+359 878 292 513

СУПРАВИТ ЗА ДЕЦА ТАБЛ.ЕФЕРВ.Х 20

Суправит за деца еффервесцентни таблетки  Х 20

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: KENDY pharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Всяка таблетка от лекарствения продукт съдържа:

 Rethinol acetate (Vitamin A) 1000 IU

Colecalciferol (Vitamin D3) 100 IU

d,l-cc-Tocoferol (Dry Vit Е 50% CSW/F) 10.0 mg.

Thiamine nitrate (Vitamin В1) 1.40 mg.

Riboflavin-5-phosphate sodium (Vitamin B2) 2.84 mg.

Pyridoxine hydrochloride (Vitamin Вб) 1.50 mg.

Cyancobalamin (Vitamin В12) 0.50 jig.

Folic acid (Vitamin B9) 0.05mg.

Calcium-D-pantothenate 9.0 mg.

Nicotinamide (Vitamin B5) 15.0 mg.

Biotin (Vitamin H) 0.04 mg.

Ascorbic acid (Vitamin C) 60.0 mg.

ФАРМАКОЛОГИЧНИ СВОЙСТВА

Витамините участват в белтъчната, въглехидратната, мастната и минералната обмяна на веществата в организма. Пълната им липса или частичният недостиг се проявяват с типични симптоми, които могат да бъдат отстранени чрез приемане на съответните витамини и минерали.
Витамин А благоприятства правилното изграждане и развитие на епителните клетки на кожата, лигавиците, засилва устойчивостта на епителната тъкан срещу физически, химически и микробиални увреждания. Улеснява ресинтеза на родопсина и предпазва от появата на кокоша слепота. Присъствието му е необходимо за нормалното функциониране на щитовидната жлеза и половите жлези, подпомага радтежа на подрастващия организъм.

Витамин D3 (холекалциферол) регулира резорбцията на калций и фосфор от храносмилателната система и благоприятства отлагането им в новообразуваните кости; усилва клетъчната обмяна в организма. Хиповитаминоза D се проявява под формата на рахит и израстване на зъбите у децата и остеопороза и остеомалация у възрастните.

Витамин Е (токоферол) има противовъзпалителен ефект. Стимулира секрецията на гонадотропин от хипофизата, сперматогенезата, развитието на оплодената яйцеклетка и плацентообразуването. Недостигът на Витамин Е води до нарушения във формирането на половите органи и до стерилитет.
Витамин B1играе важна роля в обмяната на веществата. Витамин B1 има отношение и към дейността на нервната и нервно-мускулната система. Въведен при хипо- и авитаминоза (болестта бери-бери), Витамин B1 бързо подобрява въглехидратната обмяна; настъпилите полиневритни изменения се коригират и изчезват.

Рибофлавинът (Витамин В2) улеснява въглехидратната, мастната и аминокиселинна обмяна. Играе роля в обмяната на желязото и порфирина. Усилва растежа на подрастващите; подобрява ресинтеза на зрителния пурпур; .кръвотворната функция на организма; действа предпазващо срещу алергични реакции и увреждане на лигавицата на храносмилателната система. При недостиг на Витамин В2 по-типични симптоми са: фотофобия, болезнено парене под клепачите, стоматит, дисфагия,себороичен дерматит, намаление на теглото, спиране на растежа.

Пиридоксинът (Витамин В6 играе важна роля в обмяната на свободните аминокиселини и белтъчините. Засилва еритропоезата при някои форми на анемии. Той може да регулира функциите на черния дроб и нервната система.

Цианкобаламинът (Витамин В12) подобрява белтъчната обмяна. Витамин В12 улеснява клетъчното деление, регенеративните процеси, растежа на младите организми, стимулира еритропоезата, левкопоезата и тромбоцитопоезата. Оказва благоприятно влияние върху функциите на черния дроб, нервната система; действа противоалергично и противовъзпалително. Подобрява функцията на храносмилателната, половата система и на кожата.

Фолиевата киселина (Витамин В) участва активно в синтеза на бази, влизащи в състава на нуклеиновите кисилини. Фолиевата киселина стимулира клетъчното делене и по-специално еритропоезата, левкопоезата и тромбоцитопоезата. Спомага за оползотворяването на желязото и стабилизира цианкобаламина (Витамин В12).

Калциевият пантотенат има голямо значение за обмяната на веществата при синтеза на стероидните хормони и за нормалната стомашна секреция. Макар и рядко, при недостиг на пантотенова киселина се появяват кожни обриви и анемия.

Никотинамидът (Витамин РР) оказва регулиращо въздействие върху нарушената въглехидратна обмяна, има също съдоразширяващо, седативно и апетитовъзбуждащо действие.
Биотинът (Витамин Н) стимулира нормалното нарастване на кожата. При недостиг се появяват кожни увреждания (сухота, люсповидно лющене на епидермиса) мускулна слабост, отпадналост, сънливост, загуба на апетит, намаляване броя на еритроцитите, увеличена концентрация на жлъчни пигменти и холестерол в кръвта.

Витамин С (L-аскорбинова киселина) уплътнява капилярите и ограничава ексудативните, възпалителните и алергични реакции. Оказва хемостатичен ефект. Участва в синтеза и обмяната на кортикостероидите и адреналина. Подобрява апетита и стимулира растежа на подрастващите; подпомага образуването на колоидите, които поддържат структурата на костите, зъбите, мускулите и кръвоносните съдове. Регулира обмяната на ароматните аминокиселини, участва в узряването на еритроцитите, асимилацията на желязото, инактивирането на токсините; изразходва се усилено във фебрилно състояние.

 

ПОКАЗАНИЯ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

За корекция на витаминен недостиг при деца, в резултат на заболяване или повишени нужди.

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРАНЕ

Продуктът се прилага перорално след разтваряне в чаша с вода (150 - 200 ml). Тъй като витаминните потребности са различни в зависимост от възрастта, трябва да се спазват следните препоръки за дозиране:

• за деца от 2 до 4 год. - 1 ефервесцентна таблетка дневно,

• за деца от 4 до 10 год. - 1 ефервесцентна таблетка 1-2 пъти дневно.

• за деца от 10 до 14 год. - по 1 ефервесцентна таблетка 2 пъти дневно,

• за деца над 14 год. и възрастни - по 1 ефервесцентна таблетка 3 пъти дневно.

СПЕЦИАЛНИ УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА

Поради наличието на Витамин А и D3, внимателно да се изчисляват приложените дози в случай на комбинация с други препарати, съдържащи съответните витамини.
Съдържа източник на фенилаланин.

Тубата да се затваря плътно след употреба!

 

НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Не са отбелязани в препоръчваната дозировка.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

SupraVIT - KIDS е противопоказан при лица, свръх-чувствителни към някои от неговите съставки.

ОПАКОВКА

Двадесет броя ефервесцентни таблетки се поставят в пластмасова туба, която се затваря с въздухонепроницаема капачка.

 

УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

Препаратът се съхранява в оригинални опаковки при температура до 25°С.

Да се съхранява на недостъпни за деца места!

 

СРОК НА ГОДНОСТ

2 (две) години от датата на производство.

След изтичане на обявения срок на годност, препаратът не трябва да се използва.

За информация и поръчки: