Органичното земеделие – какво не знаете за него – втора част

към първа част

Основни принципи на биологичното земеделие

Компост – Компост, известен също като „черно злато“, е жизненоважна част от биологичното земеделие и ключова съставка в сърдечна, органична почва. Какво е компост? Компостът може да се определи като органично вещество, което е било разложено и рециклирано, за да бъде използвано като добавка и усилвател на почвата. Най-добре и когато се прави правилно, компостът е начин наистина да се повиши съдържанието на хранителни вещества и качеството на почвата.

Смяна на реколтите – Ротацията на културите е естествен начин за биологичните фермери да намаляват вредителите, плевелите и почвените болести. Това също е начин да се избегне изчерпването на хранителните вещества на почвата, което означава по-плодородна почва и по-добро растителна продукция. Редуването на културите също подпомага намаляването на ерозията на почвата, което е все по-важно, тъй като наводненията и наводненията се превръщат в по-разпространен и скъп проблем за обществото.

Съпътстващо засаждане – Съпътстващото растение е друг аспект на биологичното земеделие. Комплексът за засаждане е, когато един вид растение е целенасочено засадено близо до друго, защото расте добре заедно.

5 Основни здравословни предимства на органичното земеделие:

1. По-здравословни и по-хранителни продукти – Като цяло, сертифицираните органични продукти се отглеждат без следното: консерванти, радиация, генетична модификация, утайки от отпадъчни води, синтетични торове и химически пестициди.

2. Въздействие върху околната среда – За разлика от традиционното земеделие, биологичното земеделие не използва изкуствени и химически натоварени торове и хербициди. Това означава, че биологичните ферми не замърсяват почвата и близките водни обекти с вредни и токсични химикали.

3. Няма ГМО – Сертифицирано органично земеделие означава нулева генетично модифицирана храна. Една от основните опасения при генетично модифицираните храни е, че начинът, по който те са създадени. Производството на ГМО причинява увреждане на ДНК и създава мутации. Мутациите във всеки жив организъм могат да доведат до риск от негативни последици за здравето. Например ранните дефекти и ракът при хората са причинени от мутации на ДНК.

4. Без пестициди – Не само, че химическите пестициди са лоши за околната среда, но се оказва, че имат значителни здравни последици за хората. Консумирането на храна, съдържаща пестициди, води до натрупване на пестициди в тялото ни. Много здравословни проблеми са свързани с експозицията на агрохимикали, базирани на пестициди, включително загуба на памет, хранителни алергии, диабет, рак, затлъстяване, безплодие и болест на Паркинсон. Консумирането на биологични храни е най-добрият начин да намалите експозицията на пестициди.

5. По-здравословен живот за земеделските работници – Биологичното земеделие е много по-здравословно за всички хора (или животни), които живеят и / или работят във фермата. Работниците на конвенционална ферма редовно се излагат на синтетични химически пестициди и торове. Входната точка? Чрез вдишване или дори през кожата. Възрастни работници в селското стопанство могат да носят тези химикали вкъщи на децата си върху дрехите си, което води до излагане на цялото семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *