+359 878 292 513

НЕВРОЛИН ТАБЛЕТКИ Х 30

НЕВРОЛИН ТАБЛЕТКИ Х 30

Тегло: 300.00 гр.

Вижте още продукти от: Complete Pharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

НЕВРОЛИН

 

Хранителната добавка невролин съдържа витамините A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, E, D3, K1. Невролин може да се използва за допълващо лечение на заболявание на нервната система. Препоръчва се при болест на Паркинсон.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА NEVROLIN:

ОТ НАПРАВЕНИТЕ НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ВЪРХУ СЪСТАВКИТЕ НА НЕВРОЛИНА СА УСТАНОВЕНИ СЛЕДНИТЕ ПОЛЗИ:

 Алфа-липоева киселина (ALA) е един от най-мощните антиоксиданти, откриван някога. Това е витамин, подобeн на съдържащи сяра съединения, който се синтезира естествено в човешкото тяло. Един от най-важните му характеристики е, че е мастноразтворим и водоразтворим. Това позволява да  осигури антиоксидантна защита в много по-широк кръг от физиологични среди в цялото тяло, което е довело някои учени до извода, че  Алфа-липоевата киселина трябва да се приема като "универсален" антиоксидант.Много изследвания са показали, че Алфа-липоевата киселина е ефективна при лечението на заболявания на нервната система или увреждания (невропатия), свързани с лечение на диабет или рак. Алфа-липоевата киселина е била използвана в продължение на десетилетия в Европа, особено в Германия, за лечение на нервни състояния, включително увреждане на нервите в резултат от лошо контролиран диабет.
  L-глутамин е най-често срещаната в изобилие аминокиселина в човешкото тяло, която регулира много от основните функции на тялото. L-глутамин помага за поддържането на здрава имунна система, добре функционираща система на храносмилателния тракт, помага за предотвратяване на мускулна дегенерация при пациенти дори когато са напълно обездвижени и насърчава добрия баланс в  нервна система.
L-глутамина често е наричан "гориво за мозъка", тъй като лесно преодолява кръвно-мозъчната бариера и е важен за метаболитните функции в централната нервна система.
L-глутамина претърпява биохимично преобразуване в аминокиселина, свързана с глутаминовата киселина в мозъка - тези две съединения са от жизненоважно значение за правилното функциониране на мозъка. L-Глутаминът също така може да доведе до количествено увеличение на съединението, наречено невротрансмитера GABA - жизненоважено съединение, необходимо за поддържане на функционирането на мозъка и нормални нива на умствената дейност.
В присъствието на L-глутамин в тялото, е полезно в киселинно-алкален баланс в организма. L-Глутаминът е едина от аминокиселините, необходими като база или блок компонент за изграждане на много от протеините, участващи в синтеза на нуклеиновите киселини, а именно - РНК и ДНК.
  Невроните са функционална единица на нервната система и са специализирани за предаването на сигнали от едно място до друго. Дендритите на неврона получават входен сигнал който се препредава към останалата част на неврона. Aксонът на неврона предава този входен сигнал в посоката в която той е изпратен за да бъде получен. Пътят на разпостранение на електрическия сигнал и мястото му на получаване се разпознава от синаптичните терминали, които препредават сигнала към други клетки с помощта на химически пратеници, невротрансмитерите. Невронът освобождава невротрансмитерните молекули, намиращи се в синаптичните везикули в синапса само тогава, когато се появи потенциал а деполеризираната повърхност на синаптичния терминал преди това се е разцепила.

   Calcium carbonate
Ca

Калциевите йони играят важна роля в нервната система, те помагат да се преобразуват електрическите импулси в химически сигнал. Деполяризацията на пресинаптичната мембрана е причина калциеви йони, да преминат през волтовата бариера на каналите по посока на неврона. 
Внезапното повишаване на концентрацията на калция води до реакция на  синаптичните везикули,  да се слеят с пресинаптичната мембрана, избутвайки невротрансмитерите в синаптичното разцепване с помощта на екзоцитоза. Невротрансмитери след това се разпостраняват чрез постсинаптичното разцепване, което представлява плазмена клетка в тялото (или дендрита) от другата страна на синапса.
Без калций, нервите не могат да изпращате съобщения, стават напрегнати и не могат да се отпуснат. При децата, това се проявява в неприятни настроения, изблици на раздразнение и лесно предизвикан плач. В по-сериозни ситуации, се наблюдава потрепване на мускулите, спазми и дори гърчове. При възрастни, недостига  на Калций се проявява с нервни навици, като например потупване с пръсти, опъване или люлеене на краката. Те са нетърпеливи и се противопостявят на любимите си хора, когато ги обгрижват и са мили с тях. Лесно се ядосват, стряскат се от лек шум и често са без настроение, неспокойни са и не могат да стоят много дълго време на едно място. Те обикновено страдат от безсъние.
 
Mg
Magnesium (Mg)

 Приблизително 300 телесни ензими се нуждаят от магнезий, което предполага, че Магнезият е от жизненоважно значение за повечето клетки и тъкани в човешкото  тяло. В резултат на това, евентуалния дефицит на магнезий може да доведе до по-следващи  ефекти върху различни тъкани, множество състояния и симптоми които се провокират от дефицита на магнезий. Тук се включва остеопорозата; мускулната дисфункция; депресията, апатията, сърдечната аритмия, хипертонията, атеросклерозата и дори стреса и застаряването . Изследователите предполагат, че за всеки килограм  телесно тегло, ние трябва да поемаме 6 мг магнезий.
Всяка система в човешкото тяло се нуждае от магнезий; в действителност, смята се ,че по този начин се насърчава геномната стабилност. Оказва се, че почти всички ДНК синтетични и възстановени ензими  изискват Магнезий.
По отношение на нервната система, е известно, че магнезиевия дефицит води до увеличаване на  проводимостта на натрия, в резултат на което се стига до хиперфункция на нервната система. Това засяга нормалното функциониране на  периферната и централната нервна система. Недостикът на магнезии довежда мускулите до лесна възбудимост и раздразнителност , което им позволява да са много по-отзивчиви към вредни стимули. При това положение в централната нервна система има повишена активност на възбудните невромедиатори, включително ацетилхолин, допамин, норадреналин, аспартат, и глутамат и  едновременен спад в дейността на инхибиторните невромедиатори, включително серотонин, гама-аминомаслена киселина, таурин и мелатонин. По отношение на мелатонина ,оказва се, че  Магнезия е необходим за правилната му регулация в организма, което от своя страна има  последици, засягащи качеството на  съня и наличие на умора през деня.

VITAMINS
A, B-COMPLEX,
C, D, E, K

 Тялото не е в състояние да синтезира или произвежда витамини (въпреки че има няколко изключения от това). Поради това, те трябва да бъдат доставени или директно в храната, или под формата на хранителни добавки. Витамините са жизнено важни, за да може тялото ни  да функционира нормално. Те са абсолютно необходими за растежа, за общото благосъстояние и жизненост.
Витамините не могат да бъдат асимилирани без поемане на храна. Това е така, защо се предполага, че витамините трябва да се вземат по време на хранене. Те помагат да се регулира метаболизма на тялото /играят ролята на катализатори за процесите в организма/, помагат при формирането на костите и тъканите, поддържат здрава нервната система и  помогат за преобразуването на мазнините и въглехидратите до тяхното пълно усвояване. Въпреки това, едно трябва да помним, че витамините не могат да заменят храната.

Витамин А
- Спомага за възстановяването и растежа на тъканите на тялото;
- Предпазва лигавицата на устата, гърлото, белите дробове и носа;
- Помага за поддържането на гладка, без заболявания  кожа;
- Противодейства при симптоми на нощна слепота;
- Намалява риска от доброкачествени и злокачествени образувания на  белия дроб и оралните тъкани.
Витамин В1
- Помага в храносмилането на въглехидратите;
- От съществено значение е за нормалната работа на нервната система, сърцето и мускулите;
- Стабилизира апетита;
- Насърчава растежа;
- Генерира енергия.
Витамин В2
- Помага при образуването на червените кръвни клетки и антитела;
- От съществено значение за метаболизма на въглехидратите, белтъчините и мазнините;
- Насърчава общото здравословно състояние;
- Необходим за поддържане на добра кожа, нокти, коса и добро зрение;
- Спомага за поддържане здрави клетките на органите на дихателната система.
Витамин B3 (ниацин)
- Помага на метаболизма на захарта, мазнините и протеините;
- Намалява високото кръвно налягане;
- Подобрява кръвообращението;
- Намалява нивото на холестерола;
- Засилва енергията;
- Помага за поддържането на здрава храносмилателна система.
Витамин В5 (Panthothenic Acid)
- Помага в усвояването на витамините;
- Помага при изграждане на клетките;
- Помага в развитието на централната нервна система;
- Действа срещу различни инфекции;
- Участва в освобождаването на енергия от въглехидратите.
Витамин В6
- Участва в изграждането на протеините;
- Необходим е за синтеза и разграждането на аминокиселините;
- Поддържа здрава кожата;
- Спомага за производството на антитела;
- Намалява мускулните спазми и крампи на краката;
- Помага за поддържането на подходящ баланс на фосфор и натрий.
Витамин В7 (биотин)
- Спомага за здравината на  косата;
- Помага за усвояването на фолиевата киселина, протеините, витамин B12 и пантотенова киселина/ Витамин В5/.
Витамин B9 (фолиева киселина)
- От съществено значение за образуването на червените кръвни клетки;
- Участва в обмяната на аминокиселините;
- Необходим за синтеза на ДНК и РНК.
Витамин В12
- Предпазва от анемия, като помага в образуването и регенерирането на червените кръвни клетки;
- Необходим за метаболизма на мазнините, въглехидратите и протеините;
- Засилва производството на енергия;
- Насърчава растежа при децата;
- Поддържа здрава нервната система.
Витамин С
- Помага за излекуването на рани и фрактури, за възстановяването на съединителната тъкан;
- Необходим е за здрави кости, зъби и венци;
- Изгражда устойчивост към инфекции;
- Предпазва от скорбут;
- Укрепва кръвоносните съдове;
- Участва в усвояването на желязото;
- Има  съществено значение при синтеза на колаген.
Витамин D
- Необходим при изграждането  на костите и образуването на зъбите;
- Подобрява усвояването и използването на фосфор и калций;
- Поддържа стабилна нервната система.
Витамин Е
- Забавя стареенето на клетките;
- Облекчава чувството на умора чрез предоставяне на достъп на кислород;
- Предпазва от и разтваря кръвни съсиреци;
- Помага за предотвратяването на стерилитет;
- Участва в доставката на храна за клетките;
Витамин К1
- Задължително участва при формирането на антикоагулантните фактори ; протеин С и S
- Задължително участва при образуването на протеини.
 
NEVROLIN ИМА БЛАГОПРИЯТЕН ЕФЕКТ ПРИ СЛЕДНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ:
- при заболявания на нервната система;
- при различни заболявания свързани с напредване на възрастта.

NEVROLIN СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПРИ:
- при възрастни хора;
- при хора с професии за които нервната система е под риск.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
- Да не се превишава препоръчителната дневна доза;
- Продуктът е хранителна добавка, не е лекарство;
- Да не се използва хранителната добавка като заместител на разнообразно хранене;
- Продуктът да се съхранява на място недостъпно за малки деца,на хладно, проветливо, сухо място, при стайна температура, защитено от пряка слънчева светлина,в оригинална опаковка
- Децата, бременните и кърмещите жени да се консултират с личния си лекар преди употреба,
-   Да не се използва след срока на годност, посочен върху опаковката,
- Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти , стабилизатори и генно модифицирани продукти, антибиотици, психотропни и наркотични съставки, хормони, животински продукти и опасни химикали от какъвто и да е вид.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ДНЕВЕН ПРИЕМ: 2 ТАБЛЕТКИ НА ДЕН , ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ
НАЧИН НА УПОТРЕБА: 20-ДНЕВЕН ЦИКЪЛ, КОИТО СЕ РЕДУВАТ С 10-ДНЕВНО ПРЕКЪСВАНЕ
ОПАКОВКА: 30 ТАБЛЕТКИ, ФАБРИЧНО ЗАПЕЧАТАН БЛИСТЕР

ЕКСКЛУЗИВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ:

INTELLIMAX LIMITED
26 CRAIGTON DRIVE
PETERCULTER
ABERDEEN
AB14 OSF
UK
TEL: +44-1224-466244
         +44-1224-732133

За информация и поръчки: