+359 878 292 513

НЕОРЕНАЛ SR ТАБЛ.Х 60

НЕОРЕНАЛ SR ТАБЛ. Х 60

Тегло: 50.00 гр.

Вижте още продукти от: NEOPHARM

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

I ОПИСАНИЕ:

NEORENAL SR е препарат c растителен произход, съдържащ стандартизиран екстракт от брезови листа, стандартизиран екстракт от Herniaria glabra и патентована комбинация от 3, 5, 7, 3' ,4' - penta-hydroxy-flavone и 3, 7, 3' ,4' - tetra-hydroxy-flavone

Всяка таблетка NEORENAL SR съдържа - 500 mg стандартизиран сух екстракт от брезови листа и - 100 mg стандартизиран екстракт от Herniaria glabra със следните активни вещества: флавоноиди - 122 mg, тетрациклични тритерпени - 30 mg, танини - 52 mg, тритерпенови сапонини - 9 mg, фенолкарбонови киселини - 4 mg, кумарини - 0,5 mg, бетулорентична киселина, калиев нитрат и други. NEORENAL SR съдържа следните помощни вещества: микрокристална целулоза, царевично нишесте, талк и магнезиев стеарат.

NEORENAL SR е хранителна добавка.

 

II. ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

NEORENAL SR подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система. Спомага за отделянето на пикочна киселина. Повлиява благоприятно пикочно-половата система при риск от образуване на бъбречни камъни и инфекции.

 

III. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

А. ДЕЙСТВИЕ на брезовия екстракт и екстракта от Herniaria glabra:

Екстрактът от брезови листа притежава диуретично, противовъзпалително, антимикробно, адстрингентно и урикозурично действие. Екстрактът от Herniaria glabra притежава спазмолитично действие, а от друга страна допълва и усилва действията на брезовия екстракт.

Диуретично: Диуретичното действие се дължи на флавоноидите, от които с най-голямо значение са хиперозид и мирицитрозид. Препаратът съдържа и калиев нитрат, който засилва диуретичното действие на флавоноидите. Мекият и ефективен диуретичен ефект елиминира отоци от различен произход, без да дразни отделителната система и бъбреците.

Противовъзпалително и антимикробно: Антимикробното действие се дължи както на флавоноидите, така и на терпените и е особено ефикасно при възпаление на жлъчните пътища и на пикочно-половата система. Подтиска развитието на патогенните микроорганизми ,характерни за тези системи, и успокоява възпалителните процеси. Кумаринът херниарин притежава антибиотични и антимикотични свойства, които потенцират действията на флавоноидите и терпените.

Адстрингентно: Това действие се дължи главно на танините и е особено полезно в острата фаза на възпалителния процес, когато намалява количеството на отделяния ексудат.

Урикозурично: повишава отделянето на пикочна киселина, подтиска наднорменото й образуване и намалява риска от образуване на бъбречни камъни.

Спазмолитично: Дължи се на кумарините от състава на екстракта от Herniaria glabra. Отпуска гладките мускулни влакна по хода на отделителната система (уретери, пикочен мехур).

 

Б. ПРИЛОЖЕНИЕ:

Благодарение на своите действия комбинацията от екстрактите от брезови листа и Herniaria glabra повлиява благоприятно следните състояния:

1. Бъбречнокаменна болест - ускорява и улеснява изхвърлянето на бъбречни камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур, намалява риска от образуване на оксалатни, уратни, фосфатни и цистинови бъбречни камъни, като увеличава диурезата, нормализира рН на урината, успокоява инфекциите в бъбречното легенче, подтиска преципитацията на калциевите йони и ускорява извеждането им с урината.

2. Възпаление на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит) - елиминира причинителите на инфекции в пикочно-половия тракт и облекчава симптомите при цистит, уретрит и пиелонефрит в реултат на ускореното отделяне на урина и подтискането на локалната патогеннафлора. Облекчава симптомите на често уриниране в случаите на цистит. При хронични заболявания може да се приема продължително време (над 6 месеца) поради отличната поносимост и безвредност на препарата.

3. Подагра - ускорява отделянето и отвеждането на пикочната киселина с урината, флавоноидът кверцетин намалява активността на ензимите ксантин оксидаза и ксантин дехидрогеназа, които имат основна роля в патогенезта на подаграта.

4. Отоци - повлиява благоприятно отоци от сърдечносъдов, бъбречен и възпалителен произход, нормализира пропускливостта на капилярите и подобрява състоянията ,свързани с неправилна задръжка на течности.

 

IV. ДОЗИРОВКА

В случай, че лекуващият лекар не е препоръчал друго, се приемат 2 пъти по 1 таблетка на ден.

 

V. СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Досега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

 

VI. СЪХРАНЕНИЕ:

Съхранявайте препарата при стайна температура на места, недостъпни за деца.Съхранявайте NEORENAL в оригиналната опаковка. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката му е нарушена.

Да се съхранява в оригиналната опаковка.


 

За информация и поръчки: