Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
CatalysisPierre FabreSanct BernardMiriamquevedoLeocremaДоктор ПамуковKloraneSkincodeBarleans OrganicPwm GamaBp PharmaJamiesonPiz Buin
здравна информация
21/03/2018

Какво може да Ви причини промяната на лятното часово време?

към първа част

5. Апетит и хранене - Макар и да не е толкова сериозен аспект, колкото автомобилни катастрофи или сърдечни проблеми, преходът към лятно часово време може временно да предизвика хаос в диетата ви.

Всяко количество лишаване от сън може да повлияе на хормоналните нива в тялото, което може да доведе до промени в апетита, увеличаване на апетита и потенциално преяждане.

Недостигът на съня увеличава освобождаването на хормона грелин, което ни прави гладни и намалява освобождаването на хормона лептин, което ни кара да се чувстваме удовлетворени, когато ядем.

Разстройствата на съня също повишават инсулиновата резистентност и насърчават тялото да съхранява повече калории в мазнини.

Съвети за настройка на лятно часово време

Можете да помогнете за избягване на рисковете за здравето, свързани с преходите към лятното часово време, като предприемете стъпки за постепенно приспособяване към промяната на времето и постигане на достатъчен сън.

Дайте си начален скок към приспособяването към промяната на времето. В дните, водещи до промяната на времето, опитайте да си легнете и да се събудите малко по-рано от обикновено, за да подготвите тялото си за часа, който ще загубите. Не забравяйте, че други членове на семейството, особено децата, може да се нуждаят от помощ при коригирането на графика си.

Изложете се на светлина - идеално, слънчева светлина - веднага щом се събудите. Виждайки светлина като първо нещо след събуждането, може да ви помогне да възстановите часовника на тялото си, затова опитайте да хапнете закуска пред прозореца или да направите разходката част от сутрешната си рутина.

Избягвайте кофеина след обяд и други стимуланти, които могат да повлияят на събуждането, особено няколко дни преди и след промяната на времето.

Избягвайте да шофирате, ако ви се спи. Ако е възможно, вземете обществен транспорт, за да стигате до работата си няколко дни след промяната на времето. Ако трябва да шофирате, уверете се, че сте се наспали пълноценно през нощта и сте бдителни, когато сте на път.

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!