+359 878 292 513

Оксилик капсули х 20

Оксилик капсули х 20

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: WOERWAG PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


ОписаниеКакво представляват свободните радикали?
Свободните радикали са атоми или група от атоми, които притежават свободен електрон в най-външния слой на своята електронна обвивка. Най-често те се образуват, когато кислородът взаимодейства с определени молекули. Свободните радикали са много нестабилни, затова след тяхното формиране мигновено реагират с други химични съединения или елементи. В резултат на тази реакция се образуват нови нестабилни съединения, които от своя страна също са силно реактивни. Така започва една верижна реакция, водеща до образуването на нови и нови силно реактивни елементи и съединения, които могат да увредят клетките на организма, след като реагират с важни клетъчни структури, като например клетъчната ДНК или клетъчната мембрана. За да се предпази от увреждащото действие на свободните радикали, нашето тяло разполага със защитна система от антиоксиданти.

Какво представляват антиоксидантите?
Антиоксидантите са молекули, които безопасно взаимодействат със свободните радикали, без самите те да се превръщат в нестабилни съединения и прекъсват предизвиканата от тях верижна реакция, преди да бъдат увредени жизненоважните за организма молекули.
Защитната система от антиоксиданти е изградена от ензими, витамини и микроелементи, които функционрат в тясна взаимовръзка.

Действие на активните съставки:

Витамин Е - мастно разтворим витамин, най-широко разпространеният и най-ефективният антиоксидант в човешкото тяло. Действието му е особено ефикасно при високи концентрации на кислород, затова неговите нива са най-високи в липидните структури, изложени на пряко действие на кислорода - еритроцитната мембрана, епитела на дихателната система и кожата.

Витамин С - най-широко разпространеният антиоксидант в човешкото тяло от групата на водно разтворимите съединения. Действа главно във вътреклетъчната течност. Особено важна е ролята му при неутрализацията на свободните радикали, образувани в резултат на цигарения дим и замърсяването на околната среда. Подпомага възстановяването на другите антиоксиданти в тяхната активна форма.

Провитамин А (бета-каротин) - мастно разтворим витамин, антиоксидант, който е много ефективен при ниска концентрация на кислород. Затова се твърди, че допълва антиоксидантното действие на витамин Е. Една част от провитамин А се превръща във витамин А (ретинол), който няма антиоксидантна активност, но играе ключова роля в редица жизненоважни процеси. Доказана е ролята на витамин А в образуването на очните пигменти, както и в растежа на епителните клетки, скелета и репродуктивните органи. Повишава устойчивостта на организма към студ и инфекциозни заболявания. Повредените епителни тъкани, в резултат на недостиг на витамин А, често стават обект на инфекции, поради което витамин А е наричан "антиинфекциозен" витамин.

Селен - минерал, който участва като съставна част на една от ензимните системи, неутрализиращи т. нар. хидропероксидни свободни радикали, които увреждат липидните структури в тъканите. Селенът и витамин Е взаимно усилват действието си като антиоксиданти. Селенът играе важна роля за нормалното функциониране на панкреаса, което е необходимо за абсорбцията на витамин Е. От своя страна витамин Е намалява загубите на селен в организма и го поддържа в активната му форма.

Ликопен - растителен пигмент от групата на каротиноидите и мощен антиоксидант. Каротиноидите придават червения, оранжевия и жълтия цвят на плодовете и зеленчуците, напр. моркови, пипер, домати. Най-богати на ликопен са червените домати.
Молекулата на ликопена е така изградена, че може да се свърже със свободни радикали, които иначе биха могли да увредят клетките. Затова той предпазва клетките от окислителни увреждания. Смята се, че той намалява риска от развитие на ракови клетки на дебелото черво. Освен това ликопенът може да повлияе положително върху метаболизма на холестерола заради антиоксидантните си свойства. Последните изследвания показват, че може да повиши и концентрацията на сперматозоидите при безплодни мъже.

Антиоксидантите, неутрализирайки свободните радикали, предотвратяват клетъчното увреждане и от там и някои заболявания на:
- Сърдечно-съдовата система;
- Дихателната система;
- Кожата;
- Ракови заболявания;
- Стареенето.

Действие на Оксилик®:
- Неутрализира свободните радикали и тяхното действие;
- Подпомага образуването на колагени от там нормалната функция на кръвоносната система;
- Съдейства за правилното функциониране на сърдечния мускул;
- Подбрява зрението и допринася за подържане на нормалното му състояние;
- Подпомага физическия растеж и подобрява фертилитета;
- Допринася за нормалното състояние на кожата, ноктите и косата;
- Подобрява състоянието на ставите;
- Засилва имунитета и повишава издръжливостта на организма към студ и инфекции;
- Подобрява функциите на дихателната система особено при пушачи.
- Регулира хормоналния баланс.

Състав: L-аскорбинова киселина, соево масло (частично хидрогенирано), желатин, влагозадържащи агенти: глицерол, D-алфа токоферол, екстракт от домат, съдържащ ликопен, емулгатор: соев лецитин, слънчогледово олио, бета каротин, оцветители: железни оксиди и хидроксиди, натриев селенат в калциев карбонат.

1 капсула Оксилик® съдържа:

    Провитамин А - 2 mg, отговарящ на витамин А - 333 mcg;
    Витамин С - 300 mg;
    Витамин Е - 36 mg;
    Селен - 50 mcg;
    Ликопен - 2 mg.

Прием и дозировка: по една капсула дневно по време на едно от основните хранения или както е препоръчано от Вашият лекар или фармацевт.
 

За информация и поръчки: