+359 878 292 513

ХЕРБА-КОКСАМИН КИДС САШЕ Х 20

Херба Медика Коксамин Кид саше х 20

Тегло: 300.00 гр.

Вижте още продукти от: HERBA MEDICA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Едно саше COXAMIN KINDER (Lithothamnion Calcareum) 2000 mg съдържа:

Калций (Ca++) - 300 mg, Витамин D3 – 5 μg, Магнезий (Mg) – 30 mg, Сяра (S) - 3,9 mg, Калий (K) – 2,38 mg, Натрий (Na) – 4,68 mg, Желязо (Fe) – 324 μg, Фосфор (P) - 640 μg, Манган (Mn) – 69,6 μg, Йод (I) – 28 μg, Бор (B) – 31,2 μg, Цинк (Zn) – 14,60 μg, Мед (Cu) – 2,18 μg, Кобалт (Co) –


Помощни вещества:

Фруктоза.

COXAMIN KINDER е уникален биоактивен мултиминерален комплекс, с формула свободна от лактоза и фосфати. Не съдържа пестициди, консерванти, оцветители, овкусители и аромати.
Предназначено за деца от 3 до 8 годишна възраст.


Дозировка:

едно саше дневно след храна; по лекарско предписание: до 2 сашета на ден.

Начин на прием:

изсипете съдържанието на сашето в 100-200 мл от любимия натурален сок на Вашето дете и разбъркайте до пълното му разтваряне. Придава допълнително лек лимонов вкус.

COXAMIN KINDER се предлага в опаковка от 20 сашета.

Произведено от: MARIGOT LTD – Ирландия съвместно с “Хербамедика” ЕООД, България,
София, жк “Бъкстон”, ул. „Иван Сусанин” 45 Б, тел.: 02/818 48 70; факс: 02/818 48 71


Какво представлява COXAMIN KINDER и за какво се прилага?

COXAMIN KINDER e биоактивен мултиминерален комплекс с високо съдържание на калций, магнезий, желязо, фосфор, цинк и други микроелементи и минерали, изцяло на растителна основа. Разтворимата му форма го прави лесен за прием от деца. Произвежда се от калцифицирани Червени водорасли - Lithothamnion Calcareum. Те обитават ограничени територии около чистите брегове на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Жизненият цикъл на водораслите е четири-пет години. За този относително кратък период те усвояват голямо количество микро и макроелементи от морето. Уникално е не само естественото голямо разнообразие на тези елементи, но и научно доказаният факт, че отношението помежду им е точно такова каквото е в човешката кръвна плазма.

COXAMIN KINDER има уникална пореста структура, подобна на пчелна пита, която след първичната хидратация се видоизменя в гладка. Тя НЕ наподобява тебеширената, зърнеста структура, с която обикновено свързваме представата за калциев продукт.
Проведените десетки клинични проучвания върху Lithothamnion Calcareum /2003 - 2008 г./ с партньорството на международни университети и институти, като Rowett Research Services, U.K.; Ashtown Food Research Centre, Ireland; University of Manitoba, Canada; Minnesota Applied Research Center, USA; Nizo Food Research, The Netherlands; доказват, че Lithothamnion Calcareum e най-добре усвоимият калциев продукт. Калцият, получен от COXAMIN KINDER, е с 20% по-ефективно усвоим от калция в млечните продукти и с малко над 40 % от трикалциевия фосфат.

Това се дължи на специфичната му структура: В COXAMIN KINDER, съдържанието се поделя между три полиморфни форми - калцит, арaгонит (орторомбична структура), ватерит (шестоъгълна структура). Калциевият карбонат например се състои почти изцяло от калцит – ромбоидна решетъчна форма.

COXAMIN KINDER е мултиминерален комплекс - съдържа около 15% елементен калций, но също така е богат на други крайно необходими минерали. В него се съдържат още Магнезий (1,5%), Бор, Мед, Манган, Селен, Цинк и много други микроелементи и минерали (общо 74, подробно описани в Пълен състав на микроелементи и минерали в COXAMIN KINDER). Магнезиевият минимум допринася за добрата абсорбция на калция от организма, а борът и цинкът играят важна роля в биовиталността на калциевия източник.

Спазвайки RDI и EU RDA за прием на хранителни добавки при деца, COXAMIN KINDER
предоставя препоръчителния дневен прием на основните микроелементи и минерали, необходими за
правилното развитие и растеж на децата.


КАЛЦИЯТ И ДЕЦАТА

Калцият е най-богато представеният елемент в човешкото тяло. Той има две ключови роли. Малко количество от него участва в регулацията на критични за живота функции – предаване на нервния импулс, съкращение на мускулите, активация на някои ензими. Повече от 99% от калция участва в изграждането на минералните структури на скелета и определя тяхната здравина. Калцият постоянно се натрупва в умножаващите се клетки на костите. Усвояването на калция се регулира от витамин Д, приемът на който подобрява абсорбцията на калций от организма. Колкото по-добро е развитието на костите в детството, толкова по-здрави ще бъдат те в късна възраст.
През юношеството костите растат бързо, затова тийнейджърите се нуждаят от много калций в своята диета. Най-висока е усвояемостта на калция в детска и юношеска възраст, а с увеличаване на възрастта постепенно намалява. Риск от калциев дефицит се явява не само при абсолютен недостиг на минерала, но и при дисбаланс с приема на някои други минерални вещества. Недостатъчният прием на калций в критични периоди от живота е определящ при борбата в по-напреднала възраст с болести като остеопорозата или т. нар. „чупливи кости”. Необходимо е хранителният прием на калций да съответства на референтните стойности, съобразени с възрастта и физиологичното състояние на човека.

МАГНЕЗИЯТ И ДЕЦАТА

Децата имат специфични нужди от магнезий за растежа на костите, функционирането на мускулите и мозъчната дейност. Липсата на магнезий при децата е често в основата на оплаквания от типа: болки в корема, притеснителност, проблеми със съня, липса на апетит, нервни тикове. Магнезият участва в образуването на имунната защита - той влиза в синтеза на антителата и на естествения интерферон (важна анти-вирусна молекула). Липсата на магнезий предизвиква освобождаване на завишени количества хистамин, които предизвикват алергични кризи при предразположените индивиди. В много случаи подобренията в менюто и евентуално приемът на магнезий като хранителна добавка в тримесечен период са достатъчни, за да спрат оплакванията.

ЖЕЛЯЗОТО И ДЕЦАТА

Желязото е есенциален микроелемент. То участва в изграждане на хемоглобина в еритроцитите,
миоглобина в мускулите и поддържа активността на редица ензими. Недостигът на желязо води до железен дефицит, който в по-напреднал стадий прераства в желязо-дефицитна анемия. Желязонедоимъчната анемия е най-честата анемия в детска възраст. Обикновено причините са ранно отбиване на кърмачетата /преди 6 месечна възраст или още по-рано/ непълноценно хранене – липса в менюто на така необходимите месо и зеленчуци. При децата дефицит на желязо се установява най-често между 6-24 месечна възраст. Лекият недостиг е относително безсимптомен, докато при по-тежкия могат да се наблюдават раздразнителност, лесна умора, обилно изпотяване. Децата са с бледи кожа и лигавици, установява се ускорена сърдечна честота и функционален сърдечен шум. При по-тежък недостиг на желязо настъпват сериозни нарушения, към които се отнася и сърдечна недостатъчност.

ФОСФОРЪТ И ДЕЦАТА

Фосфорът е основен хранителен елемент за растежа и развитието на костите и меките тъкани.
Той се съхранява предимно в костите и е от жизнено значение за производството на енергия, както и за структурата на ДНК.
Съществено е да се знае, че при малките деца калциевото съдържание в храненето трябва да надвишава това на фосфора, което гарантира неговата добра усвояемост /това съотношение е естествено постигнато в COXAMIN KINDER/. Дефицитът на фосфор предизвиква мускулни и костни увреждания, забавен растеж на децата и нарушения в белите кръвни клетки. Правилната употреба на фосфор помага за възстановяването на костите при фрактури.

ВИТАМИН Д И ДЕЦАТА

Витамин Д, наричан още „витамин на слънчевата светлина” върши основната си работа дълбоко
в недрата на костите. Витамин Д е отговорен за доставянето на важните строители на костите – калций и фосфор – до местата, където те могат да помогнат на костите да растат при децата и да се реминерализират при възрастните. Прави го първо, като подсигурява абсорбирането на тези минерали в червата; второ, като вкарва калций от костите в кръвта; и трето, като помага на бъбреците да реабсорбират двата минерала. Общият препоръчван дневен прием при деца (чрез храна, хранителни добавки и слънчеви лъчи, тъй като този витамин се синтезира в кожата и под въздействието им) на витамин D е 200 IU (5 μg) дневно.

ПОКАЗАНИЯ:

COXAMIN KINDER осигурява необходимата дневна доза от калций, нужен за пълноценното развитие на децата. Препоръчва се при профилактика на рахит, болки в ставите и костите по време на растежа, както и при деца с алергии и хроничен нефрит с бъбречна недостатъчност. Повишава тонуса , укрепва имунната система, зъбите и костите.

COXAMIN KINDER се препоръчва при неспокойни деца, с емоционални избухвания, безпричинен плач, склонност към депресия. Тези симптоми са сигурен признак на недостиг на калций.

COXAMIN KINDER е подходящ при всички състояния, изискващи увеличен прием на микро и макроелементите Калций (Ca), Магнезий (Mg), Фосфор (P), Сяра (S), Желязо (Fe), Калий (K), Манган (Mn), Бор (B), Йод (I), Цинк (Zn), Мед (Cu), Селен (Se), Кобалт (Co) и други

COXAMIN KINDER е уникален биоактивен мултиминерален комплекс, с формула свободна от лактоза и фосфати. Не съдържа пестициди, консерванти, оцветители, овкусители и аромати. Изцяло растителният му произход го прави подходящ за вегетарианци.

COXAMIN KINDER не предизвиква констипация, щади стомашната лигавица и паренхима на бъбреците.


За информация и поръчки: