+359 878 292 513

КЛЕРИМЕД ТАБЛ.500 МГ.Х 14

КЛЕРИМЕД ТАБЛЕТКИ 500 МГ. Х 14

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: Medochemie LTD

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: J01FA09


Описание

KLERIMED

 

Моля, прочетете внимателно тази листовка преди започване на лечението с Klerimed. Тази листовка Ви дава само обобщение на информацията, която е налична за вашия лекарствен продукт. Ако не сте сигурен за нещо или имате някакви въпроси, попитайте вашия лекар или фармацевт.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПРОДУКТА

Наименованието на вашия лекарствен продукт е Klerimed (Клеримед).

Всяка филмирана таблетка съдържа като лекарствено вещество 250mg или 500mg от clarithromycin.

Помощните вещества на филмираните таблетки са: натриева кроскармелоза, микрокристалинна целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат, повидон, стеаринова киселина, талк, хипромелоза, пропилен гликол, сорбитанов олеат, ванилия, квинолиново жълто (Е 104), титаниев диоксид (Е171), хидроксипропил целулоза, сорбинова киселина.

Филмираните таблетки от 250mg и 500mg са с овална форма и жълт цвят. Филмираните таблетки от 250mg имат издълбана линия от едната страна.

Филмираните таблетки Klerimed са налични в кутии с по 14 броя таблетки.

 

Притежател на разрешението за употраба и производител на Klerimed е:

Medochemie Ltd, р.о box 51409, Limassol, CY-3505, Cyprus.

Clarithromycin е антибиотик, спадащ към групата, наречена макролиди. Антибиотиците потискат растежа на бактериите, причиняващи инфекция.

Klerimed се използва за лечение на различни инфекции, като:

• Инфекции на гръдния кош (като бронхити или пневмонии)

• Инфекции на гърлото и синусите

• Инфекции на кожата и меките тъкани

• Инфекции с Helicobacter pylori (те се свързват с предизвикване на язва на дванадесетопръсника)Лекарят ще ви каже за какво ще се лекувате.

 

ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕ С KLERIMED

Вие трябва да разговаряте с лекаря преди започване на лечение с Klerimed, ако някое от следните неща се отнася за вас:

• Някога сте имали алергична реакция (като сърбеж или кожен обрив) към clarithromycin или към някое от помощните вещества на филмираната таблетка (те са изредени по-горе). Също, ако някога сте имали алергична реакция след вземане на антибиотици като азитромицин или еритромицин, тъй като те преинадлежат към групата на макролидните антибиотици.

• Вие сте, или може да сте, бременна

• Вие кърмите

• Вие имате или някога сте имали бъбречно заболяване Филмираните таблетки Klerimed не са подходящи за деца под 12 годишна възраст. На тази група пациенти трябва да се прилага перорална суспенсия clarithromycin.

Кажете на лекаря си, ако приемате някой от тези лекарствени продукти:

• Дигоксин (лекарство за сърцето)

• Варфарин (лаекарство за разреждане на кръвта)

• Карбамазепин (за лечение на епилепсия)

• Теофилин (за астма или кашлица)

• Зидовудин (за лечение на някои инфекции)

• Лекарства за мигрена, които съдържат ерготамин или дихидроерготамин

• Лекарства за лечение на алергии, които съдържат астемизол или терфенадин

Кажете на лекаря си за всички лекарства, които вземате, включително и тези без лекарско предписание.

 

ЛЕЧЕНИЕ С KLERIMED

Таблетките Klerimed трябва да се поглъшат цели с вода.

Лекарят ще ви каже кога и колко таклетки Klerimed да вземате. Винаги следвайте назначенията му. Инструкциите трябва да са на опаковката. Винаги я четете и спазвайте дадените инструкции. Ако не сте сигурен, попитайте лекаря или фармацевта.

За възрастни и деца над 12 годишна възраст, обичайната доза е една таблетка от 250mg Klerimed, два пъти дневно (една сутринта и една вечерта). Обичайната продължителност на лечение е 7 дни. В случай на тежка инфекция лекарят може да удвои дозата.

Не спирайте приема на Klerimed, поради това че сте се почувствали по-добре. Важно е, да приемате лекарството си, толкова дълго, колкото лекарят ви е казал, в противен случай инфекцията може да се възобнови.

Klerimed е част от лечението на инфекции от Helicobacter pylori. В повечето случаи, ще ви се каже да вземате заедно с Klerimed, омепразол (за стомаха) и амоксициклин (друг антибиотик). Има различни комбинации за лечение на тази инфекция. Лекарят ще реши коя от тези комбинации е най-добра за вас и продължителността на лечението. В повечето случаи, дозата на clarithromycin е 500mg два пъти дневно; лечението продължава за две седмици.

Ако забравите да вземете таблетките, когато трябва, приемете ги когато си спомните. Ако времето за следващата доза е наближило, чакайте дотогава и вземете тази доза, не вземайте две дози едновременно.

Ако случайно сте взели повече таблетки, отколкото трябва, свържете се с лекаря или фармацевта веднага. Ако не можете, отидете в най-близката болница. Винаги носете лекарството със себе си, така че да знаят какво сте взели.

 

СЛЕД ЛЕЧЕНЕ С KLERIMED

Както с всички лекарства, някои хора понякога имат нежелани реакции с Klerimed, като гадене или повръщане, или болка в корема. Ако по време на лечение с Klerimed имате продължителна, тежка диария, спрете приема на лекарството и се консултирайте незабавно с лекаря.

Докато вземате Klerimed, стойностите на някои чернодробни ензими могат да се повишат. Тези нива ще се върнат към нормата след края на лечението. Много рядко някои хора по време на лечение с Klerimed развиват нарушения на жлъчния мехур или черния дроб. Ако се почувствате общо неразположен или забележите, че очите са ви пожълтели, урината ви е тъмна или изпражненията ви са светли, веднага се консултирайте с лекаря. Някои хора, докато приемат Klerimed, забелязват странен вкус в устата си. Също езикът им може да потъмнее. Не се тревожете. Няма нужда да спирате лечението поради тези симптоми.

Както с всички лекарства, някои хора могат да имат алергични реакции след прием на clarithromycin. Ако чувствате затруднения в дишането или забелязвате кожен обрив, или отоци на устните или лицето, спрете приема на лекарството и незабавно се консултирайте с лекаря или болница.Ако някоя от горепосочените нежелани реакции е тежка или вие се тревожите за нея, поговорете с лекаря или фармацевта. Не се притеснявате за списъка възможни нежелани реакции, Вие може да нямате никоя от тях.Ако имате някоя друга реакция, която смятате за свързана с Klerimed, кажете на лекаря или фармацевта.

 

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО

Съхранявайте таблетките на сухо място, защитено от светлина, на температура под 30°С.

Съхранявайте таблетките в оригиналната опаковка. Пазете таблетките, където деца не могат да го видят или достигнат.

Не използвайте таблетките след изтичане на срока на годност. Той е на опаковката. Има го също на всеки блистер с таблетки.

 

За информация и поръчки: