+359 878 292 513

НЕУРОТОП РЕТАРД 600 МГ.Х 50

НЕУРОТОП РЕТАРД 600 МГ Х 50

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: GEROT PHARMACEUTICA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: N03AF01


Описание

НЕУРОТОП РЕТАРД


Неуротоп ретард е лекарство с удължено освобождаване. Неуротоп ретард действа антидепресивно. Неуротоп ретард се използва за лечение на различни форми на епилепсия.

Какво съдържат таблетките с удължено свобождаване Neurotop Retard 300 mg ?

Всяка таблетка съдържа Carbamazepine 300 mg.

Други съставки: еудрагит (RS, РМ, L30D), колоидален анхидрозен силиций, магнезиев стеарат, талк, натриев нишестен гликолат, микрокристална целулоза.

Лекарствена форма: Таблетки с удължено освобождаване.

Съдържание на опаковката: 50 таблетки.

Как действат таблетките с удължено освобождаване Neurotop Retard 300 mg ?
Carbamazepine притежава антиконвулсивен и антидепресивен ефект при различни пристъпни форми. При някои заболявания на нервната система, Carbamazepine намалява болката и/или неразпологението.

Носител на търговската марка: Gerot Pharmazeutika Cm.b.H, Veinna, Austri

За лечението на какво се използват таблетките с удължено освобождаване Neurotop Retard 300 mg ?

За лечение на различни форми на епилепсия, както и на такива с доминиращи психични разстройства, при биполярно афективно разстройство, тригеминална невралгия, диабетна полиневропатия, синдром на отказване от алкохол, безвкусен диабет.

Кога не трябва да използвате таблетките с удължено освобождаване Neurotop Retard 300 mg ?

Таблетките с удължено освобождаване Neurotop Retard 300 mg не трябва да се прилагат в случай на:Свръхчувствителност към Carbamazepine или химически сродни вещества (трипиклични антидепресанти - лекарства за лечение на депресия), разстройства на сърдечния ритъм, тежки нарушения на чернодробната функция, нарушения на функцията на костния мозък, деца под 1 годишна възраст.

Кога трябва да приемате таблетките с удължено освобождаване Neurotop Retard 300 mg с особено внимание?

Повишено внимание и периодични медицински прегледи се изискват при пациенти със сърдечно-съдови заболявания, с нарушена чернодробна и/или бъбречна функция, както и при пациенти страдащи от глаукома(повишено вътреочно налягане)

Могат ли бременни жени или такива, които кърмят да приемат таблетки с удължено освобождаване Neurotop Retard 300 mg ?

Вашият лекуващ лекар ще прецени да ли Neurotop Retard може да се прилага по време на вашата бременност. Тъй като Carbamazepine преминава в майчиното мляко, кърменето трябва постепенно да бъде прекратено.

Какви други предпазни мерки се изискват?

Информирайте Вашият лекуващ лекар или фармацевт ако:

- страдате от някакво заболяване или имате алергия;

- приемате други лекарства освен Neurotop Retard, включително и такива които не са предписани от лекар;

- планувате бременност, бременна сте или кърмите Вашето бебе.

Не трябва да започвате или спирате лечението с Neurotop Retard без медицинска консултация.По време на лечението с Neurotop Retard трябва периодично да се проследяват кръвните и чернодробните показатели.

При поява на признаци или симптоми на странични ефекти (особено кожни реакции, повишена температура, болки в гърлото, рани в устата, гърлото или на друго място, жълтеница) трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекар.

Внимание! Приемат на това лекарство може да повлияе реактивността при работа с машини или върху способността за шофиране!

Neurotop Retard понижава реактивността. Изисква се повишено внимание при шофиране или работа с машини.По време на лечението с Neurotop Retard трябва да се избягва приема на алкохол. Ефектът на хормоналните кощрацептиви може да бъде намален от приема на Neurotop Retard. Ето защо се препоръчва използването на други методи на контрацепция.

Кои други лекарства могат да влязат във взаимодействие с таблетките Neurotop Retard ?

Ако използвате други лекарства освен Neurotop Retard е необходимо да обсъдите това с Вашия лекуващ лекар, тъй като Neurotop Retard може да усили или да отслаби ефекта на другите лекарства.Информирайте Вашия лекуващ лекар преди започване на лечението с Neurotop Retard за приема на други медикаменти, включително и такива, които не са предписани от лекар, тъй като Neurotop Retard може, например да намали ефекта на лекарствата, повлияващи съсирването на кръвта (антикоагуланти), оралните хормонални контрацептиви, някои антибиотици (Hanp.doxycycline) или quinidine (прилага се при нарушения на сърдечния ритъм).

Други медикаменти могат да доведат до повишаване на концентрацията на Carbamazepine в кръвта. Например: антибиотици (erythromycin, troleandomycin, isoniazid), някои лекарства предназначени за лечение на сърдечно-съдови заболявания (verapamil, diltiazem), за лечение на болка (dexpropoxyphene, viloxazine), други антиепилептични медикаменти (phenytoine, primidone, valproic acid), лекарства за понижаване на стомашната киселинност (cimetidine).Комбинираното приложение с литий (използва се за лечение на психични разстройства) може да има отрицателен ефект върху нервната система като неспокойствие и обърканост.Лечението с Carbamazepine може да започне най-малко две седмици след спиране на прилагането на МАО-инхибитори (предназначени за лечение на психични заболявания).Влияние върху лабораторните показатели - могат да бъдат повлияни резултатите, отразяващи функцията на щитовидната жлеза.

Как да се прилага Neurotop Retard?

В случай, че Вашият лекуващ лекар не е предписал друга дозировка, Вие трябва да следвате следните инструкции:

При необходимост от прилагане на по-високи дозировки, трябва да се използва Neurotop Retard 600 mg.

Епилепсия:

Възрастни и деца над 10 години:

Като правило лечението се започва с доза 150 мг (1/2 таблетка) два пъти дневно, след което дозата се повишава бавно до постигане на индувидуалната оптимална доза. За предпочитане е покачването на дозировката да става за сметка на вечерната доза. Обичайно средната доза е около 600 мг (2 таблетки с удължено освобождаване). Когато дневната доза се прилага еднократно, препоръчва се тя да се приема вечер.

Деца между 1 и 5 години:

150 мг два пъти дневно (сутрин и вечер

Съхранявайте това лекарство далеч от достъпа на деца.

Деца между 6и 10 години:

150-300 мг два пъти дневно (сутрин и вечер).

Биполярно-афективни разстройства:

Обичайната дневна доза е 600 мг (2 таблетки с удължено освобождаване). Тригеминална невралгия:Започва се с начална доза 300 мг (1 таблетка) дневно, след като дозата постепенно са повишава в зависимост от повлияването на болката. След това се установява минимална ефективна доза чрез постепенно намаляване на дозата. Средната дневна доза е 600 мг (2 таблетки с удължено освобождаване).

Диабетна полиневропатия. безвкусен диабет:

Средната дневна доза е 600 мг (2 таблетки с удължено освобождаване). В някои случаи може да бъде предписано до 1200 мг (4 таблетки) през първите дни на лечението.Ако страдате от нарушения на бъбречната функция, Вашият лекуващ лекар ще Ви предпише понижени дози.

Начин на приложение:

Таблетките с удължено освобождаване трябва да се приемат с малко течност по време или след хранене. Те могат да бъдат разчупвани или разтворени в малко количество вода или друга течност без това да повлияе на техния ефект.

Какво трябва да се предпиеме в случай на предозиране?

Симптомите на остро предозиране включват: повръщане, треперене, възбуда, гърчове, промени в кръвното налягане, потискане на дишането, в някои случаи спиране на дишането, промени в съзнанието, дори кома. Изисква се незабавна лекарска намеса.

Какво трябва да предприемете, ако сте забравили да приемете редовната доза ?

Когато установите, че сте забравили да вземете обичайната доза, моля не приемайте на следващия прием двойна доза, а приемете обичайната доза от лекарството.

Какви странични ефекти могат да се наблюдават при лечение с Neurotop Retard300 mg?

Както всички лекарства, така и таблетките с удължено освобождаване Neurotop Retard 300 mg, наред с търсените от прилагането им действия могат да предизвикат и нежелани ефекти. Нежеланите странични ефекти не се проявяват при всички пациенти.В началото на лечението може да се наблюдава липса на апетит, сухота в устата, гадене, диария или запек.Понякога могат да се наблюдават някои от следните странични ефекти: главоболие, виене на свят, сънливост, умора, нарушения в координапията или зрението. парестезии, частични парези на краката, говорни нарушения. При възрастни пациенти е възможна обърканост, възбуда и много рядко халюцинации. Тези странични ефекти отзвучават най-често между осмия и четиринадесетия ден от лечението или след временно намаляване на дозата по лекарско предписание.В допълнение към кожните реакции, дължащи се на повишена чувствителност (зачервяване, сърбеж, алергия) в много редки случаи могат да се получат сериозни кожни реакции, треска, косопад, алергични пневмонии или менингити.В редки случаи могат да се проявят нарушения на сърдечния ритъм (забавяне на сърдечната честота), кръвотворната дейност (бледност, повишена уморяемост, намалена устойчивост към инфекции, повишена склонност към кръвотечение) или нарушена бъбречна функция (отделяне на кръв или белтък в урината) и те налагат незабавна лекарска консултация.Съобщава се зе редки случаи на нарушена чернодробна функция (жълтеница, коремна болка), нарастване на лимфните възли, образуване на кръвни съсиреци и клинична картина наподобяваща lupus eritematodes ( характерни червеникави кожни плаки, разположени по носа и бузите).При високи дози могат да се появят треперене или промени в кръвното налягане и сърдечния ритъм.При поява на някакви странични реакции, които не са отбелязани в тази листовка, моля веднага да се консултирате с Вашия лекуващ лекар.

Срок на годност и условия на съхранение:

Не използвайте това лекарство след датата на годност, отбелязана на опаковката.

Не съхранявайте това лекарство при температура над 25 °С. Пазете от светлина.

Обръщайте се винаги към Вашия лекуващ лекар или към фармацевт, ако възникнат въпроси свързани с приемането на Neurotop Retard 300 mg таблетки с удължено освобождаване.

За информация и поръчки: