+359 878 292 513

НОРДИПИН ТАБЛ.5 МГ.Х 30

НОРДИПИН ТАБЛЕТКИ 5 МГ Х 30

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: ЧАЙКАФАРМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C08CA01


Описание

НОРДИПИН


Нордипин е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Нордипин се използва за намаляване на високото кръвно налягане. Нордипин се използва в лечението на вазоспастична ангина пекторис.

Показания:

Нордипин се използва за лечение на повишено кръвно налягане /есенциална хипертония/. Той може да се използва самостоятелно или в комбинация с други лекарствени вещества. Нордипин се прилага и за лечение на хронична стабилна и вазоспастична ангина пекторис.

Дозировка и начин на приложение:

Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия лекар. Началната доза, с която се започва лечението е една таблетка 5mg веднъж дневно. При необходимост дозата може да се повиши на една таблетка 10mg веднъж дневно.

Противопоказания:

Нордипин не трябва да се приема ако имате алергия към amlodipine или подобни лекарствени средства (дихидропиридини, напр. нифедипин). Нордипин също така е противопоказан при пациенти с тежка хипотония, шок, както и сърдечна недостатъчност след прекаран инфаркт на миокарда (през първите 28 дни). Това лекарствено средство не бива да се използва ако имате нестабилна ангина пекторис или обструкция на изходния тракт на лявата камера.

Специални предпазни мерки:

Нордипин трябва да се назначава с внимание при пациенти с намален сърдечен капацитет.Приложение при пациенти със сърдечна недостатъчност: Пациенти със сърдечна недостатъчност трябва да се лекуват с повишено внимание, поради риск от белодробен оток.

Приложение при пациенти в напреднала възраст (над 65 години):

При пациенти в напреднала възраст увеличаването на дозата трябва да става с повишено внимание.

Използване при пациенти с увредена чернодробна функция:

При такива пациенти Нордипин се прилага с повишено внимание.

Използване едновременно с други лекарствени вещества:

Лекарственото средство може да се използва едновременно с други лекарствени вещества без опасност, но ако все пак приемате или се наложи да приемате други лекарства, моляинформирайте Вашия лекуващ лекар. Не се препоръчва приложението на Нордипин при деца.

Използване по време на бременност и кърмене:

Използването на Нордипин при бременни и кърмачки трябва да се ограничи.Моля, информирайте лекуващия Ви лекар, ако сте бременна или желаете да забременеете.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:

При пациенти страдащи от замайване, главоболие, умора или гадене е възможно да се наруши способността за шофиране и работа с машини.

Нежелани лекарствени реакции:

Нордипин се понася добре. Най-често наблюдаваните странични реакции са: главоболие, оток, лесна уморяемост, сънливост, гадене, коремни болки, зачервяване, сърцебиене и замаяност. По-рядко наблюдавани странични ефекти, които са описани след навлизане на лекарството широко в практиката, включват нарушен чревен пасаж, болки в ставите, подуване и болезненост на гърдите при мъже, импотентност, често уриниране, промени в настроението, болки в мускулите, зрителни нарушения, сърбеж, обрив, удебеляване на венците и най-редките нежелани реакции включват еритема мултиформе.

Действие

Нордипин е блокер на калциевите канали.Механизмът на антихипертензивното му действие се основава на директно отпускане на съдовата гладка мускулатура.При пациенти с хипертония, приеман веднъж дневно, Нордипин осигурява клинично значимо понижение на кръвното налягане, както в легнало, така и в изправено положение за целия 24-часов интервал. Поради плавното настъпване на ефект от приема на лекарствения продукт, не се получават пристъпи на остра хипотония. При пациенти с миокардна исхемия/ангина/, приеман веднъж дневно, Нордипин увеличава времето на физическо натоварване и времето до поява на симптоми на исхемия, като същевременно намалява честотата на сърдечните пристъпи и необходимостта от приемане на нитроглицерин таблети.Абсорбцията на Нордипин не се повлиява от приема на храна. Приемайте таблетките с недразнеща стомаха течност.

Специални условия за съхранение

Да се съхранява при температура под 25 °С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Нордипин се използва само по лекарско предписание!

Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба:

"Чайка фарма - висококачествените лекарства" АД, бул. "Н.Й.Вапцаров" № 1 гр. Варна 9000, България

Срок на годност

Срокът на годност е отбелязан върху опаковката. Да не се употребява след посочената дата.

Данни за опаковката

30 таблетки, поставени в картонена кутия, съдържаща 3 блистера по 10 талетки.

За информация и поръчки: