+359 878 292 513

АЦЦ ПРАХЧЕТА 200 МГ.Х 20

Ацц прахчета 200  мг х 20

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: SANDOZ

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: RO5CB


Описание
Факти за кашлицата
Кашлицата е начинът на тялото да се отърве от чуждия материал или секрет в дробовете и горните дихателни пътища или реакция на раздразнение дихателни пътища. Кашлицата има определени черти, по които да познаем вида й. Понякога тя е само симптом на определена болест, а друг път кашлицата може да бъде определена по другите симптоми, по които работи тялото ви.
 

Кое е активното вещество?

1 саше с 3 g прах за перорален разтвор съдържа200 mg acetylcysteine

 

Какво друго съдържа АСС® 100 прах за перорален разтвор?

Аскорбинова киселина (Vit.C), захарин, захароза, ароматизатор (портокал).

Съвет към диабетиците:

1 саше с 3 g прах за перорален разтвор съдържа 0,24 въглехидратни единици.Лекарствена форма и опаковка:Прах за перорален разтворОригинални опаковки, съдържащи 20, 50 и 100 сашета.

 

Кой е отговорен за продажбата на АСС® 100 прах за перорален разтвор?

Hexal AGindustriestrasse 25, D-83607 Holzkirchen, Germany Tel.: 08024/908-0; Fax: 08024/908-1290Кой е отговорен за производството на АСС® 100 прах за перорален разтвор?Salutas Pharma GmbHOto-von-Guericke-Allee 1, D-39179 Barleben, Germany

Какво представлява АСС® 100 прах за перорален разтвор?

АСС® 100 е лекарствен продукт, който втечнява визкозния секрет в респираторния тракт.

За какво се използва АСС® 100 прах за перорален разтвор?

Продуктът се използва за втечняване на секрета и улесняване отхрачването при заболявания на дихателната система, свързани с образуването на много жилав секрет.

 

Кога не трябва да приемате АСС® 100 прах за перорален разтвор?

АСС® 100 не трябва да се прилага при свръхчувствителност към ацетилцистеин или някоя от другите съставки на продукта.Ако страдате от рядка наследствена фруктозна непоносимост, глюкозо-галактозна малабсорбция или захарозо-изомалтазен дефицит

В какви случаи можете да използвате АСС® 100 прах за перорален разтвор само след консултация с лекар?

АСС® 100 може да бъде прилаган при деца под 2 години само под лекарско наблюдение, тъй като няма достатъчно опит при тази възрастова група.

Специални предупреждения при употреба на АСС® 100 прах за перорален разтвор:

Важна информация за някои от съставките на продукта

1 саше съдържа 2,8 g сукроза (захар), съответстващи на 0,24 въглехидратни единици. Вие трябва да вземете това предвид, ако трябва да спазвате диета за диабетици.Честата или постоянната употреба на АСС® 100 може да доведе до увреждане на зъбите (кариес).

 

Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на АСС® 100 прах за перорален разтвор или могат да бъдат повлияни от продукта?

Моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате други лекарствени продукти или сте приемали наскоро, включително лекарствени продукти без лекарско предписание.Лекарства, потискащи кашлицата (антитусива)Комбинираното приложение на АСС® 100 и лекарства, потискащи кашлицата (антитусива), може да доведе до опасно задържане на секрет, поради потискане на кашличния рефлекс. Поради това, задължително се консултирайте с Вашия лекар преди комбинирана употреба.Лекарства за лечение на бактериални инфекции (антибиотици) Приемът на антибиотика тетрациклин хидрохлорид трябва да се извършва отделно от приема на АСС® 100 и през интервали от време най-малко от 2 часа (това не се отнася за доксициклин).НитроглицеринЕдновременното приложение на АСС® 100 с глицерол тринитрат (нитроглицерин) може да доведе до засилване на неговия съдоразширяващ и кръворазреждащ ефект.

 

Какви храни и напитки трябва да избягвате?

Няма данни за храни и напитки, които трябва да се избягват.

С какво трябва да се съобразяват децата и възрастните пациенти при приложение на АСС® 100 прах за перорален разтвор?

АСС® 100 не е подходящ за деца под 2 години, поради високото съдържание на активната съставка. За тази цел съществува форма с по-ниска концентрация на активната съставка.

Какви специални предпазни мерки трябва да се взематпри бременност и кърмене?

Необходимо е специално внимание, ако АСС® 100 се приемат по време на бременност и кърмене, тъй като няма достатъчно опит при употреба на продукта по време на тези периоди. Вие можете да прилагате ACC 100 по време на бременност и кърмене, само ако Вашият лекар е преценил, че е абсолютно необходимо.

С какво да се съобразявате при шофиране или при работа с машини или в несигурно положение (напр. изкачване по стълби)?

Няма данни за нарушена способност за шофиране или работа с машини по време на лечение с продукта.

 

Дозировка, начин и продължителност на приложение:

Ако няма друго предписание на АСС® 100 от Вашия лекар, се препоръчва следната дневна дозировка. Моля, придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай АСС® 100 няма да действа правилно.

В каква доза и колко често можете да приемате АСС® 100 прах за перорален разтвор?

Възрастни и деца над 14 години2 сашета 2-3 пъти дневно (съответстващо на 400-600 mg ацетилцистеин дневно)Деца от 6 до 14 години1 саше 3-4 пъти дневно (съответстващо на 300-400 mg ацетилцистеин дневно) Деца от 2-5 години1 саше 2-3 пъти дневно (съответстващо на 200-300 mg ацетилцистеин дневно)

Кога и как можете да приемате АСС® 100 прах за перорален разтвор?

АСС® 100 се приема след хранене.

Моля, разтворете праха в чаша с вода и изпийте напълно съдържанието на чашата.Муколитичният ефект на АСС® 100 се засилва при прием на повече течности.

Колко дълго можете да приемате АСС® 100 прах за перорален разтвор?

АСС® 100 не трябва да се приема повече от 4-5 дни без лекарска консултация. Продължителността на лечение зависи от типа и тежестта на заболяването и трябва да бъде определена от лекуващия лекар.

Какво трябва да предприемете, ако АСС® 100 прах за перорален разтвор е бил приет в много големи количества (преднамерено или неумишлено предозиране)?

В случаи на предозиране могат да възникнат стомашно-чревни нежелани реакции: киселини в стомаха, болки в стомаха, гадене, повръщане и диария. Дори и в случаи на екстремно предозиране не са били съобщени тежки нежелани лекарствени реакции или симптоми на предозиране. Моля, консултирайте се с лекар при съмнение за предозиране.

Какво трябва да направите, ако сте приели по-малко от предписаната доза АСС® 100 прах за перорален разтвор или сте пропуснали приема на продукта?

Ако сте забравили един прием на АСС® 100 или ако сте взели по-малко от предписаната доза, моля продължете приложението на АСС® 100, като спазвате предписаната дозировка.

 

Какво трябва да знаете, ако сте прекъснали лечението или сте го прекратили преждевременно?

Моля, консултирайте се с Вашия лекар, ако сте прекратили преждевременно лечението.

 

Какви нежелани реакции може да предизвика приложението на АСС® 100 прах за перорален разтвор?

Като всички лекарствени продукти АСС® 100 има нежелани лекарствени реакции.

Нечесто са били наблюдавани главоболие, възпаление на устната лигавица и шум в ушите.В редки случаи могат да възникнат стомашно-чревни оплаквания като киселини в стомаха, гадене, повръщане и диария.Рядко при прием на ацетилцистеин са били наблюдавани кръвоизливи, отчасти в резултат на реакции на свръхчувствителност.Много рядко са били съобщени случаи на алергични реакции (като сърбеж, уртикария, обриви, задух (предимно при пациенти с астма)), учестен пулс и понижаване на кръвното налягане.Бронхоспазъм (стесняване на дихателните пътища) е наблюдаван много рядко, предимно при пациенти с бронхиална астма.Ако наблюдавате някакви нежелани реакции, които не са отбелязани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекуващ лекар или фармацевт.

 

Какви мерки трябва да бъдат взети във връзка с нежеланите лекарствени реакции?

АСС® 100 не трябва да се приема отново, ако възникнат реакции на свръхчувствителнст.Моля информирайте Вашия лекар, ако възникнат такива реакции, за да може той да прецени степента и тежестта им и ако е необходимо да предприеме съответни мерки.

 

Инструкции за съхранение:

Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковкатаДа не се употребява след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката.

Как трябва да се съхранява АСС® 100 прах за перорален разтвор?

Да се съхранява на недостъпни за деца места!Да се пази от светлина!Да се съхранява при температура под 30 °С!

За информация и поръчки: