Лесни упражнения в домашни условия

Препоръчваме ви:

Не ви харесва променливото време и снега през март? Това не означава да се затворите вкъщи и да зарежете тренировките, опитайте няколко лесни упражнения у дома, без да трябва да губите време в транспорт, преобличане и бутане в съблекалните на фитнеса.

1. Клякане като балерина

Тонизира вътрешната част на бедрата и прасеца

Застанете изправени с крака разтворени на широчината на раменете, коремните мускули са стегнати, а пръстите на краката са настрани. Вдишайте и приклекнете, докато бедрата не станат паралени на пода, след това се върнете в изходна позиция.

2. Лицева опора на стената

Работите за гърдите, раменете, трицепсите и централната част на тялото

Поставете ръце върху стената с длани към нея, краката са леко отворени, коремните мускули са стегнати. Застанетe на пръсти, за да балансирате и оставете тежестта върху ръцете си, а гърбът и краката са изправени. Когато вдишате, огънете ръцете в лактите си и се доближете в стената. Kогато го правите, се стремете тялото да е в една линия от глава до пети.

3. Опит за летене

Ако нямате гирички за това упражнение и две кутийки с газирана напитка вършат работа. Единият крак минава назад и е изправен, гърбът също, другият е леко сгънат в коляното, коремните мускули са стегнати, ръцете са надолу. Наведете се надолу леко, издишайте и бавно разперете ръце настрани, докато не станат на нивото на раменете, докато лопатките на гърба не се срещнат или доколкото можете. За да се предпазите от травми, дръжте гърба изправен, за да дишате по-добре и натоварвайте коремните мускули, за да пощадите гърба си.

4. Дъска

Тонизира коремните мускули, бедрата и долната част на гърба

Започнете упражнението на четири крака на пода, ръцете са изпрaвeни в лактите, след това изнесете единия крак назад, с пръсти върху пода, за баланс, след като направите няколко повторения, изпънете и двата крака и се опитайте да задържите колкото можете до 60 секунди, в началото започнете с 15 секунди, после върнете коленете на земята и отново минете в тази позиция.

Опитайте и споделете! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *