+359 878 292 513

ЕРОТОН ТАБЛ. 50 МГ. Х 1

ЕРОТОН ТАБЛЕТКИ 50 МГ Х 1

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: ACTAVIS

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ЕРОТОН 


Ератон е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Ератон подпомага разширяването на кръвоносните съдове. Еротон помага за получаването на ерекция.

1. Какво представлява Еротон и за какво се използва:

Еротон принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на фосфодиестеразата тип 5. Действието на Еротон  се състои в подпомагане на разширяване на кръвоносните съдове  на пениса, което улеснява кръвонапълването мъж  при сексуална възбуда. Еротон ще Ви помогне само да получите ерекция, ако сте сексуално стимулиран. Не  трябва да употребявате Еротон, ако нямате еректилна дисфункция. Не трябва да приемате Еротон, ако сте жена.  Еротон е за лечение на мъж с еректилна дисфункция, наричана понякога импотентност. Тя означава, че мъжът не  може да получи или да задържи стабилна ерекция на пениса, необходима за сексуалния акт.

2. Преди да използвате Еротон

 Не използвайте Еротон:

  •  Ако вземате лекарства, съдържащи нитрати, или донори на азотен окис като амил нитрит. Тези лекарства често  се дават за облекчаване на стенокардия (или "болки в гърдите"). Еротон може да предизвика сериозно  засилване на ефектите на тези лекарства. Информирайте Вашия лекар, ако вземате някое от тези лекарства. Ако  нес те сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Ако имате свръхчувствителност (алергия) към силденафил или някоя от другите съставки на продукта.
  •  Ако имате тежък сърдечен и ли чернодробен проблем.
  • Ако наскоро сте преживели инсулт или сърдечна криза, и ли ако имате ниско кръвно налягане.
  • Ако имате някои редки наследствени очни заболявания (като например пигментозен ретинит).
  • Ако някога сте имали загуба на зрение поради поява на заболяването неартериална предна исхемична оптична  невропатия.


Вземете специални предпазни мерки при употребата на Еротон

Моля, съобщете на Вашия лекар:

  •  Ако имате сърповидно-клетъчна анемия (аномалия на червените кръвни клетки), левкемия (рак на кръвните  клетки), мултиплен миелом (рак на костния мозък) или някакво заболяване или деформация на пениса. Тези  състояния може да изискват специално внимание, когато се приемат лекарства за еректилна дисфункция.
  • Ако имате сърдечни проблеми. В този случай Вашият лекар трябва да провери внимателно дали сърцето Ви може  да понесе допълнително натоварване като правенето на секс.
  • Ако имате в момента стомашна язва или нарушения на съсирването на кръвта (като например хемофилия).
  • Ако усетите внезапно намаление или загуба на зрението, прекратете приема на Еротон и незабавно уведомете  Вашия лекар.


Еротон не трябва да се употребява едновременно с други видове лечение за еректилна дисфункция.

Специални предупреждения за деца!

Еротон не трябва да се прилага при деца под 18-годишна възраст.


Специални предупреждения при пациенти с бъбречни или чернодробни проблеми.

Трябва да съобщите на Вашия лекар , ако имате бъбречни или чернодробни проблеми. Вашият лекар може да реши  да Ви предпише по-ниска доза.

Прием на други лекарства

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства,  включително и такива, отпускани по рецепта.

Таблетките Еротон могат да взаимодействат с някои лекарства, особено тези, които се използват за лечение на  гръдна болка. В случай на спешност трябва да съобщите на всеки, който Ви лекува в момента, че сте спрели  Еротон. Не приемайте Еротон, с други лекарства, освен ако Вашият лекар не Ви е разрешил.

Еротон може да предизвика сериозно засилване на ефектите на лекарствата, наречени нитрати, и донори на  азотен оксид като амил нитрит. Те се използват често  за облекчаване на стенокардия (гръдна жаба). Вие НЕ  трябва да употребявате Еротон, ако вземате такива лекарства.

Ако вземате протеазни инхибитори, каквито се използват за лечение на СПИН, Вашият лекар вероятно ще Ви  предпише като начало най-ниската доза (25 mg) Еротон.

Някои пациенти, които са на терапия с алфа-блокер за лечение на високо кръвно налягане или при проблеми с  простатата, може да усетят виене на свят или замаяност в началото. Това са симптоми на ортостатична  хипотония, което представлява понижаване на кръвното налягане при сядане или бързо изправяне. Някои  пациенти са усетили тези симптоми, когато са приемали Еротон с алфа-блокери. Това може с най-голяма  вероятност да се прояви през първите 4 часа след приема на Еротон. Трябва да сте на редовна дневна доза с  алфа-блокер преди да приемете Еротон, за да се намали вероятността за поява на тези симптоми. Вашият лекар  може да Ви назначи начална доза от 25 mg Еротон.

Прием на Еротон с храна и напитки:

Ако приемете Еротон с храна, може да е необходимо по-дълго време до настъпване на ефекта.
Бременност и кърмене

Еротон не е показан за употреба при жени.
Шофиране и работа с машини

Еротон може да предизвика виене на свят и да повлияе зрението. Трябва да познавате индивидуалната си реакция към Еротон преди да шофирате или работите с машини.

Важна информация за някои от съставките на Еротон
Еротон съдържа лактоза монохидрат като помощно вещество.

Свържете се с Ващия лекар преди да вземете Еротон, ако той Ви е казал или Вие знаете, че имате непоносимост към някои захари, като например лактоза.
3. Как да приемате Еротон

Винаги приемайте Еротон точно както е посочено в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт!

Обичайната доза е 50 mg.

Еротон трябва да се взема около един час преди сексуална активност. Изпийте таблетката цяла с малко вода. Ако имате усещане, че ефектът на Еротон е прекалено силен или прекалено слаб споделете това с Вашия лекар или фармацевт.

Еротон само ще Ви помогне да получите ерекция при сексуална стимулация. Времето, за което се появява ефектът на Еротон, е различно при отделни индивиди, но обикновено е между един и половин час. Ако приемате Еротон по врем на обилно хранене, ефектът може да настъпи по-бавно.

Приемането на алкохол може временно да наруши способността за получаване на ерекция. За да получите максимален ефект от лекарството, трябва да избягвате приема на големи количества алкохол преди да приемете Еротон.

Ако Еротон не Ви помага да получите ерекция или ако ерекцията Ви не продължава достатъчно дълго, за да осъществите сексуален контакт, трябва да съобщите това на Вашия лекар.

Не трябва да използвате Еротон повече от веднъж дневно!

Ако сте приели повече от необходимата доза Еротон

При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към лекар!

Доза над 100 mg не увеличава ефикасността. Тя обаче ще доведе до нарастване на нежеланите ефекти и на тяхната тежест.

Не трябва да приемате повече таблетки, отколкото Вашият лекар Ви е казал да приемате.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, Еротон може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Тези реакции са обичайно леки до умерени.

В контролираните клинични изпитвания най-честите странични ефекти са били главоболие или зачервяване на лицето и по-рядко нарушения в храносмилането, виене на свят, запушване на носа, силно биене на сърцето или зрителни промени (включително промени в различаването на цветовете, усещане за повишена яркост или замъглено виждане).

След пускането на лекарственото вещество на пазара са съобщени следните събития при мъже, приемащи силденафил: повръщане, алергични реакции, кожен обрив, зачервяване на очите, болка в очите, сърцебиене или кървене от носа. Съобщавано е частично, внезапно, временно или трайно намаление или загуба на зрението на едното или двете очи. Има съобщения за удължаване и понякога болезнена ерекция след прием на силденафил.

Ако получите такава ерекция, която продължава повече от 4 часа без прекъсване, трябва да потърсите незабавно Вашия лекар.

Съобщавани са също следните събития: високо кръвно налягане, ниско кръвно налягане, загуба на съзнание, инсулт, неравномерно биене на сърцето, болка в гърдите, внезапна смърт, сърдечен удар или временно намаление на кръвния ток към части от мозъка. Повечето, но не всички, от тези мъже са имали сърдечни проблеми преди използване на лекарството. Не е възможно да се определи дали тези инциденти са били пряко свързани със силденафил.

Ако имате гръдна болка по време на или след секс, не трябва да използвате нитрати, а трябва да се свържете незабавно с Вашия лекар.

Ако Еротон се вземе повече от един път дневно, могат да се появят мускулни болки.
Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. Съхранение

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
При температура под 30 С!

Не използвайте Еротон след изтичане срока на годност отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Допълнителна информация

Какво съдържа Еротон

Активно вещество е силденафил. Една филм таблетка съдържа 50 mg силденафил, под формата на силденафил цитрат /sildenafil citrate/.

Другите съставки са: лактоза монохидрат; целулоза, микрокристална; повидон К-30; кроскармелоза натрий; магнезиев стеарат; хипромелоза; титанов диоксид (Е171); макрогол 6000; индиго кармин алуминиев лак (Е132).

Как изглежда Еротон и какво съдържа опаковката

Описание:

Филмираните таблетки от 50 mg са сини, елипсовидни, двойно изпъкнали, с маркировка "SL50" от едната страна.

Съдържание на опаковката:

Еротон 50 mg филмирани таблетки по 1 брой в PVC/PVDC/AI фолио.

За информация и поръчки: