+359 878 292 513

Каму Каму 125гр

Каму Каму 125гр

Тегло: 125.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

КАМУ КАМУ (Myrciaria dubia)

Каму Каму е храст, който расте във влажните тропически гори на Амазонка. И е най-богатият естествен източник на витамин С, който съществува в природата. Съдържа 30 до 50 пъти повече витамин С, отколкото портокалите и другите цитруси. Не е по-голям от череша или слива, леко кисел на вкус. Ето защо хората в Перу и Бразилия, където расте, го използват за направата на сладка, напитки и сладолед.
Може да бъде открит в западните и централните региони на Амазонския басейн, в близост до водни източници и блата. Цветовете му са малки и бели, със сладък и приятен аромат.
Освен огромното количество витамин С, Каму Каму съдържа бета-каротин, желязо, калций, калий, витамин В, флавоноиди и танини, фибри и протеини. Освен това той съдържа достатъчно количество фосфор, белтъчини, левцин (аминокиселина, която може да се синтезира само при човек с повишени честотни характеристики, образува се в черния дроб), серин (киселина, която влияе на междуклетъчните връзки), тиамин (витамин, който въздейства върху въглехидратите и мазнините), валин (аминокиселина, която влияе върху формирането на тъканите), елагова киселина (съединение, което се отразява на цялостното развитие на организма, смята се, че то предотвратява образуването на раковите клетки), както и фосфор, който бива пълноценно усвояван в тялото и захранва мозъка. Трябва да отбележим, че комбинацията от минерали и витамини подчинени на енергийната активност на това растение (което всъщност се явява енергетик) му позволяват да запази и дори засили полезните си функции след като проникне в тялото ни.
Плодчетата на Каму Каму били използвани от коренното население по амазонка стотици години – полезни и лесно преносими са. Освен за храна, индианците използвали Каму Каму като болкоуспокоително и антисептик.
 Местните народи от Амазония традиционно берат плодовете на Каму Каму през сезона, изсушават ги и ги използват за лечебни цели през останалата част от годината. Повечето страни извън Амазонското корито използват суха пудра, която се прави от дехидратирания сок на плода.
Прахът е приятен и леко кисело-тръпчив на вкус.
Полезни свойства:
-    Укрепва имунната система.
-    Подобрява зрението, може да донесе защита от катаракт, глаукома и други очни болести.
-    Захранва мозъка.
-    Подобрява кръвта.
-    Захранва матката.
-    Има изразен противовъзпалителен ефект, помага срещу мигрена и главоболие.
-    Антимутагенните плодове помагат за преодтвратяването на генетичните мутации, които участват в сформирането на ракови образувания.
-    Повишава шансовете на организма за зачеване.
-    Регулира теглото и обмяната на веществата.
-    Богат на антиоксиданти – подтиска действието на радикала DPPH.
-    Забавя естественото стареене.
-    Поддържа кожата млада.
-    Предпазва от вирусни инфекции.
-    Поддържа силен колаген, стави и лигаменти.
-    Подобрява белодробното здраве.
-    Регулира кръвното налягане.
-    Помага за поддържане оптимална яснота на ума в случай на стрес и безпокойство.
-    Поддържа функциите на мозъка, очите, сърцето, черния дроб и кожата.

Плодовете на Каму Каму са най-препоръчвани сред растенията за лекуване на астма, атеросклероза, настинки, едема, гингивит, хепатит, остереоартрит, обезболяващо действие. Има добро въздействие при депресия и антимутагенно действие, противовирусно действие, добър антиоксидант. Като цяло комбинацията от витамини и минерали поддържа тялото в добра форма и възстановява увредените клетки.
Ползи за здравето от Каму Каму
    Той е мощен антиоксидант. Голямото количество от витамин С в него лекува грип и простуда, както и се бори или предотвратява други вируси и бактерии. Той е от съществено значение за имунната система. Антиоксидантите предотвратяват вреди на ДНК от свободните радикали, което помага за предотвратяване на заболяване. Каму Каму има множество източници на природен витамин С, които работят съвместно за защита на нервната система и помагат за достигане на върха на умствените способности. Консумирането на храни известни за подхранване на мозъка може да помогне за предотвратяване или дори обрат на натрупването на плака, което се свързва с дегенеративни заболявания като болестта Алцхаймер и деменция.  
    Витамин С е от съществено значение за здравето на човека. Хората не произвеждат витамин С сами, както правят много други видове, ние трябва да го получим от хранителни източници. Приемането на пълен спектър витамин С от естествени растителни източници като Каму Каму осигурява допълнителни хранителни вещества, които подобряват абсорбация на витамин С за разлика от синтетични източници, което го прави много по-биодостъпен и ефективен.
    В допълнение към укрепването на имунната система, Каму Каму се използва в подобряване на енергията и настроението. Добро е за венците, очите, кожата, косата и ноктите. Каму Каму поддържа черния дроб здрав и се бори със стерилитет както при мъжете, така и при жените. Смята се още, че лекува и херпес. От полза е за мозъка като подкрепя нивата на серотонин за подобряване на съня, паметта и настроението. Предоставя обща подкрепа за цялостната система здрава и подобрява зрението, предпазва от катаракта и глаукома. Някои изследвания показват, че може да бъде полезно за облекчаване на Паркинсон и болестта на Крон.
    Каму Каму е анти-вирусно (бори простуда и грип), противовъзпалително (облекчава артрит и други възпалителни заболявания), антиатеросклеротично (предотвратява натрупването на плака по артериите), мощен антиоксидант (клетъчна защита), антиспетично (убива бактериите), анти-мутагенно (предотвратява генетични мутации, причиняващи рак),  хипотензивно (понижава кръвното налягане), антилцерозно, антигингивитно (бори гингивит), анти-хепатитно (предпазва от заболяване на черния дроб) и антидепресант.
    Противовъзпалителните свойства на Каму Каму го правят полезна добавка за ставите, тъй като помага за възстановяване на връзките и сухожилията, както и ставите и хрущялите чрез подкрепа на производството на колаген.

За информация и поръчки: