+359 878 292 513

ГАСТРОВАЛ ФОРТЕ КАПС Х 12

Гастровал форте капс Х 12 Гастровал форте капс Х 12

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: VALENTIS

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


ГАСТРОВАЛ ФОРТЕ капсули * 12

Хранителна добавкаСъдържа натурални активни ензими и растителни екстракти за добро храносмилане.GASTROVAL е оригинален продукт от естествени ензими и растителни екстракти, съдържащ активни вещества с комплексно действие за подобряване на храносмилането.Продуктът е ефективен поради балансирания състав на активни вещества. Гастровал съдържа широк спектър от храносмилателни ензими, които са ефективни при телесна температура и запазват активност в човешкия организъм. Разлагат протеини, мазнини, въглехидрати и дори влакна. Тяхното действие се усилва, благодарение на активните вещества, съдържащи се в билкови екстракти, като по този начин Гастровал спомага за подобряване на храносмилането, стимулира производството на стомашен сок и жлъчната секреция и предпазва клетките на черния дроб от вредни фактори.EnzyBlend са изцяло натурални, извлечени от гъбичката Aspergyllus, чрез специален метод за пречистване:

Запазват своята активност при температурата на човешкото тяло (30 – 40 °C);Ефективни са в широки граници на рН (pH 3.0 до pH 9.0.);Запазват своята активност и са ефективни във всички отдели на храносмилателната система;Участват в разграждането на различни храни: протеини, въглехидрати, мазнини, фибри, млечни продукти.

Употреба при:

Чувство на тежест в стомаха, подуване, гадене, киселини, газове, оригване;Застой на храна;Непоносимост към храни;Диария, запек;Синдром на раздразненото черво;При чернодробни заболявания;Алергични реакции;Циркулаторни нарушения;Отслабена имунна система;Обостряне на възпалителни заболявания;Липса на енергия, концентрация, отслабване на паметта и нервност.

Приложение на EnzyBlend ензими:

СЛЕД ХИРУРГИЧНА ОПЕРАЦИЯ НА СТОМАХА - Панкреасните ензими помагат за по-бързо регулиране дейността на стомашно-чревния тракт;СИНДРОМ НА МАЛАБСОРБЦИЯ;ПРИ ОСТРИ И ХРОНИЧНИ ПАНКРЕАТИТИ;МУКОВИСЦИДОЗА;КИСТИ И ТУМОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ПАНКРЕАСА;ПРИ НАРУШЕНА ФУНКЦИЯ НА ЕКЗОКРИННИЯ ПАНКРЕАС В РЕЗУЛТАТ НА ИНФЕКЦИОЗНИ, МЕДИКАМЕНТОЗНИ И МЕТАБОЛИТНИ НАРУШЕНИЯ;ПАНКРЕАТИЧНИТЕ ЕНЗИМИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ХРАНОСМИЛАНЕТО, КОГАТО ПАЦИЕНТЪТ СТРАДА ОТ ХЕПАТИТ, ЯЗВИ.

Ензимите, извлечени от Aspergillus, съдържащи се в Gastroval, смилат по-ефективно хранителните вещества, отколкото панкреатичните ензими, извлечени от свине. Ензимите от Aspergillus остават активни във всички отдели на храносмилателната система, като успешно разграждат протеини, мазнини, въглехидрати, включително и влакна. Тяхното действие се усилва (потенцира) и от активните вещества от глухарче, тинтява и бял трън, които подобряват храносмилането в цялата храносмилателна система, стимулират производството на стомашен сок и жлъчната секреция и предпазват клетките на черния дроб от въздействието на вредни фактори.

Бял трън (сух екстракт от семена)Притежава жлъчегонно, слабително и тонизиращо действие. Прилага се при чернодробни заболявания и камъни в жлъчния мехур. Особено ценно е хепатопротективното му (предпазващо черния дроб) действие.Това е едно от основните диворастящи лечебни растения, използвани за подобряване на храносмилането. Активната съставка на това растение, силимарин, има хепатопротективен ефект (предпазва клетките на черния дроб от вредните хепатотоксични фактори) и стимулира стомашните функции.Жълта тинтява (корен на прах)Билката тонизира цялата храносмилателна система, засилва отделянето на слюнка, стомашен сок, жлъчка и други храносмилателни сокове и подобрява храносмилането. Има слабо температуропонижаващо и глистогонно действие. Експериментално е установено, че активира производството на бели кръвни клетки, което може да се отрази благоприятно на имунната защита на организма.Това е горчива билка, в която горчивите съставки (gentiocrin, amarogentin и gentianin алкалоид) стимулират жлъчната секреция и подобряват храносмилането в стомаха.Глухарче (Taraxacum officinale) корен на прахБилката има жлъчегонно, жлъчетворно, общотонизиращо и пикочогонно действие. Има благоприятно действие при стомашно-чревни и жлъчни заболявания. Използва се за стимулиране секрецията и тонуса на храносмилателната система, особено за стимулиране на жлъчната секреция при чернодробни и жлъчни заболявания. Прилага се за засилване на апетита, като слабително, глистогонно и диуретично средство. Традиционно се използва за подпомагане производството на жлъчна секреция, релаксация на панкреаса и стимулиране на клетките на черния дроб. В допълнение, то спомага за прочистване на тялото, подобрявайки дренажа на черния дроб.

Сибирски женшенСибирският женшен е растение, което се използва от хилядолетия в Азия и Източна Европа. В китайската медицина е познато от 2 000 години като средство за борба с инфекции на дихателните пътища, както и за предпазване от настинки и грип. То представлява мощен адаптоген – вещество, което увеличава устойчивостта на организма към различни негативни въздействия. Днес се използва като средство за справяне със стреса, тъй като осигурява нормалното функциониране на надбъбречните жлези. Подходящо е при синдром на хронична умора.За приготвянето на лекарствени средства от сибирски женшен се използват корените на растението. Активните вещества в женшена са глюкозиди, наречени елевтеросиди. Освен тях се съдържат полизахариди. Тези вещества имат ключова роля за имуностимулиращата функция на сибирския женшен.Заедно с азиатския женшен, той е най-силният адаптоген за борба със стреса. При днешния забързан и динамичен начин на живот много силно се проявява психическият стрес, който влияе негативно върху тялото ни. По-лесен за разпознаване е физическият стрес – резултат от усърдни физически упражнения, физически труд, диети, замърсяване на околната среда. Стресът може да нанесе щети на много системи в организма, но основната му цел са надбъбречните жлези. Хроничният стрес води до постоянна умора, слаба имунна система и проблемен метаболизъм на захари в кръвта (хипогликемия). Женшенът "осигурява горивото" на надбъбречните жлези и помага за нормалното им функциониране при стресови ситуации.Сибирският женшен усилва физическата активност. Подпомага по-активното усвояване на кислород от мускулите и улеснява възстановяването на организма след усилена физическа дейност.Друга негова особеност е способността му да елиминира токсините в организма. Това му действие се използва в центровете за рехабилитация на алкохолна зависимост. Може дори да намали страничните ефекти при радиация.Изследвания показват, че сибирският женшен увеличава образуването на едни от най-важните компоненти на имунната система – Т-лимфоцитите. Той осигурява дългосрочна защита срещу грип и простуди, за разлика от ехинацеята, която действа краткосрочно.

Причини за възникване на стомашно-чревни разстройства:

неправилно хранене;злоупотребата с алкохол;стрес и тревожност;странични ефекти, предизвикани от лекарствени средства;намалена физическа активност;заболявания и техните усложнения;прекомерна физическа активност.

Състав:

Активни съставки1 капсулаEnzyBlend - ензимен комплекс, съдържащ амилаза, целулаза, лактаза, протеаза, пектиназа, глюкоамилаза, липаза100 mgЖълта тинтява, корен на прах25 mgГлухарче (Taraxacum officinale), корен на прах25 mgБял трън (Silybum marianum), семена сух екстракт (силимарин 80%)25 mgСибирски женшен (Eleutherococcus senticosus), екстракт от корен (eleutheroside B & E 0,8%)25 mg

Помощни вещества: състав на капсулата - животински желатин, царевично нишесте, сгъстител - акация, противослепващи агенти - магнезиев стеарат (растителен произход).

Начин на употреба: Препоръчваната доза за възрастни и деца над 12 год.: една капсула по време на хранене два пъти дневно (не повече от 2 капсули дневно).

Ползи от Gastroval:

Silymarin от бял трън в Gastroval работи в комбинация с храносмилателните ензими и полезните екстракти от глухарче и корен от тинтява, което го прави още по-ефективен за целия храносмилателен тракт;Silymarin стабилизира клетъчните мембрани на чернодробните клетки, като подпомага тяхното възстановяване и защитава черния дроб от влиянието на вредни фактори;При използване на ензимни продукти от панкреас, някои пациенти се оплакват от неприятен вкус в устата, сърбеж в аналната област, болки в корема, диария, запек при бебета. Gastroval няма тези негативни ефекти;ензимите в Gastroval разграждат не само протеини, но и въглехидрати, мазнини и дори влакна.

Условия за съхранение: Съхранявайте при температура под 25 °C, на сухо и тъмно място.Опаковка: 12 твърди капсули.Производител: Valentis, Швейцария.

За информация и поръчки: