+359 878 292 513

БЕТАЗОН КРЕМ 15 ГР.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БЕТАЗОН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Бетазон крем е лекарство от групата на кортикостероидите за приложение върху кожата. Активното вещество бетаметазон намалява зачервяването, отока, успокоява сърбежа, поради изразеното си противовъзпалително и противоалергично действие.

Прилага се за лечение на различни форми на дерматити, вкл. такива с изразено лющене на кожата, екземи, себореен дерматит, псориазис, при ухапване от насекоми.

Бетазон крем е подходящ в случаите при влажни и мокрещи възпалителни кожни изменения.


2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ БЕТАЗОН

Не използвайте Бетазон:

- Ако сте алергични (свръхчувствителни) към Бетаметазон или към някоя от останалите съставки на Бетазон;

- Ако имате кожна инфекция (напр.дребна шарка, херпес, акне).

- Ако кожата ви е раздразнена или разязвена.

Продуктът не трябва да се използва без лекарско назначение при малки деца под една година, да се прилага около устните, половите органи. Използването му в близост до очите, както и поставянето в тях може да доведе до развитие на глаукома.

Обърнете специално внимание при употреба на Бетазон

Ако кожните възпаления се инфектират, може да ви се назначи лечение с антибиотици, други подходящи средства, а при разпространение на инфекцията лечението да се прекрати.

Поставянето на стягащи превръзки улеснява инфектирането, затова те трябва да се използват рядко и в краен случай.

Ако сърбежа  и зачервяването се усилят, кожните възпаления се разширяват, това може да е признак на алергия и е необходимо лечението да се прекрати.

Продължителното лечение с високоактивни кортикостероиди, особено във високи дози, може да предизвика изтъняване, пигментиране на кожата и разширение на кожните кръвоносни съдове, най-често след приложение върху лицето и кожните гънки.

Дългото приложение, високите дози или третирането на обширни участъци може да доведе до значимо проникване на активното вещество в кръвта и да наруши функцията на надбъбречните жлези. Затова не прилагайте продукта повече от 4-5 дни. Рискът е по-голям при малки деца или при често и продължително използване на стягаща превръзка(пелените могат да имат ефект на такава).

Периодичен лекарски контрол е необходим при пациентите с псориазис, тъй като е възможно отслабване на ефекта (резултат на проникване), хронифициране на заболяването, намаляване на защитните способности на кожата и повишаване на риска от кожни инфекции.

Прием на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, въпреки че не са известни взаимодействия на Бетаметазон, приложен върху кожата с други лекарства.

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на което и да е лекарство.

Ако сте бременна или кърмите трябва да избягвате употребата на този продукт, особено за продължителни периоди от време или върху големи кожни участъци. Използването му може да става само след изрично лекарско предписание.

Шофиране и работа с машини

Този продукт не повлиява неблагоприятно способността за шофиране и работа с машини.

 

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ БЕТАЗОН

Винаги използвайте Бетазон точно както Ви е предписал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Малко количество крем се прилага 2-3 пъти дневно върху засегнатата кожа до постигане на подобрение. Поддържащо лечение - еднократно ежедневно приложение или по-рядко в зависимост от клиничната преценка.

В случай че след 2-4 седмично лечение не е налице подобрение, Вашият лекар ще прецени целесъобразността от продължаването му.

Продуктът се нанася в тънък слой, във възможно най-малкото количество, водещо до ефект. Лекият масаж улеснява проникването в дълбочина на кожата. Ако са налице задебелени плаки и люспи в областта на лактите и коленете при болни от псориазис, ефектът може да се повиши от стегнатата превръзка до една нощ, а после лечението да продължи по установения начин. Продължителността на лечението с Бетазон трябва да бъде определена от Вашия лекар.

За информация и поръчки: