+359 878 292 513

ИРБЕК ТАБЛ.150 МГ.Х 28

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C09CA04


Описание

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИРБЕК И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Ирбек таблетки принадлежат към групата лекарствени продукти, известни като антагонисти на ангиотензин-II рецепторите. Ангиотензин II е вещество, което се образува в организма  и се свързва с рецепторите в кръновосните съдове, като предизвиква тяхното свиване. Това води до повишаване на кръвното налягане. Ирбек предотвратява свързването на ангиотензин-II с тези рецептори, като това води до отпускане на съдовете и понижение на кръвното налягане. Ирбек забавя развитието на нарушение на бъбречната функция при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2

Ирбек се използва за лечение на високо кръвно налягане и за предпазване от бъбречно увреждане при болни от диабет тип 2 с хипертония и с лабораторни данни за нарушена бъбречна функция.

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ИРБЕК

Не приемайте Ирбек таблетки:

- ако сте алергични към ирбесартан или към някоя от останалите съставки на Ирбек
- ако сте във втория или третия триместър от бременността
- ако кърмите.

Обърнете специално внимание при употребата на Ирбек:

- ако получавате силно повръщане или диария
- ако имате проблеми с бъбреците
- ако имате проблеми със сърцето
- ако приемате Ирбек за бъбречно заболяване, в резултат на диабет. В този случай, Вашият лекар може да провежда редовно изследване на кръвта, особено измерване нивата на калий в кръвта в случай на нарушена бъбречна функция.
- ако Ви предстои някаква хирургична операция или предстои да Ви се дават анестетици.

Употреба на други лекарства

Обикновено, Ирбек не взаимодейства с други лекарства. Специални предпазни мерки може да са подходящи, ако приемате калиеви добавки, калий-съдържащи заместители на сол, калий-съхраняващи лекарства, литий-съдържащи лекарства.

Прием на Ирбек с храни и напитки:

Ирбек може да се приема с или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с вода.

Бременност и кърмене:

Преди да вземете Ирбек кажете на Вашия лекар, ако сте бременна, подозирате, че сте бременна или планирате да забременеете. Ако забременеете по време на лечение с Ирбек таблетки, веднага се посъветвайте с Вашия лекар. Ирбек не трябва да се приема през втория или третия триместър от бременността или по време на кърмене.

Кърмене:

Не трябва да взимате Ирбек ако кърмите

Шофиране и работа с машини
:

Ирбек не се очаква да въздейства върху Вашата способност за шофиране или работа с машини. Въпреки това, рядко по време на лечението на високо кръвно налягане, може да възникнат замаяност или отпадналост. 

Важна информация относно някои от съставките на Ирбек:

Ирбек съдържа лактоза монохидрат.

КАК ДА ПРИЕМАТЕ ИРБЕК ТАБЛЕТКИ?

Обичайната доза е 150 мг веднъж дневно. По-късно, в зависимост от повлияването на Вашето кръвно налягане, дозата може да бъде повишена до 300 мг веднъж дневно.
Максималният ефект за понижаване на кръвното налягане трябва да се постигне 4-6 седмици след началото на лечението.

При пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2, се препоръчва приема на поддържаща доза от 300 мг веднъж дневно, за лечение на свързаното бъбречно заболяване.
При някои пациенти, като тези на хемодиализа или над 75 години, лекарят може да препоръча по-ниска доза,особено в началото на лечението.

Ирбек е предназначен за перорално приложение. Може да се приема с храна или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с вода. Трябва да се опитате да приемате дневната си доза приблизително по едно и също време всеки ден. Важно е да продължите да приемате Ирбек, докато Вашият лекар не Ви каже друго.

Ирбек не трябва да се дава на деца под 18 години.

Ако сте приели повече от необходимата доза

Незабавно потърсете лекар.

Ако сте пропуснали да приемете Ирбек

Приемете следващата доза както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропусната доза.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ


Чести: замаяност, гадене, лесна уморяемост и увеличени плазмени нива на креатин киназата.
При клинични изпитвания, често съобщаваните нежелани реакции при пациенти с високо кръвно налягане, диабет тип II и бъбречно заболяване са: ниско кръвно налягане и замаяност, болки в костите и мускулите, както и намаляване на хемоглобина.

Нечести: учестена сърдечна дейност, зачервяване, кашлица, диария, сексуална дисфункция, болка в областта на гръдния кош.

Редки:
главоболие, нарушение на вкуса, шум в ушите, мускулни спазми, болки в ставите и мускулите, нарушения на чернодробна функция, повишение на нивата на калий в кръвта, нарушение на бъбречната функция и възпаление на малките кръвоносни съдове, засягащо главно кожата.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Ирбек?

Активното вещество е ирбесартан
Другите съставки са: микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, силициев диоксид, колоиден безводен, царевично нишесте, повидон К29/32, хидрогинирано рициново масло.

 

За информация и поръчки: