чернодробната тъкан. Инхибирането на NF Kappa B и активирането на киназата може да осигури до известна степен молекулярната основа за антикарциногенните и противовъзпалителните ефекти на Силимарина. Също така, инхибирането на 5-липооксигеназата има касателство към противовъзпалителните и противоартритните свойства на Белия Трън.
Най-уникалното използване на Белия трън е като антидот на смъртоносната отрова при консумация на гъби. Ако Белият трън е приет преди отравянето, то неговодо действие като противоотровно средство е 100% ефективно. При направените проучвания върху животни, дори в случаите когато отровата е погълната преди повече от 24 часа, Белия трън проявява  хепатопротективни свойства и предотвратява смърт.
Благодарение на отчетеното защитно действие върху чернодробните ензими и възможността за защита на клетките, Силимаринът се използва в много ситуации, като например:

- При чернодробно увреждане индуцирано от химически агенти (включително и промишлени химикали, алкохол и фармацевтичните лекарства);
- При хепатит;
- При дисфункции на жлъчния мехур;
- При цироза на черния дроб.

Направените проучванията и експерименти са доказали защитното действие на Белият трън върху чернодробната функция при алкохолиците. Друго проучване докладва, че Силимаринът намалява страничните ефекти на различни класове на психотропни лекарства чрез защита на черния дроб и намаляването на индукцията на чернодробните ензими. Наскоро беше съобщено, че стандартизиран продукт от Бял трън защитава от увреждане черния дроб, при отравяне предизвикано от ацетаминофен (Тиленол).
Черният дроб играе важна роля в регулирането на обмяната на плазмените липопротеини, и чернодробното увреждане често се отразява като вторична дислипопротеинемия, което може да доведе до развитието на атеросклероза, особено когато са свързани с хиперхолестеролемия. Поради инхибиране на липидната пероксидация от Силимарина, както е докладвано в медицинската литературата, Белият трън също може да бъде възможен нов агент в хиперхолестеролемията. Проучване върху лабораторни животни, установило, че ефекта на понижаване на холестерола от Силимарина е успореден с този на Пробукола (дозозависим). За разлика от Пробукола, обаче, Силимарина предизвика увеличение на липопротеините с висока плътност -HDL холестерола, намалява съдържанието на холестерола в черния дроб и частично предпазва HCD, предизвикан спад в черния дроб на редуциран глутатион, което е от полза при пациенти с хиперхолестеролемия. Резултатите подсказват, че хипохолестеролемичната дейност на Силимарина може да се дължи на инхибиране на холестероловата биосинтеза и / или чрез инхибиране на резорбцията на холестерол.
Няколко лабораторни изследвания при животни показват, че увреждането на плода при употреба на алкохол и употребата на наркотици от майката , може да бъде ограничено, ако на майката се прилагат стандартизирани продукти от Бял трън възможно най-скоро. Експерти подкрепят използването на стандартизирани добавки от Бял трън при хронична алкохолна зависимост и  злоупотреба с наркотици.

Рейши
(Ganoderma lucidum)

  Рейши гъба (Ganoderma lucidum) се нарича "гъба на безсмъртието" в Китай и е била използвана като тонизиращо и укрепващо лекарство в продължение на хиляди години. Използва се в традиционното лечение включващо повишаване на интелектуалния капацитет и памет, стимулиране на подвижността, и удължаване на живота.
Съобщава се, че Гъба Рейши е един от най-активните полизахариди в растителното царство. Твърди се, че полизахаридите имат имуномодулираща функция. Гъба Рейши се прилага като антиоксидант, антихипертензивно, хипогликемично, антивирусно и хепатопротективно средство.
Полизахаридите, изолирани от Гъба Рейши намаляват серумния аспартат трансаминаза (AST) **, аланин трансаминаза (ALT) *, алкалната фосфатаза, общия билирубин и също намалява съдържанието на колаген в черния дроб. Механизма на подтискането на колагена не е напълно изяснен, но получените резултати предоставят доказателства за хепатозащитните способностти на Гъба Рейши.
Друго проучване свързано с начините за защита на черния дроб, проведено при плъхове показва, че екстракт от Гъба Рейши намалява свободните радикали, които вредят на черния дроб. Токсичността на хлороформа при изследваните плъхове  драстично намалява след индукция на воден екстракт от Гъба Рейши, което се проявява чрез ефекта на екстракти от Гъба  Рейши върху нивата на глутаминовия оксалацетат трансаминаза и млечната дехидроденаза в серума.
Забележки:
* Аланин трансаминаза (ALT)
Аланин трансаминаза (ALT), наречен още серумна глутамат пируват трансаминаза (SGPT) или аланин аминотрансфераза (ALAT) е ензим, наличен в хепатоцитите (чернодробните клетки). Когато една клетка е повредена, се наблюдава изтичане на този ензим в кръвта, където се измерва. ALT нараства драматично при остро увреждане на черния дроб, като вирусен хепатит или предозиране в приема на парацетамол (ацетаминофен). Повишаването често се измерва в кратни на горната граница на нормата (ULN).
** Аспартат трансаминаза (AST)
Аспартат трансаминаза (AST) се нарича още серумна глутамат оксалацетат трансаминаза (SGOT) или аспартат аминотрансфераза (ASAT) ензим подобен на ALT, с това, че е свързан с чернодробните паренхимни клетки. Нивото му се повдига при остро увреждане на черния дроб, но също така присъства в червените кръвни клетки,  сърдечната и скелетната мускулатура и следователно не е строго специфичен за черния дроб. Съотношението на AST и ALT понякога е полезно за да се разграничат и лесно да се разпознаят причините за увреждането на черния дроб.
Shiitake
(Lentinula edodes)

  Шийтаке гъба (Lentinula edodes), се смята, че произхожда от Япония и Китай. Гъбите са големи по размер и черно-кафяви на цвят с земен, богат аромат , като често се консумират в бъркани,пържени храни и супи, и като заместител на месо. Гъба Шитаке може би е отглеждана в продължение на повече от 1000 години и може да бъде проследено култивирането й още от Династията  Сун (960-1127). Консумацията на диворастящи гъби може  би е започнала не по-рано от  199 година.
Шийтаке  гъбите са били традиционно използвани за лечение на хроничен ревматизъм, мозъчен кръвоизлив, лоша циркулация, сърдечни заболявания, глисти, както и липсата на издръжливост. В информация публикувана в научни издания се предполага, че Гъбата Шийтаке е била използвана в азиатската народна медицина за подобряване на кръвообращението и жизнеността.
В други източници се предполага, че Уу Джуей , лекар от китайската Династията Мин (1368-1644), пише за способността на Гъба Шийтаке, да увеличава енергията, да предотвратява преждевременното стареене, да лекува настинки, да подобрява кръвообращението и подобрява здравословното състояние на черния дроб. Също така, Гъбите Шийтаке са били консумирани в яхния през 15-ти и 16-ти век от войните свещеници (като даоисти) в храмовете на Япония.
Гъбите Шийтаке съдържат белтъчини, мазнини, въглехидрати, разтворими фибри, витамини и минерали. Една от основните съставки на съдържанието на  плодно тяло е полизахарид лентинан.
Според проведено изследване в лаборатория, е доказано, че Гъбата Шийтаке може да има защитен ефект върху черния дроб.При  ин витро, предварителна обработка на изолирани чернодробни клетки с екстракт от култивирани Гъби Шийтаке се наблюдава намаляване броя на увредените чернодробни клетки, което увреждане се причинява от клетъчно-медиирана токсичност на антитела или активирани макрофагови супернатанти култури. Въз основа на резултатите от това проучване, авторите предполагат, че лентинан има способността да защитава клетките на черния дроб от имунологични щети.
Ин витро, екстракти от Гъба Шийтаке инхибира морфологичната промяна и пролиферация на изолирани чернодробни звездовидни клетки от плъх. Тъй като тези клетки играят роля в чернодробната фиброза, авторите предполагат, че Гъбата Шийтаке може да изиграе важна роля в разработването на хепатозащитни агенти.
Майтаке
(Grifola frondosa)

 Гъбата  Майтаке (Grifola frondosa) е японска гъба, тясно свързана с полипорус използван в традиционната китайска медицина. Думата майтаке буквално преведено от японски означава "гъба за танци", наречена така, защото в древни времена хората, който намери Гъби Майтаке е можел да обменят теглото им в сребро, което превръщало танците им в празненство.
Гъбата Майтаке днес се е наложила като ефективно средство срещу рака. В лабораторни тестове,Гъба Майтаке на прах увеличава дейността на три вида имунни клетки-макрофаги, естествени клетки убийци (НИК), и съответно Т-клетките от 140, 186, и 160%.
Едно китайско клинично проучване установи, че при лечение с Гъба Майтаке се намалява необходимостта от хирургическа интервенция на пикочния мехур от 65 до 33%. Изследователите са открили, че Гъба Майтаке, когато се комбинира със стандартната лекарствена химиотерапия с митомицин (Mutamycin), се потиска растежа на раковите  клетки на млечната жлеза  дори след метастази.
Гъбата Майтаке предпазва черния дроб, са установили китайски лекари които са провели контролирано проучване с тридесет и двама пациенти, с хроничен хепатит B. Процентът на възстановяване е 72% в групата на лекуваните с Гъба  Майтаке, в сравнение с 57% възстановили се в контролната група. Антигените, предизвикващи хепатит изчезнали в повече от 40% от пациентите лекувани с Гъба  Майтаке, се посочва в резултатите на проведеното изследване, което е индикация че вируса е бил премахнат от черния дроб. Лабораторни изследвания също показват, че Гъба Майтаке предпазва чернодробната тъкан от хепатит, причинен от токсини от околната среда, като въглероден тетрахлорид и парацетамол. Тези съединения чрез двуетапен процес в черния дроб, първо се активират в токсични форми и след това се деактивира в безвредни форми. Гъба Майтаке помага на черния дроб да се справи с химически отрови в двете стъпки, той защитава този орган срещу широк спектър от потенциални токсини.
Майтаке е и първата гъба, за която е установено, че инхибира активността на HIV в лабораторни изследвания, тъй като притежава способността да убиват вируса на СПИН. Той стимулира действието на Т-клетките и ги предпазва да бъдат унищожени от клетки с ХИВ. Гъба Майтаке е ценна за увеличаване на продължителността на живота на лицата, които са заразени с ХИВ, а също така и за качеството на живот, като тя може да помогне да забави развитието на симптомите на СПИН.
Eleuthero
(Сибирски женшен)

  Въпреки че се използва в Китай в продължение на няколко хиляди години, тази билка е известна от интензивните изследвания на  руски учение през втората половина на 20-ти век. Много клинични изпитвания на Сибирския женшен показват високо ниво на  имунозащитно действие. Това включва значително увеличение на клетките отговарящи за имунната защита на организма, специално на Т-лимфоцитите (помощници / индуктори, цитотоксини и естествени клетки убийци). Тестовете направени с билката многократно показват, че тя увеличава способността на хората да издържат на неблагоприятни условия, увеличава пъргавината на ума, и подобрява производителността им. Хората, които приемат билката редовно съобщават за по-малко болести, в сравнение с хората които не я приемат.
Като цяло, Сибирския Женшен е напълно нетоксичен, като руските изследователи са докладвали, че при техните експерименти са използвали изключително големи дози, в продължение на 20 години, без поява на нежелани реакции.
В традиционната китайска фармакопея, Сибирския Женшен (Wu Jia Pi) се препоръчва като тонизиращо за черния дроб и бъбреците средство. Установено е, че Сибирският Женшен е силно анти-хепатотоксично и хепатозащитно ин виво срещу CC14-индуцирана хепатотоксичност.
Сибирският женшен е с доказани регенериращи свойства за черния дроб, значително стимулира регенерацията на черния дроб в животни, в онези части в които черния дроб е бил отстранен хирургически.
Тъй като сибирският женшен е инхибитор  на моноамино оксидаза, оказва се, че също е полезен за лечение на депресия, състояние, което често се придружава от тежко изчерпана имунна система и хронични заболявания на черния дроб.

HEPATOX  ИМА БЛАГОПРИЯТЕН ЕФЕКТ ПРИ СЛЕДНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ:
-Чернодробно увреждане индуцирано от различни химикали(включително и промишлени химикали, алкохол и фармацевтичните лекарства);
- Увредени клетки на черния дроб;
- Хепатит;
- Дисфункции на жлъчния мехур.

HEPATOX  СЕ ПРЕПОРЪЧВА :
-Срещу чернодробно увреждане индуцирано от различни химикали (включително и промишлени химикали, алкохол и фармацевтичните лекарства);
- За регенерация и здравословен растеж на клетките на черния дроб;
- За увеличаване на анти-оксидантните възможности на чернодробните клетки;
- За стабилизиране на мембраните на чернодробни клетки;
- За детоксикация на черния дроб;
- Хепатит;
- При дисфункции на жлъчния мехур.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
- Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
- Продуктът е хранителна добавка, не е лекарство;
- Да не се използва хранителната добавка като заместител на разнообразно хранене;
- Продуктът да се съхранява на място недостъпно за малки деца,на хладно, проветливо, сухо място, при стайна температура, защитено от пряка слънчева светлина,в оригинална опаковка
- Децата, бременните и кърмещите жени да се консултират с личния си лекар преди употреба,
-   Да не се използва след срока на годност, посочен върху опаковката,
- Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти , стабилизатори и генно модифицирани продукти, антибиотици, психотропни и наркотични съставки, хормони, животински продукти и опасни химикали от какъвто и да е вид.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ДНЕВЕН ПРИЕМ: 4 ТАБЛЕТКИ НА ДЕН , ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ
НАЧИН НА УПОТРЕБА: 20-ДНЕВЕН ЦИКЪЛ, КОИТО СЕ РЕДУВАТ С 10-ДНЕВНО ПРЕКЪСВАНЕ
ОПАКОВКА: 30 ТАБЛЕТКИ, ФАБРИЧНО ЗАПЕЧАТАН БЛИСТЕР

ЕКСКЛУЗИВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ:

INTELLIMAX LIMITED
26 CRAIGTON DRIVE
PETERCULTER
ABERDEEN
AB14 OSF
UK
TEL: +44-1224-466244
         +44-1224-732133

 

 

За информация и поръчки: