+359 878 292 513

ПОЛИНЕЙЛ

Полинейл

Тегло: 50.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПОЛИНЕЙЛ 80 mg/g ЛЕЧЕБЕН ЛАК ЗА НОКТИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти е широко прилагано противогъбично средство (антимикотичен продукт с широк спектър на действие) за локално приложение върху ноктите на ръцете, ноктите на краката и кожата в непосредствена близост.

Прилага се за лечение на леки до умерено изразени гъбични инфекции на ноктите (онихомикоза), причинени от филаментозни гъби и/или други гъби, които подлежат на лечение с циклопирокс.

Активната субстанция циклопирокс предотвратява растежа на гъбички и ги унищожава. Вследствие на това външният вид на ноктите се подобрява.

 

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПОЛИНЕЙЛ 80 mg/g ЛЕЧЕБЕН ЛАК ЗА НОКТИ

Не използвайте Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти

- ако сте алергични (свръхчувствителни) към  циклопирокс или някоя от останалите съставки на Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти

- при деца под 18 годишна възраст поради липса на достатъчен опит за тази възрастова група.

 

Обърнете специално внимание при употребата на Полинейл 80 mg/g лечебен лак

В случай на прояви на свръхчувствителност, моля спрете лечението и се консултирайте с Вашия лекар.

Както при всички видове локално лечение на онихомикози, в случаите при които са засегнати повече нокти; повече то две трети от нокътната плочка е променена или наличие на предразполагащи фактори, като диабет и нарушения на  имунната система, необходимо е да се обсъди с Вашия лекар прилагането на допълнително лечение през устата.

Ако сте диабетик, моля внимавайте, като си изрязвате ноктите.

Избягвайте контакт с очите и лигавиците.

Полинейл лечебен лак е само за външно приложение.

Не използвайте лак за нокти или други козметични продукти за нокти върху лекуваните нокти.

 

Употреба на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

 

Бременност и кърмене

Бременност

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Лечението с Полинейл лечебен лак за нокти може да се прилага само в случаи на спешна необходимост от лечението и след внимателна преценка от лекуващия лекар на съотношението полза/риск.

Кърмене

Няма данни дали циклопирокс преминава в майчиното мляко.

Лечението с Полинейл лечебен лак за нокти може да се прилага само в случаи на спешна необходимост от лечението и след внимателна преценка от лекуващия лекар на съотношението полза/риск.

 

Шофиране и работа с машини

Не изискват специални предпазни мерки

Важна информация относно някои от съставките на Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти съдържа цетостеарилов алкохол. Това може да причини локални кожни реакции, като напр. зачервяване и/или парене (възпалителен контактен дерматит).

 

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПОЛИНЕЙЛ ЛЕЧЕБЕН ЛАК ЗА НОКТИ

Винаги прилагайте Полинейл 80 mg/g  лечебен лак за нокти точно според инструкциите в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Ако не е предписано друго от Вашия лекар Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти, се прилага като тънък слой върху инфектирания нокът/нокти. Ноктите трябва да са чисти и сухи. Лечебният лак за нокти се нанася върху цялата повърхнос на нокътя и 5 mm от околната кожна повърхност. Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти трябва да се нанесе също и под свободния ръб на нокътя. Оставете Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти да изсъхне за около 30 секунди.

Нокътят/ноктите не трябва да се мият най-малко 6 часа, поради което се препоръчва прилагането на Полинейл вечер преди лягане. След това време са позволени нормални хигиенни процедури.

Не е необходимо използването на какъвто и да е разтвор или абразив (напр. пиличка) за премахването на Полинейл лечебен лак. Достатъчно е да измиете ноктите с вода. В случай на неволно измиване на Полинейл, той може да се нанесе отново. Препоръчва се редовно отстраняване на разрушената част на инфектирания нокът чез изрязване с ножица или еднопосочна пила.

Лечението трябва да продължи до изчерпване на проблема, което означава докато нокътя/ ноктите се изчистят и отново порасне здрав нокът/нокти. Обикновено пълно излекуване на ноктите на ръцете се постига за около 6 месеца, а на ноктите на краката за около 9 до 12 месеца.

Ако един нокът на ръцете или на краката е широко засегнат или са засегнати няколко нокти, може да се обсъди прилагането на допълнително лечение през устата. Моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

 

Ако сте използвали повече от необходимата доза Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти

Няма съобщения за предозиране до този момент.

 

Ако сте пропуснали да използвате Полинейл 80 mg/g лечебен лак за нокти

Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате забранената. Продължете лечението както Ви е препоръчал Вашият лекар и както е обяснено в точка 3 от тази листовка. В случай, че не прилагате лечебния лак за нокти няколко дни, възможно е ефективността му да се намали.

Ако сте спрели употребата на Полинейл 80 mg/g ечебен лак за нокти преди нокътя/ноктите да са чисти (възстановени) или почитичисти, възможно е гъбичките да не са унищожени. В този случай състоянието на Вашите нокти може да се влоши отново.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Полинейл лечебен лак може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

За информация и поръчки: