7 ползи от пиенето на вода

Препоръчваме ви:

За съжаление много от нас забравят да пият достатъчно вода на ден, други я заместват с напитки пълни с изкуствени оцветители, консерванти и калории, а някои пренебрегват жаждата, но това е много нездравословно, защото само чаша две повече на ден влияят добре на цялото тяло.

1.  Ако не сте пили достатъчно вода, то ядете повече. Много хора смятат, че водата ви кара да се подувате, но всъщност прекалено ниското количество й в тялото ни кара да запълвате стомаха си с ненужна храна.

2. С помощта на водата пречиствате дебелото си черво. Да пийнете вода, трябва да е първото нещо, което да направите сутрин, това помага да изчистите всички токсини от дебелото черво. Така го подготвяте да приеме хранителните вещества през деня.

3. С пиенето на вода, тялото произвежда нови клетки всеки ден, това е напълно нормално за човешкия живот. А колкото повече вода пиете, толкова повече нови клетки се появяват, това позволява на мускулите ни да растат, да имаме повече сила.

4. Метаболизмът ни се ускорява, когато не пренебрегваме пиенето на вода. Проучвания показват, че една студена чаша вода го ускорява дори повече. За добри резултати се препоръчва пиенето на две студени чаши вода сутрин.

5. Здравата кожа е мечта за всички ни. А с възрастта започва да се появяват черни петна или пъпки. Но с няколко чаши повече на ден, кожата става много по-чиста и направо сияе.

6. Нашите тела са много сложни. Имаме лимфни възли по цялото ни тяло и точно те играят важна роля за борбата с инфекциите. Ако усетите, че имате подут лимфен възел някъде по тялото, когато сте настинали или сте хванали грип, пийте повече вода. Не напразно докторите съветват да увеличите приема на течностите, когато сте болни, а лимфните възли помагат да балансирате течностите  в тялото си, затова не забравяйте водата, макар да не се чувствате добре.

7. Водата е и естествен лек за главоболието. Не винаги може да го пребори, но със сигурност ще го облекчи, тъй като в повечето случаи главоболието е предизвикано от дехидратация на организма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *