+359 878 292 513

ХЕРБА-ПРИМ ОИЛ ТАБЛ.500 МГ. Х 100

Херба Медика Прим ойл таблетки 500 мг. х 100

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: HERBA MEDICA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Маслото от вечерна иглика съдържа две важни Омега 6 ненаситени мастни киселини: линолеинова (алфа-линолеинова) и гама-линоленова киселина (GLA). В PRIM OIL съдържанието на GLA е 10%, което го прави единственият продукт с максимално високо съдържание на гама линоленова киселина на фармацевтичния пазар. Технологията "студено пресоване" за извличане на маслото и съхранението му в SOFT GEL капсули, гарантира запазване на всички полезни вещества.
За положителното влияние на маслото от вечерна иглика PRIM OIL спомага и допълнително добавеният витамин Е /d-alphatocopherol/, в качеството си на мощен антиоксидант, който освен, че предпазва маслото от окисляване, също така има благоприятни за организма ефекти като: подпомага функцията на сърцето и кръвоносните съдове; спомага за поддържане на нормалното функциониране на кръвоносната система; подпомага функцията на мозъка и нервната система; благоприятно повлиява нормалното състояние на кожата.

ГАМА ЛИНОЛЕНОВАТА КИСЕЛИНА (GLA)
КЛЮЧЪТ НА ВЕЧЕРНАТА ИГЛИКА
Гама линоленовата киселина (GLA) е съществена мастна киселина, извлечена от семената на вечерна иглика. Редица научни изследвания атестират уникалното й въздействие при десетки заболявания чрез производството на простагландини, които намаляват рисковете от сърдечни болести, възпрепятствайки образуването на атеросклерозни плаки, редуцират нивото на лошия холестерол и намаляват риска от кръвни съсиреци.
Маслото от вечерна иглика е официално лицензирано при лечение на болки в гърдите (масталгия) в Англия. Широко приложение намира при нарушения на менструалния цикъл, предменструален синдром (ПМС - раздразнение, нервност, болезненост на гърдите), климакс (горещи вълни, раздразнителност, отпадналост, болки в гърдите и главоболие) и кистозни процеси в гениталиите. Редуцира кожните проблеми, като екземи, дерматит и акне. Подпомага поддържането на нормални нива на инсулин в кръвта и намалява появата на диабетна ретинопатия и диабетна атеросклероза.

СЪСТАВ
Съдържание на масло от вечерна иглика 500 mg:

    Линолеинова киселина /алфа-линолеинова киселина/ - 375 mg;
    Гамма линоленова киселина /GLA/ - 50 mg;
    Витамин Е /d-alphatocopherol/- 4 IU.

PRIM OIL се предлага в опаковка от 60 Soft Gel капсули / 3 блистера по 20 капсули.

ПОКАЗАНИЯ
/Обобщени резултати от изследване "Маслото от вечерна иглика - добавка за здраве и красота"/

Масло от вечерна иглика и предменструален синдром /ПМС/
Гамма линоленовата киселина спомага за производството на простагландин Е1, вид хормон, който намалява възпалителните процеси в организма. Това свойство е много полезно при неприятните симптоми на ПМС, отнасяйки се към физичните и физиологичните му аспекти. Използването на масло от вечерна иглика допълнително спомага за намаляване на тежестта в корема, главоболие, чувствителност и болка в гърдите, наднормено тегло, болки в гърба, повдигане, диария или констипация, уринарни проблеми, кожни проблеми, като изсушаване, акне или лабиален херпес, симптоми, изключително характерни за дните, предшестващи менструалния цикъл. От гледна точка на физиологичните аспекти PRIM OIL намалява депресията, раздразнителността, агресивността, чувството на безпокойство и т.н. Използването на това масло представлява алтернатива без контраиндикации за използването на простагландините инхибитори или хормони.

Масло от вечерна иглика и екзема
Маслото се използва като първо средство в лечението на екзема, по-специално на атопична екзема. Използването му за период от 3-4 месеца редуцира сърбежите, изсушаването на кожата и я предпазва от лющене. Използва се като алтернатива на лечението с кортикоиди или локални имуномодулатори.

Масло от вечерна иглика и акне
Намалява появата на черни точки, пъпки и кожни възпаления, характерни за акнето. Това му свойство се дължи на способността на маслото да разрежда натрупванията на мазнини в порите на кожата, което пък от своя страна възпрепятства появата на акне и кожни недостатъци.

Масло от вечерна иглика и алергии
Използва се за превенция на респираторни алергии. Намалява симптомите им, като кихане и сълзене на очите.

Масло от вечерна иглика и доброкачествени образувания на гърдите
Благодарение на Омега 6 мастните киселини, се наблюдава намаляване на възпаленията в гърдите, отстранявайки или намалявайки образуването на доброкачествени бучки на гърдите (фиброкистична мастопатия).

Масло от вечерна иглика и репродуктивни проблеми
Маслото от вечерна иглика въздейства на някои репродуктивни проблеми, дължащи се на хормонална дисфункция. Това действие на PRIM OIL се дължи на преобразуването на гамма линолеиновата киселина /GLA/ в хормонално-подобна субстанция, наричана простагландини, които подобряват женският хормонален баланс и могат да поддържат широк обсег от телесните функции, включвайки грижа за влажността на лигавиците.

Масло от вечерна иглика и кисти на яйчниците
Спомага за редуциране на овариалните кисти.

Масло от вечерна иглика и менопауза
Приемът на гамма линоленовата киселина, съдържаща се в маслото от вечерна иглика, е популярен метод, използван от жените за намаляване на неразположения при менопауза. Счита се, че редуцира лицевата еритема (зачервявания) и т.нар. "топли и студени вълни", характерни за този период.

Масло от вечерна иглика и сърдечно-съдова система
Използването на масло от вечерна иглика намалява нивата на "лошия" холестерол. Въз основа на способността му да редуцира нивото на холестерола, е необходимо да се каже, че притежава антикоагулантни свойства за кръвта, въздейства на гъвкавостта на артериите и възпрепятства възпалението им. Като цяло се грижи за превенцията на много болести на кръвообращението като възпаления на вените (флебити), хемороиди, варикози или артериална хипертония.

Масло от вечерна иглика и ревматоиден артрит
Противо-възпалителните свойства на вечерната иглика са основни при лечението на ревматоидния артрит. Използването на добавката по обичайния начин в продължение на период от 6 месеца спомага за подобряване на състоянието при артрит, като намалява болката и сковаността в ставите. Резултати от изследвания направени в САЩ, препоръчват прием на гамма линоленова киселина всеки ден в период от 6 месеца. В това проучване се доказва, че при пациентите, приемали масло от вечерна иглика, болката и възпалението в ставите намалява.

Масло от вечерна иглика и множествена склероза
Високи дози от тази добавка /до 8 грама всеки ден/ се използват при множествена склероза с многообещаващи резултати.

Масло от вечерна иглика и диабет
Използва се като допълнително средство в лечението на диабет. От една страна това масло помага да се поддържат стабилни нивата на инсулин, от друга страна намалява появата на усложнения вследствие от диабета, като нарушение на периферната нервната система, по-конкретно обичайното изтръпване или скованост на крайниците.

Клинично изследване с мишки, показва способността да се справи с проблеми като диабетна ретинопатия или диабетна атеросклероза, две болести, често срещани при излишъка на захар в кръвта.

Масло от вечерна иглика при употреба на алкохол
PRIM OIL предпазва лигавицата на храносмилателния тракт. От голямо значение е използването му при лечение на алкохолизъм, като облекчава синдрома на абстиненция от този порок и негативните симптоми, които махмурлукът поражда след приемането на алкохол. От друга страна предпазва черния дроб от отрицателното влияние на алкохола.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Макар и значително рядко, биха могли да се появят някои странични ефекти, като повдигане, стомашна болка, разстройство или главоболие.
Омега 6 мастните киселини не трябва да бъдат използвани при епилепсия, тъй като биха могли да индуцират нови припадъци.
Продуктът не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

ВЪЗМОЖНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ
PRIM OIL може да промени действието на някои лекарства. Ако се лекувате с някои от следните лекарства не трябва да използвате PRIM OIL: Phenothizines (chloromazine, fluphenazine, perphenazine, promazine, thioridazine), използвани при лечение на шизофрения, крият риск от провокиране на припадъци.
Други взаимодействия са възможни с нестероидни противовъзпалителни средства и антикоагуланти.

ПРИЕМ: 2-4 капсули дневно след хранене.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПРИЕМА:  за оптимален ефект се препоръчва продуктът да се приема минимум 3 месеца.

УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И УПОТРЕБА
Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за деца. Не е лекарствен продукт. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.


За информация и поръчки: