+359 878 292 513

КАЛИМИН ДР.60 МГ.Х 100

КАЛИМИН ДРАЖЕ  60 МГ. Х 100

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: AWD PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: N07AA02


Описание

Kalymin®6G N Кадимнн®60 N

 

Качествен и количествен състав

 

Лекарствено вещество:1 таблетка съдържа като лекарствено вещество 60 mg pyridostigmine bromide.

Помощни вещества:Магнезиев стеарат, Поливидон К 25, глутаминова киселина хидрохпорид, преципитиран силиконов диоксид, високодиспергиран силиконов диоксид, царевично нишесте, микрокристална целулоза.

 

Лекарствена форма и количество в една опаковка

Таблетка - Калимин 60 N е в опаковки от 50 и 100 таблетки.

Фармакотерапевтична група

Индиректен парасимпатикомиметик

 

Терапевтични показания

Калимин 60 N се прилага за лечение на мускулна слабост (миастения гравис, миастеничен синдром), както и при ленивост на мускулатурата (атония) на стомашно-чревния тракт и на пикочния мехур.

Противопоказания

В какви случаи не трябва да приемате Калимин 60 N?

Калимин 60N не трябва да се употребява при установена свръхчувствителност към лекарственото вещество, при механична непроходимост на червата и пикочните пътища, при всички заболявания, които протичат с повишен тонус на бронхиалната мускулатура (напр. при бронхиална астма и еластичен бронхит), при деца.Калимин 60N не трябва да се употребява заедно с деполяризиращи миорелаксанти (напр. суксаметониум), защото се усилва действието им (синергизъм).

 

В какви случаи едва след консултация с Вашия лекар може да приемате Калимин 60N?

По-долу се описва в какви случаи може да употребявате Калимин 60N само при определени условия и при особено внимание. Съветвайте се, моля, по тези въпроси с Вашия лекар. Това важи също в случай, че тези данни са били валидни за Вас в по-ранен етап.Калимин 60N да се прилага само при строга преценка на съотношението полза-риск при пациенти с язва на стомаха (Ulcus ventriculi) и дванадесетопръстника, повишена функция на щитовидната жлеза (тиреотоксикоза), декомпенсирана сърдечна недостатъчност и инфаркт на миокарда.Необходимо е особено внимание при приема на Калимин 60N от пациенти със забавена сърдечна честота (брадикардия), захарна болест (Diabetes mellitus), заболявания на бъбреците (съотв. дозирането трябва да става индивидуално), паркинсонизъм, увредена чернодробна функция, както и след операции на стомаха и червата.

 

Специални предупреждения за употреба

 

Какви специални мерки трябва да се имат предвид?

При пациенти с един или повече от назованите като противопоказания рискови фактори, лечението трябва да се провежда под строг лекарски контрол (съотв. дозирането трябва да става индивидуално).Да се контролират редовно функцията на черния дроб при пациенти с чернодробни заболявания.При пациенти с мускулна слабост (миастения гравис) дозировката на Калимин 60N трябва да се определя строго индивидуално според тежестта на заболяването и реакцията на лечението (виж "Дозировка, начин и продължителност на приложение").

 

Лекарствени и други взаимодействия

Кои други лекарствени продукти повлияват действието на Калимин 60N или биват повлияни от него?

Информирайте непременно Вашия лекар какви други лекарства приемате по време налечението с Калимин 60 N.Калимин 60N може да усили действието на производни на морфина (мощни болкоуспокояващи) и на барбитурати (специални сънотворни, успокоителни, наркотични, и антиепилептични лекарствени продукти).Моля имайте предвид, че тези данни могат да се отнасят и за доскоро безпроблемно употребявани лекарствени продукти.

 

Какви хранителни продукти и напитки трябва да избягвате?

Избягваме употребата на алкохол по време на лечението, защото приемането на Калимин 60N може да доведе до взаимно усилване на основното действие и на нежеланите лекарствени реакции. Особено при пациенти с мускулна слабост (миастения гравис) употребата на алкохол по време на лечението с Калимин® 60N може да предизвика сериозни нарушения в дишането.

 

Какво трябва да имате предвид по време на бременност и кърмене?

Липсва достатъчно опит при приложението на Калимин 60N по време на бременност. Поради това приемът в този период може да се осъществи само след строга преценка отлекуващия лекар на съотношението полза/риск.Тъй като Калимин 60N преминава в майчиното мляко, по време на лечението с него не трябва да се кърми.

 

Какво трябва да имате предвид при деца?

При кърмачета, деца в ранна и училищна възраст Калимин 60N не трябва да се прилага, поради високото съдържание на лекарственото вещество. При индивидуално предписване и строго спазване на дозировката при тези пациенти е на разположениелекарствена форма таблетка, съдържаща 10 mg пиридостигмин бромид.

 

Какво трябва да имате предвид при участие в уличното движение, както и при работа с машини и при работа без сигурна опора?

При относително предозиране на този лекарствен продукт при недостатъчно повлияване на основното заболяване или вследствие на нежелани лекарствени реакции (холинергичен ефект) (виж също и „Нежелани лекарствени реакции") може да се наблюдават нарушения на зрението, реактивността и мисловната дейност на пациента. Като нежелан и внезапен резултат от това той може да не реагира достатъчно бързо и целенасочно, с което да се наруши способността му за активно участие в уличното движение, за работа с електрически инструменти и машини, също и за работа без сигурна опора.Дозировка, начин и продължителност на приложение

 

Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар.

Моля, издържайте се към препоръките за приложение, защото е противен случай Калимин 60N може да не действува правилно.

 

В какво количество и колко често трябва да приемате Калимин 60N?

Трябва да се спазва стриктно предписаната от лекуващия лекар дозировка!Не променяйте дозировката в никакъв случай без да се консултирате с Вашия лекар!

Мускулна слабост (миастения гравйс)

За лечение на началните симптоми се препоръчват най-общо дневни дози от 30 до 60 mg пиридостигмин бромид, разделени на 3 до 6 единични приема; за целта на разположение е и лекарствена форма - таблетка, съдържаща 10 mg пиридостигмин бромид.При по-напреднала степен на заболяването се препоръчва 2-4 пъти дневно по 1-3 таблетки Калимин 60N (120-720 mg пиридостигмин бромид / ден).Дозировката на пиридостигмин бромид при лечението на мускулна слабост (миастения гравис) трябва да се определя строго индивидуално съобразно степента на заболяването и отговора на лечението. За това показание горепосочените препоръки за дозировка трябва да служат само като опорни точки при индивидуалното определяне на дозировката.

Атония на чревния тракт / Задръжка на урина

Приема се 1 таблетка Калимин 60N (60 mg пиридостигмин бромид) на всеки 4 часа. Пациенти с бъбречни заболявания:Пациенти с бъбречни заболявания могат да се нуждаят от по-ниски дозировки, понеже пиридостигмин бромид се излъчва предимно непроменен от бъбреците. Поради тованеобходимата доза трябва да се определя индивидуално според действието.

 

Как и кога трябва да приемате Калимин 60N?

Таблетките се приемат с малко течност (около 1/2 чаша вода). По принцип Вашият лекар разпределя индивидуалната дневна доза на 2-6 единични приема.

 

 

Колко дълго трябва да приемате Калимин 60N?

Продължителността на лечението зависи от показанията и се определя от лекуващия лекар.

 

Предозиране и други грешки при употреба

Какво трябва да имате предвид, ако сте приели твърде малко Калимин 60N или сте пропуснали определен прием?Ако сте приели по-малко количество Калимин 60N или сте пропуснали един прием не вземайте впоследствие по-голямо количество или забравената доза допълнително, а се придържайте и занапред към Вашата схема на дозиране. Ако се колебаете обърнете се към Вашия лекар.

Какво трябва да имате предвид, ако прекъснете или предварително прекратите лечението?

Прекъсване на лечението може да се осъществи само след предварителна консултация с Вашия лекар, понеже в противен случай може да се стигне до влошаване на Вашите симптоми.

Какво трябва да се направи, ако сте приели Калимин 60N в много големи количества?

Задължително трябва незабавно да уведомите Вашия лекар.При прием на много големи количества Калимин 60N (предозиране) може да се предизвика холинергична криза, която може да протече със значителна или нарастваща до парализа мускулна слабост - опасност от застрашаваща живота парализа на дишането. Впоследствие като съпровождащи явления могат да се проявят понижаване на кръвното налягане до колапс на кръвообращението, както и забавяне на сърдечната честота, спиране на сърцето или парадоксално ускоряване на сърдечната честота (рефлекторна тахикардия). В този случай след незабавно прекъсване приема на лекарството, трябва да се предприемат незабавно спешни мерки от лекар (да се влеят бавно интравенозно 1-2 mg атропин сулфат, съответно според пулсовата честота първоначалната доза да се повтаря след 2-4 часа).Нежелани лекарствени реакции

 

Кои нежелани лекарствени реакции могат да се появят при прием на Калимин 60N?При приема на лекарства (напр. Калимин 60N), които съдържат като лекарственото вещество пиридостигмин бромид, могат да се проявят обилно изпотяване, слюно- и сълзотечение, усилено отделяне на секрет в бронхите, гадене, повръщане, диария, коремни колики, дължащи се на засилената перисталтика на червата, често уриниране, мускулни потрепвания, мускулни спазми, мускулна слабост и нарушения в способността на приспособяване на очите за близко виждане (нарушения на акомодацията). След употребата на високи дози са възможни забавяне на сърдечната честота (брадикардия), както и нежелано понижаване на кръвното налягане (хипотония).В много редки случаи се наблюдават обриви по кожата.Ако установите нежелани лекарствени реакции, които не са посочени в тази листовка за пациента, моля споделете ги с Вашия лекар или фармацевт.

 

Какви контрамерки трябва да се вземат при нежелани лекарствени реакции?

Посочените нежелани лекарствени реакции могат да бъдат израз на предозиране, респ. на холинергична криза (виж също и "Какво трябва да се направи, ако сте приели Калимин 60N в много големи количества?".Информирайте незабавно Вашия лекар, когато се появят тези нежелани симптоми. Тогава Вашият лекар ще може да изясни причините за тези явления. За отстраняване на евентуално възникнали нежелани лекарствени реакции (парасимпатикомиметични действия), Вашият лекар може да Ви приложи атропин сулфат подкожно, мускулно или бавно венозно.

 

Срок на годност

Срокът на годност на тази опаковка е отпечатан върху бутилката и картонената кутия.

Не употребявайте тази опаковка след посочената дата!

Да се съхранява на недостъпно за деца място!

 

За информация и поръчки: