+359 878 292 513

АВЕРНОЛ ТАБЛ.6.25 МГ.Х 30

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C07AG02


Описание

Avernol се използва:

- За лечение на хипертония
- Като допълнение на стандартна терапия на стабилна хронична сърдечна недостатъчност при пациенти с еуволемия.
- като профилактично лечение на стабилна стенокардия.

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ Avernol

Не приемайте Avernol, ако имате:

Carvedilol или към някое от помощните вещества на таблетките
- Анамнеза за астма или друга пневмопатия 
- Влошена сърдечна недостатъчност  или задръжка на течност за лечение, на която е необходимо медицинско лечение
Сърдечен блок от втора или трета степен и липса на пейсмейкър
- Тежка брадикардия
- Кардиогенен шок
- Синдром на болния синусов възел
- Тежка хипотония
- Феохромоцитом или метаболитна ацидоза
- Чернодробна недостатъчност

Avernol е противопоказан при пациенти под 18-годишна възраст

Преди да вземете Avernol кажете на Вашия лекар ако имате:

- брадикардия, вариантна ангина на Prinmetel, или други сърдечни проблеми
- хронична сърдечна недостатъчност с високо кръвно налягане и други сърдечни проблеми
- бъбречни проблеми 
- проблеми с щитовидната жлеза
- диабет
- псориазис или анамнеза за псориазис
- синдром на Raynaud /циркулаторно нарушение/
- Астма или склонност към бронхоспазъм, или други белодробни заболявания. Avernol не трябва да се прилага при пациенти с анамнеза за хрипове поради астма или други белодробни заболявания.
- феохромоцитом
- анамнеза за сериозни реакции на свръхчувствителност

Жените, които забременеят по време на лечението с Avernol трябва незабавно да се свържат с лекаря си.

Ако Ви предстои операция, кажете на лекаря, че сте на лечение с Avernol.
Пациентите със захарен диабет трябва да проследяват редовно кръвната си захар, тъй като карведилол може да маскира ранните признаци на остра хипогликемия. редовното проследяване е показано също, когато се започва или се покачва дозата на Avernol. Хипогликемичната терапия трябва да се адаптира съответно.
Ако носите контактни лещи трябва да имате предвид, че по време на лечението може да се прояви намалено образуване на сълзи.
Avernol може да маскира симптомите на тиреотоксикоза.


КАК ДА ПРИЕМАТЕ AVERNOL

Точната доза и продължителността на лечение се определят от лекар. Схемите на дозиране споменати по-долу са само ориентировъчни. Ако имате някакви въпроси попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Не дъвчете таблетките. Поглъщайте ги с малко вода.
Вземайте ги с храненето, ако имате хронична сърдечна недостатъчност.

А/ Симптоматична хронична сърдечна недостатъчност:

Лечението трябва да бъде започнато под контрола на лекар, след внимателна преценка на статуса на пациента. Преди всякаква промяна на дозата също е необходима клинична преценка.
Ако приемате диуретици и/или дигоксин и/или  АКЕ инхибитори, тяхната доза трябва да бъде стабилизирана преди започване на лечението с Avernol.
Промяната на дозата трябва да бъде индивидуализирана.

При пациента с влошаване на сърдечната недостатъчност или декомпенсация, или нестабилна сърдечна недостатъчност дозата не трябва да се повишава.

Възрастни и пациенти в напреднала възраст:

Лечението започва с 3,125 мг два пъти дневно, в продължение на първите две седмици. Ако се понася Avernol дозата се увеличава до 6,25 мг два пъти дневно, до 12,5 мг два пъти дневно, а след това до 25 мг два пъти дневно, на интервали от поне две седмици. Дозата може да бъде увеличавана до най-високото ниво на поносимост. Препоръчителната максимална дневна доза за пациенти с лека до умерена хронична сърдечна недостатъчност, с тегло под 85 мг и за всички пациенти с тежка хронична сърдечна недостатъчност е 25 мг давана два пъти дневно. за пациенти с лека до умерена хронична сърдечна недостатъчност тегло над 85 кг препоръчителната максимална дневна доза е 50 мг два пъти дневно.

Пациентите със систолично налягане  < 100 mm Hg могат да достигнат до влошаване на бъбречната и/или сърдечната функции по време на увеличаване на дозата, затова преди всяко повишаване на дозата трябва да се прави внимателна преценка на бъбречния и сърдечен статус на пациента.
Преходното влошаване на сърдечната недостатъчност, вазодилатация или задръжка на течности може да се лекуват с промяна или временно спиране на лечението с Avernol или чрез адаптиране на дозата на приеманите диуретици или АКЕ-инхибитори. Дозата на Avernol не трябва да увеличава докато симптомите на влошаване на сърдечната недостатъчност или вазодилатацията не се стабилизират.
В случай че лечението с Avernol се прекъсне за повече от две седмици, лечението може да се започне отново с 3,125 мг два пъти дневно и да се направи описаното по-горе покачване на дозата.

В/ Хипертония

Препоръчително е еднократно дневно дозиране.

Възрастни и пациенти в напреднала възраст:
Началната доза за лечение на хипертония е 12,5 мг веднъж дневно за два дни. Дозата може да се повиши на 25 мг веднъж дневно, което се счита достатъчно за контролиране на хипертонията при повечето пациенти. Ако е необходимо дозата може да се повиши до 50 мг веднъж дневно или до 25 мг два пъти дневно. Повишеването трябва да се прави на интервали от поне две седмици.

С/ Стенокардия

Началната доза за лечение на стенокардия е 12,5 мг carvedilol два пъти дневно, за два дни. След това трябва да се дават 25 мг два пъти дневно.

Деца:

Да не се използва при деца под 18 годишна възраст

Чернодробна недостатъчност:

Avernol е противопоказан при пациенти с чернодробна недостатъчност или някакво друго чернодробно заболяване.

Бъбречна недостатъчност:

Не е необходима промяна на дозата, ако систоличното налягане е над 100 mm Hg.
Avernol  не трябва да се използва по време на бременност, освен ако очакваните ползи не надвишават потенциалните рискове.

Avernol не трябва да се използва по време на кърмене.

Прекъсването на лечението трябва да се прави постепенно и под лекарство наблюдение, особено при пациенти с исхемична болест на сърцето. Ако лечението с Avernol  бъде спряно внезапно, може да се проявят нежелани реакции. Ако приемате клонидин едновременно с Avernol  не го спирайте, докато не Ви каже лекарят.
По време на лечението с Avernol, пациентите трябва да са предупредени да не шофират или работят с машини, ако имат умора, замайване или подобни симптоми. Тези реакции се засилват съвместно с алкохол. Не приемайте алкохол, докато сте на лечение с Avernol .


ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Ако имате екзантем, сърбеж или ако имате затруднения при дишане, незабавно се свържете с Вашия лекар. Не спирайте приема на Avernol, но следвайте указанията на лекаря.
В началото на лечението с carvedilol някои пациенти могат да имат замайване, особено при изправяне, умора, главоболие, гадене и коремна болка. Те също могат да повръщат или да имат диария. Тези симптоми са леки и преходни при  продължаване на лечението , без необходимост от допълнителни мерки за контролирането им.

Други нежелани реакции са: нарушения в съня, депресия, парестезия, астения, брадикардия, студени ръце или крака, отекли крака, изтръпване или болка в крайниците, намалено образуване на сълзи, зрителни нарушения, повишение на теглото и хиперхолестеролемия, астма и затруднено дишане при пациенти с предразположение.

Също, кожни реакции като алергичен екзантем, дерматит, уртикария, сърбеж, кожни лезии.
При пациенти с предшестващ захарен диабет може да се проявят хипергликемия, хипогликемия и влошаване на кръвната захар.

По-рядко нежелани реакции като БОЛКА в гърдите, хипотония, други сърдечни проблеми, хрипове и симптоми наподобяващи грип, сухота в устата или сухота в очите, замъглено зрение, повишено потене, запек и повръщане. Рядко при мъжете може да се прояви импотентност. Рядко могат да се появят преходна бъбречна недостатъчност, водеща до отоци по крайниците или лицето. Също, други нарушения на бъбречната функция при пациенти с  дифузно съдово заболяване и/или влошена бъбречна функция.

За информация и поръчки: