+359 878 292 513

ИРБЕСО ТАБЛ.150 МГ.Х 30

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C09CA04


Описание

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИРБЕСО ТАБЛЕТКИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Ирбесо принадлежи към групата лекарствени продукти, известни като антагонисти на ангиотензин-II рецепторите. Ангиотензин-II е вещество, което се образува в организма и се свързва с рецепторите в кръвоносните съдове, като предизвиква тяхното свиване. Това води до повишаване на кръвното налягане. Ирбесо предотвратява свързването на ангиотензин II с тези рецептори, като това вода до отпускане на съдовете и понижение на кръвното налягане. Ирбесо забавя развитието на нарушение на бъбречната функция при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2.

Ирбесо се използва за лечение на високо кръвно налягане и за предпазване от бъбречно увреждане при болни от диабет тип 2 с хипертония и с лабораторни данни за нарушена бъбречна функция.


ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ИРБЕСО ТАБЛЕТКИ?

Не приемайте Ирбесо:

- ако сте алергични към ирбесартан или към някоя от останалите съставки на Ирбесо
- ако сте във втория или третия триместър от бременността
- ако кърмите

Обърнете специално внимание при употребата на Ирбесо:

- ако получавате силно повръщане или диария
- ако имате проблеми с бъбреците
- ако имате проблеми със сърцето
- ако приемате Ирбесо за бъбречно заболяване, в резултат на диабет. В този случай, Вашият лекар може да провежда редовно изследване на кръвта, особено измерване нивата на калий в кръвта в случай на нарушена бъбречна функция
- ако Ви предстои някаква хирургична операция или предстои да Ви се дават анестетици.

Прием на Ирбесо с храни и напитки

Ирбесо може да се приема с или без храна. 

Бременност и кърмене:

Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата, на което и да е лекарство. Преди да вземете Ирбесо, кажете на Вашия лекар, ако сте бременна, подозирате, че сте бременна или планирате да забременеете. За предпочитане е да не използвате Ирбесо през първия триместър от бременността. Ирбесо не трябва да се приема  през втория или третия триместър от бременността или по време на кърмене.

Шофиране и работа с машини

Ирбесо не се очаква да въздейства върху Вашата способност за шофиране или работа с машини. Въпреки това, рядко по време на лечението на високото кръвно налягане, може да възникнат замаяност или отпадналост. Ако почувствате това, говорете с Вашия лекар, преди да постъпите към шофиране или работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Ирбесо

Ирбесо съдържа лактоза.


КАК ДА ПРИЕМАТЕ ИРБЕСО  300 мг  ТАБЛЕТКИ


Начин на приемане:

Ирбесо е предназначен за прием през устата. Таблетките Ирбесо се гълтат с достатъчно количество течност. Лекарството може да се приема с или без храна. Опитайте се да вземате таблетките по едно и също време на деня. Важно е да не спирате приема на Ирбесо, докато Вашият лекар не Ви посъветва да го направите.

Пациенти с високо кръвно налягане:

Обичайната доза е 150 мг веднъж дневно. Впоследствие дозата може да се повиши до 300 мг веднъж дневно в зависимост от ефекта върху кръвното налягане.

Пациенти с високо кръвно налягане, диабет тип 2 и бъбречно заболяване:

За лечение на бъбречно заболяване при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2 препоръчителната поддържаща доза е 300 мг веднъж дневно.

Лекарят може да предпише и по-ниска доза, особено в началото на лечението при някои пациенти като такива на възраст над 75 години и при пациенти на хемодиализа.
Максималният ефект на понижаване на кръвното налягане се достига след 4-6 седмици от започване на лечението.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

Много чести - ако страдате от високо кръвно налягане и тип 2 диабет с бъбречно заболяване, кръвните тестове може да покажат увеличени нива на калий

Чести - замаяност, чувство на гадене, умора и кръвните тестове може да покажат увеличени нива на ензима, който е мярка за мускулната и сърдечната дейност.

Нечести - ускорено сърцебиене, зачервяване, кашлица, диария, стомашно разстройство, киселини, сексуална дисфункция и болка в гърдите.

Реакции с неизвестна честота - главоболие, нарушение във вкусовите възприятия, шум в ушите, мускулни спази, болки в мускулите, нарушена функция на черния дроб, увеличени нива на калий в кръвта, нарушена функция на бъбреците, възпаление на малките кръвоносни съдове, засягащо главно кожата.

 

За информация и поръчки: