+359 878 292 513

НАКЛОФЕН ДУО КАПС.75 МГ.Х 20

НАКЛОФЕН ДУО КАПСУЛИ 75 МГ Х 20

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: KRKA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: M01AB05


Описание

НАКЛОФЕН ДУО

 

Наклофен дуо е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Наклофен дуо има обезболяващ ефект. Наклофен дуо се използва за облекчването на различни видове болки

Наклофен дуо е нестероиден противовъзпалителен продукт с обезболяващ, противовъзпалителен и антипиретичен ефект (температуропонижаващ). Използва се за лечение на всички форми на ревматизъм и за облекчаване на различни видове болки. Капсулите Naklofen duo съдържат диклофенак под формата на неразтворими и бавноразтворими в стомаха гранули, поради което те имат бърз и продължителен ефект.

Показания

Заболявания, при които се изисква облекчаване на възпалението иболката:

• Възпалителни ревматични заболявания

• Дегенеративен ревматизъм на ставите и гръбначния стълб

• Артрити, причинени от кристали на пикочната киселина (подагра и псевдоподагра)

• Извънставен ревматизъм (периартрит, бурсит, миозит, тендинит, синовит)

• Възпалителни или болезнени състояния на мускулио-скелетния апарат

Като аналгетик, при травми на меките тъкани, при стоматологични процедури, след хирургични интервенции.

Противопоказания

Лекарственият продукт не трябва да бъде предписван на пациенти със:

• Активна пептична язва, рецидивиращи язви или кървене от стомашно-чревния тракт (както и в миналото)

• Свръхчувствителност към диклофенак или към други съставки на лекарствения продукт

Подобно на другите нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти, диклофенак е противопоказан при пациенти, при които салицилати или други нестероидни противовъзпалителни продукти са предизвикали остро влошаване на астмата, уртикария или остър ринит.

 Предпазни мерки и предупреждения

Пациентите трябва да осведомят лекаря, ако имат хронични заболявания, нарушения на метаболизма или минали реакции на свръхчувствителност. Пациентите с прекарани заболявания на горната част на стомашно-чревния тракт трябва да бъдат строго проследявани по време на лечението с диклофенак.

Специално внимание трябва да се обръща в случаите на улцеративен колит и на болест на Крон, тъй като е възможно заболяването да рецидивира или да се изостри.

Специално внимание трябва също да се отделя на пациентите с тежка бъбречна, чернодробна или сърдечна недостатъчност, на страдащите от епилепсия, порфирия, нарушена хемостаза и на лекуваните с антикоагуланти и фибринолитици. Подобно на другите лекарствени продукти при възрастни хора диклофенак трябва да се назначава в най-нискнте дози, от които се постига ефект.

Специално предупреждение:

Този лекарствен лродукт съдържа 0.032 g захароза. Когато се приема сьгласно препораките за дозиране, всяка доза набавя до 0.032 g захароза.Неподходящ при хора с вродена непоносимост към фруктозата, глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция или захарозно/изомалтазен дефицит.

Употребата на диклофенак може да затрудни забременяването. Вие трябва да информирате вашия лекар ако планирате бременност или имате проблем със забременяването.

Бременност и кърмене

Макар че не е известно диклофенак да има тератогенен (увреждащ плода) ефект, той трябва да се назначава на бременни жени, само ако потенциалната полза от него е по-голяма от риска за плода. Както при другите нестрероидни противовъзпалителни средства употребата на диклофенак не се препоръчва, особено през последното тримесечие на бремеността.Въпреки че през млякото се ексретират само малки количества диклофенак приемането му по време на кърмене не се препоръчва.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Не е известно диклофенак да оказва значително влияние върху способността за шофиране на моторни превозни средства или за работа с машини.

Взаимодействия

Пациентът трябва да информира лекаря какви други лекарства взема, дори и ако те се купуват без рецепта.

При едновременното приемане на диклофенак и:

• литий или дигоксин - може да се повишат техните серумни нива;

• някои диуретици - може да се намали техният диуретичен (отводняващ)

• калий-съхраняващи диуретици - може да се повишат серумните нива на

ефект;

калия;

ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни. медикаменти - увеличава се рискът от нежеланите реакции;

• циклоспорин - може да се повиши нефротоксичността на циклоспорина;

• метотрексат - увеличава се токсичттанос на метотрексата;

• антихипертензивни (понижаващи кръвното налягане)-намалява се ефикасността на антихипертензивните медикаменти.

• Антикоагагуланти (повлияващи съсирването на кръвта)- независимо, че клиничните проучвания не доказват влияние върху действието на антикоагулантите, има няколко изолирани случая на повишен риск от хеморагия (кървене) при комбинирано приложение на диклофенак и антикоагуланти. Препоръчва се проследяване на тези пациенти.

• Хинолонови антибактериални средства - маже да се наблюдават конвулсии (гърчове) при едновременно приложение на хинолони и НПЛС. Те могат да се появят при пациенти с или без предишна история за епилепсия или гърчове. Затова се препоръчва да се внимава при едновременното им приемане.

• Мефепристон - НПЛС не трябва да се прилагат 8 до 12 дни след приема на мефепристон, тъй като могат да отслабят ефекта му.

• Диклофенак по правило не влияе върху действието на дероралните антидиабетни медикаменти.

Дозировка и начин на приложение

Дневната доза диклофенак е до 150 mg и зависи от тежестта на заболяването.В началото на лечението на пациента трябва да се дава по 1 капсула един до два пъти на ден.Ако симптомите са тежко проявени, особено сутрин, може да се дава наведнъж цялата дневна доза (2 капсули) за кратък период от време.При поддържащо лечение обикновено е достатъчна дозата от 1 капсула.

Капсулите трябва да се гълтат цели с течност по време на хранене или непосредствено след него.

Капсулите не са предназначени за деца.

Проучваниятя показват, че фармакокинетиката на диклофенак натрий не се променя в някаква клинично значима степен при възрастни пациенти, въпреки това, както всички нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти, диклофенак трябва да се прилага внимателно при такива пациенти и в най-ниската ефективна доза.

При пациенти с бъбречно или чернодробно увреждане се препоръчва внимание при приложението на НПВС тъй като те могат да влошат бъбречната функция. При тези пациенти дозата трябва да бъде най-ниската ефективна и бъбречната функция да се проследява. Пациентите с тежка чернодробва и бъбречна недостатъчност трябва да бъдат под непрекъснато наблюдение.

Предозиране

При поглъщане на голям брой капсули може да се наблюдават гадене, повръщане, болка в епигастриума, замаяност, шум в ушите, раздразняемост, възможно е също хематемеза, мелена, нарушения на съзнанието, дихателна недостатъчност, конвулсии (гърчове) и бъбречна недостатъчност.

При наличието на тези симптоми трябва да се направи промивка на стомаха и да се приема активен въглен.

Няма специфичен антидот. Лечението е симптоматично.

Нежелани лекарствени реакции

Възможно е да се наблюдават нежелани лекарствени реакции в стомашно-чревния тракт (коремни болки, диария, запек, парене, гадене, повръщане), но те обикновено не налагат прекратяването на терапията. Продължителното приемане на високи дози може да увеличи опасността от нежелани лекарствени реакции в стомашно-чревния тракт (по изключение може да се наблюдават пептична язва или кървене). Рядко може да се наблюдават обрив, сърбеж, периферен едем (едем на крайниците), умора, замаяност, световъртеж и повишаване на чернодробните ензими. Много. рядко се проявяват други реакции на свръхчувствителност (бронхоспазъм, ангиоедем, анафилактичен шок), фоточувствителност, както и главоболие, сънливост, безсъние, шум в ушите, левкопения и тромбоцитопения. Продължителното приемане на високи дози салицилати и нестероидни противовъзпалителни медикаменти може да причини бъбречна недостатъчност (и даже остра бъбречна недостатъчност).Пациентът трябва да информира лекаря си за наблюдаваните или подозирани нежелани лекарствени реакции.

За информация и поръчки: