+359 878 292 513

L-КАРНИТИН ПЛЮС+ ТАБЛЕТКИ Х 60

L-КАРНИТИН ПЛЮС+ ТАБЛЕТКИ Х 60

Тегло: 300.00 гр.

Вижте още продукти от: Complete Pharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

L-КАРНИТИН ПЛЮС+

Интересни факти за витамините
В B-комплекс влизат следните витамини - В1, В2, В3, В4, В5, В6, В7, В8, фолиева киселина, В10 и В12. Всеки от тези витамини е водноразтворим, което означава, че излишното количество от него не се задържа в организма - то се изхвърля с урината. Това от своя страна означава, че всеки ден трябва да се консумират храни, които съдържат препоръчителната дневна доза от тях.
 

Хранителната добавка L-карнитин плюс съдържа полифеноли от зелен чай, L-тартрат и L- карнитин. L-карнитин плюс се използва за повишаване физическата и психическата сила. L-карнитин плюс е полен при мускулни болки. L-карнитин плюс ускорява изгарянето на мазнини. L-карнитин плюс защитава сърдечно-съдовата система.

Екстракт от Зелен чай ( Green Tea extract) 40 mg.
ПРИЛОЖЕНИЕ:
• Подпомага при:недостатъчна сила и издържливост, физическа и психическа умора, за натрупване на мускулна маса, при мускулни травми и болки в мускулите;
• Спомага за активното изгаряне на мазнините, допълнение към програмата за отслабване; 
• Участва при: защитата на сърдечно-съдовата система, образуването на червени кръни клетки, производството на енергия за клетките на имунната система;
• Редуцира окислителния стрес;
• Предпазва мозъка от стареене, деменция, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, диабетна полиневропатия,  нарушения на паметта, при намалена концентрация и способност за учене;
• Допълнение при лечение на заболявания свързани с черния дроб, възстановяване на чернодробната тъкан, чернодробната функция, проблеми свързани с натрупване на масти в черния дроб, сексуални проблеми, активност на спермстозоидите, размер и брой на сперматозоидите, плодородие на сперматозоидите.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА L-CARNITINE PLUS:
  L-карнитин тартрат е естествено вещество, което, в момента е най-добре проучената хранителна добавкав света с 7822 публикувани проучвания, и изглежда е чудотворно средство за защита. Освен това е нетоксичен, без противопоказания и нежелани взаимодействия, и с добра поносимост от млади и стари. L-карнитин тартрат има различен принос, пряк и косвен, за нормалното функциониране на
обмяната на веществата. Той може да подобри жизнеността, да предотврати сърдечни проблеми, и помага при забавяне на процеса на  стареене.
Всеки път, когато организъм има енергийни нужди, L-Carnitine играе важна роля. Той транспортира мастните киселини до митохондриите. L-Carnitine главно увеличава скоростта, с която се изгарят мазнини. Така се очертава тенденцията за намаляване на мазнините и изграждане на чиста мускулна маса.
L-карнитинът не е наркотик, а натурална здравословна хранителна добавка. L-карнитинът няма вредни странични ефекти и не създава рискове при употреба.
Открит в Русия през 1905 г., L-карнитин е азотосъдържащо съединение, с къса верига на карбоксилната киселина – не е аминокиселина. Той е водно-разтворим витамин, като съединение, което лесно
се синтезира в тялото от лизин и метионин.
L-карнитинът се използва от организма за транспортиране на мастни киселини с дълги вериги към "източниците на енергия" в клетките наречени митохондрии, които са там, където се "изгарят" калории или протича окисление за енергия. Изгарянето на мазнините се явява, основен източник при изграждане на мускулната сила, като недостатъчното количество на  L-Carnitine се проявяват в ниски енергийни нива и мускулна слабост.
Най-високата концентрация на карнитин се съдържат в червеното месо и млечните продукти. Други естествени източници на Карнитин са ядките и семената (тиквени, слънчогледови, сусамени), бобови растения или варива (боб, грах, леща,фъстъци), зеленчуци (артишок, аспержи, листа от цвекло, броколи, брюкселско зеле, зелено зеле, чесън,горчица, бамя, магданоз, зеле), плодове (кайсии, банани), зърнени храни (елда, царевица, просо, овесени ядки,оризови трици, ръж, пълнозърнеста пшеница, пшенични трици, пшеничен зародиш) и други "здравословни" храни (пчелен прашец, бирена мая,рожков).
Като цяло от 20 до 200 мг на ден може да се приема от хора които са на всеядна диета, докато тези, които имат строговегетарианска или крайновегетарианска диета може да поемат най-малко 1 мг / ден.
От многото хранителни добавки за изгаряне на  мазнини, L-Carnitine е този, който винаги е полезен, когато се опитва да се редуцира теглото.
L-карнитин се препоръчва при: бременни жени, малки деца, спортисти, пушачи,хора с над средното ниво на стрес, хората, които страдат от сърдечни заболявания и диабет, или възрастни, които искат да запазят и подобрят здравето си и психичното си сътояние, дори при напреднала възраст. Друга област на приложение е за хората, които бързо се изчерпват, или хора,прилагащи диета за  отслабване.Вегетарианци и стриктни вегатарианци ще спечелят много от употребата на L-Carnitine като хранителна добавка. Вегетариантки бременни и кърмачки се препоръчва да вземат допълнително L-карнитин, за да се избегне недостатъци в плода и да не застрашат здравословния растеж на техните деца.
Ползи за здравето при употребата на L-Carnitine
Мускулите 
Увеличава силата и издръжливостта.Облекчава физическата и умствена умора. Насърчава и поддържа развитието на мускулната маса. Намалява мускулните травми и болки в мускулите. Ускорява регенерирането. Помага на клетките да изгарят  мазнините (което е отлично допълнение към една програма за отслабване).
Сърцето
 Увеличава сърдечния дебит. Намалява сърдечната честота под напрежение. Намалява риска от сърдечен инфаркт. Намалява симптомите на сърдечна недостатъчност, ангина пекторис.
Възстановяване след операции 
Експертите препоръчват L-карнитин, при операции, които могат да бъдат придружени от загуба на кръв, тъй като L-карнитин насърчава образуването на червени кръвни клетки и укрепва имунната система, подпомага  възстановяването на организма.
Имунни клетки 
Осигурява енергия за клетките на имунната система. Увеличава активността на клетките на имунната система при стрес. Не изтощава имунната система.
Мозъка, нервите
Забавя: стареенето на мозъка, развитието на деменция и болестта на Алцхаймер. Подобрява познавателните умения, като концентрацията, паметта и способността за учене. Ускорява регенерирането на тъкани.
Черен дроб
 Подобрява чернодробната функция. Намалява проблемите при чернодробна стеатоза. Ускорява регенерацията на чернодробната тъкан
Сперма
Подобрява дейността на сперматозоидите.Увеличава размера и броя на сперматозоидите.Повишава плодовитостта на спермата.
 Потреблението на зелен чай е известно в Китай от  повече от 4000 години. Зеленият чай се използва едновременно като напитка, и метод за лечение в традиционната медицина в голяма част от Азия, Китай, Япония, Тайван, Виетнам, Корея, Индия и Тайланд, за контролиране на кръвоизливи, при лечение на  рани, за регулиране температурата на тялото, кръвната захар и стимулиране на храносмилането. 
Последните литературни публикации съобщават, че Зеленият чай може да помогне за регулиране на телесното тегло. Последните проучвания за термогенни свойства на зеления чай са показали синергични взаимодействия между кофеина и катехин полифенолите, което показва удължена симпатикова стимулация на термогенезата и насърчаване окислението на мазнините. Проучванията показват, че нивото на окисляване на мазнините е 17% след прием на екстрат от Зелен чай.
Проведено на произволен принцип, плацебо-контролирано проучване на 10 физически лица с цел да се установи дали екстракт от зелен чай може да увеличи 24-ч разход на енергия и окисление на мазнините, в човешкото тяло. В сравнение с плацебо, екстрактът от Зелен чай показва значително 4% увеличение в 24 ч разход на енергия и значително намаляване на 24-ч респираторен коефициент без промяна в урината на азот. 24-часовата екскреция на норепинефрин е по-висока по време на лечение с екстракт от зелен чай, отколкото при плацебо. Лечението с количества кофеин, еквивалентни на тези, намерени в екстракта от зелен чай не се отразява нито на разхода на енергия и респираторния коефициент, нито на пикочоазотната или катехоламинната екскреция. Стигнало се до заключението, че зеленият чай е с термогенни свойства и стимулира окисляването на мазнините, от друга страна със съдържание на кофеин се обяснява, че екстракта от зелен чай има роля в контрола на химичната структурата на тялото чрез активиране на симпатиковата термогенезата, окислението на мазнините, или и двете. 
Друго проучване отчита подобни резултати- екстракт от зелен чай може да стимулира кафявата мастна тъканна термогенезата до степен, която е много по-голяма, отколкото може да се дължи на кофеиново съдържание, с термогенни свойства присъщи основно на взаимодействието между високото съдържание на катехинполифеноли и кофеин със симпатиково освобождаване на  норадреналин (NA). 
Проучване, проведено в Бирмингамския (Англия) университет, показа, че средните нива на окисляване на мазнините са 17% по-високи след поглъщане на екстракт от Зелен чай, отколкото след прием на плацебо. Същия принос за окислението на мазнините, към тоталния разход на енергия е също значително по-висок от подобен процент след поглъщането на екстракт от зелен чай. Това означава, че поглъщането на екстракт от Зелен чай може не само да увеличи окислението на мазнините, по време на средно интензивни тренировки, но и да подобри инсулиновата чувствителност и глюкозен толеранс при здрави млади мъже.
Едно скорошно проучване разглежда ефекта на краткосрочната консумация на Зелен чай при група ученици на възраст 19-37. Участниците бяха помолени да не променят хранителния си режим и да пият 4 чаши зелен чай на ден в продължение на 14 дни. Резултатите показват, че краткосрочното потребление на Зелен чай намалява систоличното и диастоличното кръвно налягане,бързо намалява общия холестерол, мазнините и телесното тегло. Тези резултати показват ролята на Зеления чай за намаляване на доказаните сърдечно съдови рискови фактори. Това проучване също показва, че намалението може да бъде по-силно изразено в населението с наднормено тегло, когато то е значителена част и има висок риск от сърдечно-съдови заболявания.

L-CARNITINE PLUS ИМА БЛАГОПРИЯТЕН ЕФЕКТ ПРИ СЛЕДНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ:
- Хора с безсилие и слаба физическа издръжливост и психическа умора;
- Хора с недоразвита мускулна маса;
- При мускулни травми и болки в мускулите;
- За изгаряне на мазнини (в допълнение към програмата за отслабване);
- При състояния налагащи контрол върху химичния състав на тялото;
- При наличие на риск за сърцето (за увеличаване на сърдечния дебит, за понижаване сърдечната честота под стрес, за намаляване на вероятността от сърдечен инфаркт и симптоми на сърдечна недостатъчност);
- При операции, които могат да бъдат придружени от загуба на кръв (за насърчаване на образуването на червени кръвни клетки);
- При затруднена доставка на енергия за клетките на имунната система, за увеличаване активността на клетките на имунната система при стрес;
- При стареене на мозъка, деменция, болест на Алцхаймер, нарушена памет, концентрацията, способност за учене;
- При заболявания свързани с черния дроб ( подновяване на тъкан на черния дроб, нарушена чернодробна функция, проблеми с наличие на мастни петна в  черен дроб)
- При сексуални проблеми (намалена активност на спермата, размера и броя на сперматозоидите, плодородието на сперматозоидите)

L-CARNITINE PLUS  СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ:
- Хора на  диета за намаляване на теглото;
- Атлети;
- Пушачи;
- Хора с ниво на стрес над средно статистическото;
- Хора които бързо се изтощават;
- Вегетарианци;
- Необходимост от изгаряне на мазнините и контрол върху химичния състав на тялото.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
- Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
- Продуктът е хранителна добавка, не е лекарство;
- Да не се използва хранителната добавка като заместител на разнообразно хранене;
- Продуктът да се съхранява на място недостъпно за малки деца,на хладно, проветливо, сухо място, при стайна температура, защитено от пряка слънчева светлина,в оригинална опаковка
- Децата, бременните и кърмещите жени да се консултират с личния си лекар преди употреба,
-   Да не се използва след срока на годност, посочен върху опаковката,
- Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти , стабилизатори и генно модифицирани продукти, антибиотици, психотропни и наркотични съставки, хормони, животински продукти и опасни химикали от какъвто и да е вид.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ДНЕВЕН ПРИЕМ: 3 ТАБЛЕТКИ НА ДЕН , ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ
НАЧИН НА УПОТРЕБА: 20-ДНЕВЕН ЦИКЪЛ, КОИТО СЕ РЕДУВАТ С 10-ДНЕВНО ПРЕКЪСВАНЕ
ОПАКОВКА: 60 ТАБЛЕТКИ, ФАБРИЧНО ЗАПЕЧАТАНА БУТИЛКА

ЕКСКЛУЗИВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ:

INTELLIMAX LIMITED
26 CRAIGTON DRIVE
PETERCULTER
ABERDEEN
AB14 OSF
UK
TEL: +44-1224-466244
         +44-1224-732133

За информация и поръчки: