+359 878 292 513

ДИЦИНОН ТАБЛ.500 МГ.Х 20

ДИЦИНОН ТАБЛЕТКИ 500 МГ Х 20

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: OM PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ДИЦИНОН

 

Дицинон е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Дицинон редуцира кръвозагубата. Дицинон се използва при кръвотечения.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДИЦИНОН 500 mg И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

ДИЦИНОН 500 mg е антихеморагичен продукт, намаляващ времето на кървене и кръвозагубата.  Дицинон 500 мг е предписан от Вашия лекар за профилактика и лечение на капилярно кръвотечение.      
ДИЦИНОН 500 mg може също да бъде предписан от Вашия лекар за лечение при жени, които имат обилно и/или продължително менструално кръвотечение, което не се дължи или е свързано с употребата на вътрематочни изделия.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ДИЦИНОН 500 mg

Не приемайте ДИЦИНОН 500 mg

  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество етамзилат или към някоя от останалите съставки на ДИЦИНОН 500 mg;
  • ако имате доказана свръхчувствителност към сулфити, или ако имате бронхиална астма: ДИЦИНОН 500 mg съдържа сулфити, които рядко могат да предизвикат тежки реакции на свръхчувствителност и бронхоспазъм;
  • ако страдате от заболяване на кръвта, наречено порфирия (заболяване, характеризиращо се с дефицит при синтеза на хемоглобин): в този случай попитайте Вашия лекар. Той знае какво да предприеме.


ДИЦИНОН 500 mg не е подходящ при деца.

Обърнете специално внимание при употребата на ДИЦИНОН 500 mg

-    Ако страдате от чернодробна или бъбречна недостатъчност, уведомете Вашия лекар, преди да започнете лечение с ДИЦИНОН 500 mg.

-    Преди да започнете приема на ДИЦИНОН 500 mg за лечение на менструални нарушения, Вашият лекар трябва да Ви направи пълен гинекологичен преглед.

Прием на други лекарства

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро се приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Прием на ДИЦИНОН 500 mg с храни и напитки    

Не са известни взаимодействия. Препоръчва се приемът на  Дицинон 500 мг става по време на хранене.

Бременност и кърмене

Тъй като няма данни от употребата на ДИЦИНОН 500 mg при бременни жени, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Шофиране и работа с машини

ДИЦИНОН 500 mg няма никакво влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на ДИЦИНОН 500 mg

Таблетките ДИЦИНОН 500 mg съдържат като антиоксидант сулфит, който може да причини алергични реакции, гадене и диария при чувствителни пациенти. Алергичните реакции могат да доведат до анафилактичен шок и да причинят животозастрашаващи пристъпи на астма. Популационната честота не е известна, но вероятно е ниска. Въпреки това, свръхчувствителността към сулфит се наблюдава по-често при астматици, в сравнение с не астматици. При поява на алергични реакции, приемът на ДИЦИНОН 500 mg трябва да бъде спрян веднага.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ДИЦИНОН 500 mg?

Винаги приемайте ДИЦИНОН 500 mg точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възрастни и юноши:

Обичайната доза е 1 таблетка, 2-3 пъти дневно, приемана с малко вода по време на хранене. Продължителността на лечението зависи от постигнатите резултати.

Предоперативно: 1 таблетка (500 mg), 1 час преди операцията. Следоперативно: 1 таблетка (500 mg), на всеки 4-6 часа, докато съществува риск от кървене.

Вътрешна медицина: обикновено трябва да се приема по 1 таблетка, 2-3 пъти дневно (1000 - 1500 mg), по време на хранене с малко вода; продължителността на лечението зависи от постигнатите резултати.

Гинекология, менорагия, метрорагия: да се приема по 1 таблетка, 3 пъти дневно (1500 mg), по време на хранене с малко вода. Лечението трае 10 дни и започва 5 дни преди датата на очаквания месечен цикъл.

Деца:

Поради високата концентрация на активното вещество, ДИЦИНОН 500 mg не е подходящ при деца.

Ако имате чувството, че ефектът от употребата на ДИЦИНОН 500 mg е твърде силен или твърде слаб, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Ако ДИЦИНОН 500 mg се предписва за намаляване на обилно и/или продължително менструално кръвотечение и не се наблюдава никакво подобрение, трябва да се търсят и изключат възможни патологични причини.

Ако сте приели повече от необходимата доза ДИЦИНОН 500 mg

Ако сте приели повече от необходимата доза, уведомете Вашия лекар. В случай на предозиране, може да се започне симптоматично лечение.

Ако сте пропуснали да приемете ДИЦИНОН 500 mg

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.

Ако сте спрели приема на ДИЦИНОН 500 mg

Не спирайте сами приема на този лекарствен продукт. Лечението трябва да се променя или спира само след консултация с Вашия лекар.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, ДИЦИНОН 500 mg може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Чести нежелани реакции са стомашни проблеми, гадене, диария, главоболие, обрив, умора или болки в ставите.

В много редки случаи ДИЦИНОН 500 mg може да предизвика нарушения в кръвосъсирването, с образуване на тромби в кръвоносните съдове или алергични реакции.

В случай на нарушения на кожата, треска или болки в ставите, лечението трябва да се прекрати, а лекуващият лекар трябва да бъде уведомен, тъй като това може да са реакции на свръхчувствителност.

В повечето случаи, тези симптоми изчезват след спиране на лечението.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА ДИЦИНОН 500 mg

Да се съхранява при температура под 25° С. Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Не използвайте ДИЦИНОН 500 mg след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената опаковка. За отбелязване срока на годност е използвано «Годен до: ». Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа ДИЦИНОН 500 mg?

-    Активната съставка е етамзилат (etamsylate) 500 mg.

-    Другите съставки са: царевично нишесте, микрокристална целулоза, повидон, стеаринова киселина, натриев дихидроген цитрат, безводен натриев сулфит.

Как изглежда ДИЦИНОН 500 mg и какво съдържа опаковката?

Вторичната опаковка съдържа 20 или 60 броя таблетки. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати на пазара.

Притежател на разрешението за употреба и производител:

ОМ PHARMA S.A.

R. da Industrie, 2 - Quinta Grande 2610-088 Amadora - Lisboa - Португалия

За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба.

За информация и поръчки: