+359 878 292 513

МИЛГАМА ДР.Х 100

МИЛГАМА ДР.Х 100 МИЛГАМА ДРАЖЕТА Х 100

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: WOERWAG PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

МИЛГАМА ДРАЖЕТА 

 

Милгама N е лекарствен продукт отпускащ се по лекарско предписание. Милгама N се употребява при нвралгии и нврити. Милгама N се използва при миалгии.

1. KАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИЛГАММА ОБВИТИ ТАБЛЕТКИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Милгамма е лекарствен продукт за лечение на неврити, невралгии и ревматични заболявания.

Милгамма обвити таблетки се използва при: 
неврологични заболявания от различен произход, невропатии и полиневропатии (диабетни, алкохолни и др.), невралгии, възпаления на нерва (неврити), херпес зостер, фациални парези (лицеви парези), увреждания на сърдечния мускул вследствие недостиг на витамин В1; ревматични оплаквания, мускулни болки; при симптоми на силен стрес и в период на рековалесценция (възстановяване на организма).

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ МИЛГАММА ОБВИТИ ТАБЛЕТКИ
Не приемайте милгамма обвити таблетки:

  • ако Вие сте свръхчувствителни (алергични) към бенфотиамин, тиамин, цианокобаламин или към някое от помощните вещества в състава на милгамма обвити таблетки;
  • при илеус.

Прием на други лекарства
До сега не са известни взаимодействия с други лекарствени продукти. Независимо от това, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт в случай, че приемате (Ви е предписан) и друг лекарствен продукт, или ако наскоро сте приемали и друг лекарствен продукт. Това важи също и за лекарствените продукти, които не се изписват по рецепта.

Прием на милгамма обвити таблетки с храни и напитки
Няма данни за взаимодействие на милгамма обвити таблетки с храни и напитки.

Бременност и кърмене
По време на бременност и кърмене препоръчителната доза е 1,4 - 1,6 mg за витамин В1 и 4 g за витамин В12. За витамин В1 тази доза може да бъде повишена по време на бременност, само в случай на диагностициран дефицит на витамин В1, тъй като не е установен профилът на безопасност при дози по-високи от препоръчителните дневни дози. Витамин В12 не е показал вредно въздействие при по-високи дози.
Витамин В1 и витамин В12 преминават в майчиното мляко.
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини
Не се очакват въздействия върху способността за шофиране и обслужване на машини.

Обърнете специално внимание при употреба на милгамма обвити таблетки:
Ако при Вас е установена непоносимост към някои от изброените видове захари (лактоза, галактоза, глюкоза, захароза) свържете се с Вашия лекар и го уведомете за това преди да започнете приема на милгамма.
 

3. KАК ДА ПРИЕМАТЕ МИЛГАММА ОБВИТИ ТАБЛЕТКИ ?
Приемайте милгамма винаги точно според указанията на Вашия лекар. Моля, запитайте Вашия лекар или фармацевт, ако за нещо не сте съвсем сигурни.

Начин на приложение
За перорално приложение.
Таблетките милгамма се приемат без да се дъвчат, след хранене, с достатъчно количество течност (напр. чаша вода).

В случай, че лекарят не Ви в предписал друго, обичайните дози са:
Четири пъти дневно по една обвита таблетка, а при по-леки случаи, като укрепващо средство и в период на реконвалесценция: по 1-2 таблетки дневно.

Ако сте приели повече от необходимата доза милгамма:
Случаи на отравяне, или явления на предозиране досега не са познати. Обикновено в тези случаи не се налага медицинска намеса.

Ако сте пропуснали да приемете милгамма:
Ако сте пропуснали предишния прием на доза от продукта, не вземайте двойна доза, а вземете обичайната си доза при следващия прием, като за в бъдеще се постарайте да спазвате точно указанията.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашият лекар или фармацевт.

Ако сте спрели употребата на милгамма обвити таблетки
Ако спрете употребата на милгамма обвити таблетки, Вие рискувате успеха на Вашето лечение.
Ако почувствате неприятни странични ефекти, моля, консултирайте се с Вашия лекар във връзка с по-нататъшното Ви лечение.4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Като всички лекарствени продукти и милгамма обвити таблетки може да даде нежелани реакции., въпреки че не всеки ги получава.

За оценка на нежеланите реакции се използва следната честота:

  • Много чести: повече от 1 на 10 пациенти;    
  • Чести: повече от 1 на 100, но по-малко от пациенти 1 на 10;
  • Нечести: повече от 1 на 1000, но по-малко от 1 на 100 пациенти;    
  • Редки: повече от 1 на 10 000, но по-малко от 1 на 1000 пациенти;
  • Много редки: по-малко от 1 на 10 000 пациенти, изолирани случаи включително.

Много редки: Единични случаи на алергични реакции (кожни обриви, астма). Рискът е по-висок при пациенти със свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина.

Много редки: Докладвани са единични случаи на стомашно-чревни нарушения, като: метеоризъм, диария, запек, гадене, коремни болки. Връзката им с продукта, както и дозовата зависимост остават все още неясни.

Поради съдържанието на рициново масло би могло да се появи гадене, повръщане, колики.

Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или ако забележите реакция, която не е описана в тази листовка, моля информирайте за това Вашият лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ МИЛГАММА ОБВИТИ ТАБЛЕТКИ
Да се съхранява на защитено от светлина и топлина място. Да се съхранява под 25 °С ! Лекарственият продукт да се съхранява на места, недостъпни за деца!
Не използвайте милгамма обвити таблетки след изтичане на срока, отбелязан върху картонената опаковка или блистера. За дата на изтичане срока на годност се счита последния ден от указания месец.
Лекарствените продукти не трябва да се изхвърлят в канализационните води или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашият фармацевт, как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа милгамма обвити таблетки
Всяка обвита таблетка съдържа следните активни вещества:

  • Бенфотиамин (мастноразтворим витамин В1): 50 mg;
  • Цианкобаламин (витамин В12): 250 микрограма.

Помощни вещества:
талк, лактоза, захароза, царевично нишесте, желатин, микрокристална целулоза, стеаринова киселина, декстрин, глюкозен сироп, калциев карбонат, шеллак, рициново масло, бял восък, карнаубов восък, оцветители: титанов диоксид (Е171), редбрилянт (Е104, Е122, Е124).
Без съдържание на глутен, съдържа лактоза и захароза.

Как изглеждат таблетките милгамма и какво съдържа опаковката: 
Оригинални опаковки по 20, 50 и 100 обвити таблетки.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА И ПРОИЗВОДИТЕЛ 
Притежател на разрешението за употреба:
Worwag Pharma GmbH & Co. KG, Германия.

Производители:
Mauermann Arzncimittcl KG, Германия;
Dragenopharm Apotheker Puschl GmbH, Германия.

За информация на нашите пациенти
Витамините от група В не се прилагат само, за да отстранят състояния на витаминен дефицит. Във високи дози притежават много по-разширени фармакологични свойства, с които се обяснява постигнатия чрез милгамма аналгетичен и регенеративен ефект.
Бенфотнаминът е дериват на витамин B1 - мастноразтворима форма на този витамин. Многократно по-добре се усвоява (резорбира) от организма, в сравнение със същите количества от обичайния водоразтворим витамин В1 След резорбцията в организма бенфотиаминът се превръща във витамин В1. Той регулира катаболизма на въглехидратите, което е от голямо значение за обмяната на нервната клетка.
Витамин В12 е незаменим за клетъчния обмен, за нормалното кръвообразуване и функциите на нервната система. Той регулира биологичния синтез на нуклеиновите киселини, а с това и изграждането на нови клетъчни ядра.

Актуалност на информацията: 03/2011.

За информация и поръчки: