+359 878 292 513

МАКСИДЕКС УНГ. 0.1%

МАКСИДЕКС УНГВЕНТ  0. 1%

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: ALCON

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

MAXIDEX (МАКСИДЕКС®)(Dexamethasone 1 mg/ml) маз за очи

 

Наименование на лекарствения продукт:

МАКСИДЕКС ® 0.1% маз за очи - 3.5 g

МАХIDЕХ®0.1% Eyeointment-3.5g

ОПИСАНИЕ:

Maxidex® (дексаметазон 1 mg/ml) е лекарствен продукт, сържащ стероид. Лекарственото вещество - дексаметазон (dexamethasone) е синтетичен кортикостероид, с доказано по-мощно действие от това на хидрокортизона. Действието на тази съставка е постигнато чрез допълнително прибавяне на метилов радикал и флуорен атом към преднизолоновия радикал. Лекарственият продукт се доставя в две лекарствени форми - капки (под формата на суспенсия, т.е. подобна на мляко течност) и маз за очи.

КАКВО СЪДЪРЖА MAXIDEX® И КАК СЕ ПОСТАВЯ*? (Състав и лекарствена форма)

Всеки грам от MAXIDEX® маз за очи съдържа: Лекарствено вещество: дехаметазон (1 мг)Помощни вещества: метил парахидроксибензоат и пропил парахидроксибензоат (като консерванти); ланолин; бял вазелинМАХIDЕХ® маз за очи се доставя в тубички от 3.5 гр

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА MAXIDEX®? (Терапевтични индикации)

МАХIDЕХ® е предназначен за лечение на чувствителни на стероиди възпалителни заболявания, като:

1. Възпалителни заболявания на предния сегмент на окото - остри и хронични предни увеити, иридоциклити, ирити и циклити, херпес зостер кератити (когато острата фаза на заболяването отмине).

2. Заболявания на конюнктивата. Лекарственият продукт е много ефективен когато алергията е водеща причина за заболяването.

3. Рецидивиращн маргинални разязвявания с токсична и алергична етиология.

4. Термични и химични изгаряния.

5. Поетоперативно - с цел повлияване на възпалителната реакция.

КОГА НЕ ТРЯБВА ЛА СЕ ИЗПОЛЗВА МАХIDЕХ®*? (Противопоказания и специални предупреждения)

Препаратът е противопоказан при херпес симплекс на окото, ваксинация за вариола, варицела, при повечето вирусни заболявания на конюнктивата и роговицата, при туберкулоза и гьбичкови заболявания. Не бива да се прилага и при остри, гнойни възпаления, тъй като при повечето заболявания, причинени от патогенни микроорганизми може да маскира картината или да увеличи инфекцията; а също и при пациенти с повишено вътреочно налягане и/или анамнеза за такова.

МАХIDЕХ® е противопоказан при пациенти с доказана свръхчувствителност към някоя от съставките му.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Внимание:

• Ако възпалителната реакция не се овладее в курса на лечение е желателно да се предприеме друга терапия.

• Някои индивиди могат да развият непоносимост към някоя от съставките на лекарственият продукт. В тези случаи се препоръчва да се преустанови употребата му.

• Продължителната локална или системна употреба на стероиди може да доведе до появата на очен херпес симплекс или други системни нежелани лекарствени реакции.

 

Предупреждения:

ДА НЕ СЕ ИНЖЕКТИРА В ОКОТО MAXIDEX® капки за очи:

• Препаратът съдържа бензалкониев хлорид (като консервант), за който е известно че обезиветява контактните лещи. Трябва да отстраните контактните си лещи при употребата на препарата.

• Флаконът трябва да се разклаща преди употреба! MAXIDEX® маз за очи:

• Препаратът съдържа метил парахидроксибензоат и пропил парахидроксибензоат (като консерванти), за които е известно, че могат да причинят уртикария.

Помнете!Това лекарство е предписано лично за вас, не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, дори ако техните симптоми са същите като вашите.

 

КАКВО ТРЯБВА ПА ИМАТЕ ПРЕДВИД ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ?

Ако сте бременна, подозирате че сте бременна или кърмите консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате МАХIDЕХ®. При необходимост от лечение с препарата е необходимо лекуващият лекар да прецени добре съотношението полза/ риск, особено по време на първите 3 месеца от бременността.

 

УПОТРЕБА ПРИ ДЕЦА

Проведените клинични проучвания не са установили безопасността и ефективността при лечение на деца с МАХIDЕХ®.

 

С КАКВО ТРЯБВАЛА СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ ПРИ ШОФИРАНЕ И ПРИ РАБОТА С МАШИНИ?

Няма данни MAXIDEX да оказва влияние върху способностите за шофиране или работа със сложна техническа апаратура. Ако случайно получите замъгляване на зрението непосредствено след употреба на лекарствения продукт изчакайте малко до проясняване - реакцията е краткотрайна.

 

КАК ДА СЕ ИЗПОЛЗВА MAXIDEX®? (Приложение и дозировка)

Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар, в зависимост от конкретния случай!Обаче не бива да надвишава две седмици без да бъде направена консултация с лекаря.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ НА MAXIDEX®?

Предозиране на препарата и токсичност при локалното му приложение (в окото) са изключени, ако се спазват точно инструкциите за употреба.

 

КАКВИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ МОЖЕ ДА ИМАТЕ. ПРИ УПОТРЕБА НА MAXIDEX® ?(Нежелани лекарствени реакции)

В някои случаи дългото локално приложение на стероиди може да доведе до повишаване на вътреочното налягане (глаукома) или до необратимо помътняване на лещата (катаракта), особено при деца. Препоръчително е редовно проследяване на ВОН.Без съпътстваща терапия, съществуващата роговична инфекция може да се влоши по време на кортикостероидната терапия, а също така се повишава и риска от гъбична или вирусна инфекция. Наблюдавани се случаи на перфорация на очната ябълка, когато препаратът се прилага при заболявания, причиняващи изтъняване на роговицата (кератити). Други потенциални нежелани лекарствени реакции са: птоза (пълно увисване на горния клепач) и мидриаза (разширяване на зеницата).Ако забележите някои нежелани лекарствени реакции от споменатите вече или пък някои не споменати в тази листовка, то незабавно прекратете употребата на МАХIDЕХ® и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт!

КАК ДА СЕ СЪХРАНЯВАТ MAXIDEX® маз за очи. (Условия на съхранение)

• Да се съхранява при температура под 25 °С в плътно затворени опаковки.

• Да не се използва повече от 4 седмици след отварянето.

• Да не се използва лекарството след обявеният върху опаковката срок на годност

• Съхранявайте на места недостъпни за деца!

 

За информация и поръчки: