+359 878 292 513

АДИФАРМ-МЕЛАТОНИН ТАБЛ. 1 МГ.Х 60

Адифарм Мелатонин таблетки 1 мг х 60

Тегло: 50.00 гр.

Вижте още продукти от: АДИФАРМ

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

МЕЛАТОНИН АДИФАРМ

Интересни факти за билките
Джинджифил (Zingiber officinale)
Джинджифлът е билка, позната със своята антибактериална и противовирусна функция. Използва се за намали времетраенето на настинката и нейните усложнения. Може да се приеме под формата на чай, капсули или да се добави към ястията.
 

Съдържание на активното вещество 1 mg

ЗА ЗДРАВ СЪН И ДЪЛГА МЛАДОСТ 

Сънят е абсолютно необходим за здравето на човека. Когато човек спи, в организма се извършват различни процеси. Освен че много от органите и системите почиват, тялото се презарежда за следващия ден. Много важни хормони се отделят по време на сън. От друга страна, сънят през нощта е проява на синхронизиране на биоритмите, а те са фактори за съвместната дейност на органите и системите.

Веществото в човешкия организъм, което е отговорно за спокойния нощен сън, се нарича мелатонин.

В наше време, вследствие на стреса и напрегнатия ни живот се разстройва ритъмът на отделяне на мелатонина. Това води освен до нарушение на съня и до редица биологични последици. 

МЕЛАТОНИН АДИФАРМ ПОДОБРЯВА КАЧЕСТВОТО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА СЪНЯ

Мелатонин Адифарм е добавка към храната, която съдържа като активна съставка веществото мелатонин.

Мелатонин АДИФАРМ не е приспивателно в класическия смисъл на думата, към него не се привиква, няма странични ефекти. Важно, особено за активно работещите е, че Мелатонин Адифарм не предизвиква чувство на умора и сънливост при събуждане.

С напредване на възрастта, продуцирането на мелатонин намалява. Най-високо ниво има при малките деца - до 5-6-годишна възраст. При хората в зряла възраст е доста понижен, а при старите хора практически липсва. С това се обяснява честото нарушението на съня при възрастните.

Някои учени твърдят, че мелатонинът е в основата на болестите на старостта. Ето защо в световен мащаб мелатонинът е предпочитано безвредно средство за нормален нощен сън.

От благоприятното действие на мелатонина могат да се възползват и хората, работещи на смени, при които нормалният биологичен ритъм е променен, както и хора, пътуващи през няколко часови зони.

Ако трудно заспивате или често се събуждате през нощта, Мелатонин Адифарм е подходящо средство за вас. 

МЕЛАТОНИН АДИФАРМ ПРОТИВОДЕЙСТВА НА СТРЕСА 

МЕЛАТОНИН АДИФАРМ ЗАБАВЯ СТАРЕЕНЕТО

Повечето хора свързват мелатонина само със съня. Но трябва да се отбележи, че мелатонинът е едно от веществата в нашия организъм, което ефикасно спира процесите на стареене на клетките.

Както физическият, така и умственият процес на стареене е един от основните здравни проблеми на нашето време.

Теории за стареенето твърдят, че остаряваме, защото организмът не е в състояние да изхвърли токсичните вещества, които непрестанно се образуват в него. В тази връзка така наречените свободни радикали са най-вредните вещества, тъй като наличието им предизвиква по-бързо остаряване на клетките. Мелатонинът се счита за най-силния антиоксидант. Неговата способност да взаимодейства със свободните радикали му дава прозвището "метач". Ако съпротивителните сили, поддържани от мелатонина намалеят, организмът е много по-уязвим към свободните радикали, които водят до увреждане на клетките и бързо остаряване. Може да се каже, че мелатонинът е хормон на младостта.

Доказано е, че мелатонинът действа благоприятно и в периода на менопауза върху психо-вегетативните смущения, намалява депресиите и тревожността. Мелатонинът повишава защитните сили на организма като противодейства на предизвиканото от стреса потискане на имунната система. Ето защо мелатонинът е толкова популярен на Запад. 

КАК СЕ ПРИЕМА МЕЛАТОНИН АДИФАРМ?

Една от често правените грешки е, когато приемът на мелатонин започне, той да бъде приеман около часа, в който се ляга, като се мисли, че по този начин ще има по-бърз ефект. Тъй като мелатонинът е вещество, което по естествен начин синхронизира съня, необходимо му е време, за да започне да действа.

Добре е мелатонин да се приема вечер по едно и също време, обикновено между 22 и 23 часа. Дозата за всеки е много индивидуална, обикновено се препоръчва прием на 2-3 таблетки от 1 мг. Мелатонин не показва странични действия и може да се прилага продължително време.

За информация и поръчки: