Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
ArganycaVita FocusScotish Fine SoapsUnimed PharmaEwopharmaЦветелина ОодАрониадаJohn FriedaOenobiolFilorgaPharmascience IncLoveaPlanters
хранителни съставки

15 изненадващи ползи от прием на Бор - част 2

към първа част

7. Лекува рака - Борните агенти за улавяне на неутрони се използват за лечение на рак и за развитието на силни ензимни инхибитори. Неговите съединения се използват и като мимики на антитяло, които лесно могат да идентифицират биологично важни захариди.

8. Правилна функция на клетъчната мембрана - Той играе важна роля в поддържането на функциите на клетъчните и органните мембрани и при стабилизирането на хормоналните рецептори, така че телесните процеси да вървят гладко.

9. Намалява симптомите на артрита - Борът значително намалява алергичните и възпалителните състояния, които обикновено се асоциират с ревматоиден артрит.

10. Предотвратява образуването на кръвни съсиреци - Смята се, че борът може да повлияе на някои от факторите на кръвосъсирването в организма. Въпреки това, трябва да се направят още проучвания, за да се удостовери тази констатация, която ще я превърне в основен съюзник в борбата срещу сърдечните заболявания.

11. Понижава нивата на липидите в плазмата - Борът помага за намаляване на натрупването на липиди и позволява премахването на холестерола чрез различни средства, като по този начин намалява шансовете за развитие на заболявания като атеросклероза и кръвни съсиреци и предпазва организма от инсулт и инфаркт.

12. Намалява гъбичните инфекции - Боронът защитава организма от множество паразитни атаки като Candida albicans и други гъбични инфекции.

13. Предотвратява сърдечната недостатъчност - Борът може значително да облекчи трудностите, причинени от застойна сърдечна недостатъчност.

14. Подобрява познанието - Изследванията показват, че борът може да подобри мозъчната функция, координацията на окото, краткотрайната памет и концентрацията.

15. Инхибира вредните ензими - Борът може да попречи на някои вредни ензими да се образуват или действат, като същевременно служи и като кофактор за други благоприятни ензимни реакции.

Няколко думи за безопастността при употребата на минерала бор: Симптомите на токсичността при предозиране включват гадене, повръщане, слабост и дерматит. В някои случаи се наблюдават и скелетни аномалии. Обикновено се абсорбира лесно и се екскретира в урината. Въпреки това, при хора с бъбречни проблеми може да се натрупва в сърцето, бъбреците, мозъка и тъканите, така че трябва да сте наясно какво количество приемате, особено ако използвате добавки с висока концентрация. Би било добре, преди да започнете прием на добавки с бор, да се консултирате с лекуващ лекар, който да съобрази дозировката с вашето здравословно състояние или медикаментозен прием. 

Още за четене от категория Хранителни съставки
 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!