+359 878 292 513

БЕТАДЕРМ УНГВ.15 ГР.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание
Betaderm БетадермOintment Маз

Състав

Лекарствени вещества Betamethasone 0.5 mg/g(като Betamethasone dipropionate)Gentamicin 1.0 mg/g(като Gentamicin sulphate)

Помощни вещества: Парафин течен, ланолинови алкохоли,цетостеарилов алкохол, бутилхидрокситолуол, бутилхидроксианизол, бял вазелин.

 

Свойства и действие

Лекарствен продукт за приложение вьрху кожата.Съставките на Бетадерм маз проявяват комбинирана активност при лечение на хиперкератотични възпалителни увреждания на кожата с алергичен произход, усложнени от бактериални инфекции.Бетаметазол дипропионат е синтетичен, флуориран дериват на хидрокортизона; с много силен противовъзпалителен, противосърбежен, антиалергичен ефект.Блокира продукцията на фактори, причиняващи възпалителни процеси.

Гентамицин сулфат е аминогликозиден антибиотик. Блокира растежа на стрептококи, стафилококи, както и на Грам-отрицателни бактерии.

 

Показания

Бетадерм маз се прилага при сухи възпаления на кожата, предимно с алергичен характер, усложнени от вторични бактериални инфекции и свързани ' с хиперкератоза, сърбежи или интензивни алергични реакции, специално при атопичен дерматит, себореен дерматит, лихен симплекс хроникус, хиперкератотична екзема, псориазис, алергичен контактен дерматит, кожен лупус еритематозус, еритема мултиформе.Бетадерм маз се прилага в началото на лечението, за кратък период от време и на малък участък от кожата.

 

Противопоказания

Бетадерм маз не трябва да се прилага при бактериални, вирусни и гьбични инфекции на кожата, обикновено акне и розацеа, периорален дерматит, след профилактични ваксини и в случай на свръхчувствителност към клобетазол пропионат или други глюкокортикостероиди, а също в случай на свръхчувствителност към съставките на продукта. Да не се прилага при деца под 12-годишна възраст.

 

Нежелани лекарствени реакции

• Могат да се появят акне, стероидно причинена пурпура, забавен растеж на епидермиса, атрофии на подкожната тъкан, суха кожа, хипертрихоза или косопад, депигментация или обезцветяване на кожата, телангиектазии, периорален дерматит, фоликулит, стрий на кожата, вторични инфекции.

• Понякога могат да се появят уртикария или макулопапулозен обрив или влошаване на вече увредени повърхности.

• След прилагане под покриваща превръзка могат да се появят сериозни системни ефекти, изразяващи се в появата на едем, хипертензия и понижен имунитет.

• След локално приложение в областта на клепачите могат да се появят глаукома и катаракта.

Лекарствени и други взаимодействия

По време на лечение с глюкокортикостероиди, пациентите да не се ваксинират срещу дребна шарка. Не се препоръчват и други видове имунизации, особено при продължително лечение на големи повърхности кожа, поради риск от липса на антитяломедииран имунологичен отговор.

Дозировка и начин на приложение

Тънък слой от мазта се нанася по повърхността на кожните увреждания, не по-често от 1-2 пъти на ден.Да не се прилага под превръзка.Лечението да не продължава без прекъсване по- дълго от 2 седмици.

 

Предозиране

Възможно е след продължително лечение и прилагане върху големи кожни повърхноси. Проявява се като едем, хипертензия, отслабване на имунната система. Симптомите преминават след прекратяване прилагането на лекарствения продукт

За информация и поръчки: