+359 878 292 513

ВИАГРА ТАБЛ.25 МГ.Х 2

ВИАГРА ТАБЛЕТКИ 25 МГ.Х 2

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: Pfizer Italia

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ВИАГРА

 

Виагра е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Виагра има разширавящо действие върху кръвоносните съдове на пениса. Виагра помага за получаването на ерекция. 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВИАГРА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Филмираните таблетките ВИАГРА са сини на цвят и имат форма на окръглен диамант. Те са маркирани с надпис "PFIZER" от едната страна, а от другата - с инициалите "VGR 25". Таблетките се доставят в блистерни опаковки, съдържащи 1 или 4 таблетки.

ВИАГРА принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на фосфодиестераза тип 5. Действието на ВИАГРА се състои в подпомагане на разширяването на кръвоносните съдове на пениса, което улеснява кръвонапълването му при сексуална възбуда. Виагра ще ви помогне само да получите ерекция,ако сте сексуално стимулиран. Не трябва да употребявате ВИАГРА, ако нямате еректилна дисфункция. Не трябва да приемате Виагра, ако сте жена.

ВИАГРА е лечение за мъже с еректилна дисфункция, наричана понякога импотентност. Тя означава, че мъжът не може да получи или да задържи стабилна ерекция на пениса, необходима за сексуалния акт.

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ВИАГРА Не приемайте ВИАГРА:

- Ако вземате лекарства, съдържащи нитрати, или донори на азотен окис като амил нитрит („попърс"). Тези лекарства често се дават за облекчаване на гръдна жаба (или "болки в гърдите"). ВИАГРА може да предизвика сериозно засилване на ефектите на тези лекарства. Информирайте Вашия лекар, ако вземате някое от тези лекарства. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

- Ако имате свръхчувствителност (алергия) към sildenafil или някоя от другите съставки на ВИАГРА.

- Ако имате тежък сърдечен или чернодробен проблем.

- Ако наскоро сте преживели инсулт или сърдечна криза, или ако имате ниско кръвно налягане.

- Ако имате някои редки наследствени очни заболявания (като например пигментозен ретинит).

Вземете специални предпазни мерки с ВИАГРА

Моля, съобщете на Вашия лекар:

- Ако имате сърповидно-клетьчна анемия (аномалия на червените кръвни клетки), левкемия (рак на кръвните клетки), мултиплен миелом (рак на костния мозък) или някакво заболяване или деформация на пениса. Тези състояния може да изискват специално внимание, когато се приемат лекарства за еректилна дисфункция.

- Ако имате сърдечни проблеми.

В този случай Вашият лекар трябва да провери внимателно дали сърцето Ви може да понесе допълнително натоварване като правене на секс

- Ако имате в момента стомашна язва или нарушения на съсирването на кръвта (като например хемофилия).

Употребата на ВИАГРА не се препоръчва при пациенти с предшестващи случаи на частично, внезапно, временно или трайно намаление или загуба на зрението на едното око.

ВИАГРА не трябва да се употребява едновременно с други видове лечение за еректилна дисфункция.

 

Специални предупреждения при деца

ВИАГРА не трябва да се прилага при деца под 28-годишна възраст.

Специални предупреждения при пациенти с бъбречни или чернодробни проблеми

Трябва да съобщите на Вашия лекар, ако имате бъбречни или чернодробни проблемиВашият лекар може да реши да Ви предпише по-ниска доза.

Прием на ВИАГРА с храна и напитки:

Ако приемете ВИАГРА с храна, може да е необходимо по-дълго време до настъпване на ефекта.

Бременност:

ВИАГРА не е показана за употреба при жени

Кърмене:

ВИАГРА не е показана за употреба при жени

Шофиране и работа с машини:

ВИАГРА може да предизвика виене на свят и да повлияе зрението. Трябва да познавате индивидуалната си реакция към ВИАГРА преди да шофирате или работите с машини.Важна информация за мъже, които имат непоносимост към лактоза - една от съставките на ВИАГРА:Свържете се с Вашия лекар преди да вземете ВИАГРА, ако той Ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари като лактоза например.

Употреба на други лекарства

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако вземате сега или наскоро сте вземали други лекарства, включително и без рецепта.Таблетките ВИАГРА могат да взаимодействат с някои лекарства, особено тези, които се използват за лечение на гръдна болка . В случай на спешност трябва да съобщите на всеки, който Ви лекува в момента, че сте приели ВИАГРА. Не приемайте ВИАГРА с други лекарства, освен ако Вашият лекар не Ви е разрешил.ВИАГРА може да предизвика сериозно засилване на ефектите на лекарства, наречени нитрати, и донори на азотен оксид като амил нитрит („попърс"). Те се използват често за облекчаване на гръдна жаба (или "гръдна болка). Вие НЕ трябва да употребявате ВИАГРА, ако вземате такива лекарства.Ако вземате протеазни инхибитори, каквито се използват за лечение на СПИН, Вашият лекар вероятно ще Ви предпише като начало най-ниската доза (25 мг) ВИАГРА.Някои пациенти, които са на терапия с алфа-блокер за лечение на високо кръвно налягане или проблеми с простатата, може да усетят виене на свят или замаяност в началото. Това са симптоми на ортостатична хипотония, което представлява понижаване на кръвното налягане при сядане или бързо изправяне. Някои пациенти са усетили тези симптоми, когато са приемали ВИАГРА с алфа-блокери. Това е най-вероятно да се прояви през първите 4 часа след приема на ВИАГРА. Трябва да сте на редовна дневна доза с алфа-блокер преди да приемете ВИАГРА, за да се намали вероятността за поява на тези симптоми. Вашият лекар може да Ви назначи начална доза от 25 мг ВИАГРА.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ВИАГРА

Винаги вземайте ВИАГРА, спазвайки точно инструкциите на Вашия лекар. Ако се чувствате несигурни, задължително трябва да се посъветвате с Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза е 50 мг.ВИАГРА трябва да се взема около един час преди сексуална активност. Изпийте таблетката цяла с малко вода.Ако имате усещане, че ефектът на ВИАГРА е прекалено силен или прекалено слаб, споделете това с Вашия лекар или фармацевт. ВИАГРА ще Ви помогне само да получите ерекция при сексуална стимулация.;Времето за което се появява ефектът на ВИАГРА, е различно при отделни индивиди, но обикновено е между половин и един час. Ако приемете ВИАГРА по време на обилно хранене, ефектът може да настъпи по-бавно.Приемането на алкохол може временно да наруши способността за получаване на ерекция. За да получите максимален ефект от лекарството, трябва да избягвате приема на големи количества алкохол преди да приемете ВИАГРА.

Ако ВИАГРА не Ви помага да получите ерекция или ако ерекцията Ви не продължава достатъчно дълго, за да осъществите сексуален контакт, трябва да съобщите това на Вашия лекар.Не трябва да използвате ВИАГРА повече от веднъж дневно.

Ако вземете повече таблетки ВИАГРА, отколкото трябва:

Доза над 100 мг не увеличава ефикасността. Тя обаче ще доведе до нарастване на нежеланите ефекти и на тяхната тежест.Не трябва да приемате повече таблетки, отколкото Вашият лекар Ви е казал да приемате.Ако приемете повече таблетки, отколкото са Ви казали да приемате, трябва да се свържете Вашия лекар.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства и ВИАГРА може да има странични ефекти. Тези ефекти са обичайно леки до умерени.В контролираните клинични изпитвания най-честите странични ефекти бяха главоболие или зачервяване на лицето и по-рядко нарушения в храносмилането, виене на свят, запушване на носа, силно биене на сърцето или зрителни промени (включително промени в различаването на цветовете, усещане за повишена яркост или замъглено виждане).

След пускането на лекарството на пазара са съобщени следните събития при мъже, приемащи ВИАГРА: повръщане, алергични реакции, кожен обрив, зачервяване на очите, болкав очите, ускорено сърцебиене или кървене от носа. Съобщавано е частично, внезапно, временно или трайно намаление или загуба на зрението на едното или двете очи. Има съобщения за удължена и понякога болезнена ерекция след прием на ВИАГРА. Ако получите такава ерекция, която продължава повече от 4 часа без прекъсване, трябва да потърсите незабавно Вашия лекар.

Съобщавани са също следните събития: високо кръвно налягане, ниско кръвно налягане, загуба на съзнание, инсулт, неравномерно биене на сърцето, болка в гърдите, внезапна смърт, сърдечен удар или временно намаление на кръвния ток към части от мозъка. Повечето, но не всички, от тези мъже са имали сърдечни проблеми преди използване на лекарството. Не е възможно да се определи дали тези инциденти са били пряко свързани с ВИАГРА.

Ако имате гръдна болка по време на или след секс, не трябва да използвате нитрати, а трябва да се свържете незабавно с Вашия лекар.

Ако ВИАГРА се вземе повече от един път дневно, могат да се появят мускулни болки.

Ако при Вас се появи някоя от тези нежелани реакции и тя е обезпокоителна, тежка или не изчезва в хода на лечението, информирайте Вашия лекар.

Ако забележите някаква нежелана реакция, която не е спомената в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

5. СЪХРАНЯВАНЕ НА ВИАГРА

Да се пази на недостъпно за деца място.

Да се съхранява при температура не по-висока от 30°С.

Да се съхранява в оригиналната опаковка с цел предпазване от влага.

Да не се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.

- Активнаото вещество на ВИАГРА е sildenafil (силденафил). Всяка таблетка съдържа 25 мг sildenafil (под формата на нитрат).

- Другите съставки са:

Сърцевина на таблетката: микрокристална целулоза, калциев хидроген фосфат (безводен), натриева кроскармелоза, магнезиев стеарат.

Филмирана покритие: хипромелоза, титаниев диоксид (Е171), лактоза, триацетин, индиго-кармин алуминиев лак (Е132).

Притежател на разрешението за употреба и производител:

Притежател на разрешението за употреба еPfizer НСР Corporation325 East 42nd Str.New York, NY 10017-5755USAПроизводител Pfizer PGMZone Industrielle, 29 route des Industries37530 Poce-sur-CisseFrance

За информация и поръчки: