Ехинацея – естествен и супер ефикасен имуномодулатор!

Резултатите от клиничните проучвания, проведени през последните няколко години показват, че ехинацея е едно от най-ефикасните, бързо действащи природни средства за стимулация на имунитета и защита на организма от нежелани патогени.

Биологично-активните вещества в състава на ехинацея са с отлично изразени антимикробни, антивирусни и имуностимулиращи ефекти. Доказано е, че те ускоряват възстановяването при настинка и грип, и значително намаляват риска от усложнения в състоянието. Те потискат различни възпалителни процеси в тялото, включително хронични възпалителни състояния (ревматоиден артрит), възпаления на очите и са много ефективни срещу инфекции като гингивит, инфекции на кръвта, гингивит и др.

Ето защо употребата на екстрактите от ехинацея е толкова популярна през най-студените месеци от годината. Те се отличават с изключително мощно действие, без риск от странични ефекти. Бързо редуцират симптомите на настинка и грип, и могат значително да скъсят периода на боледуване. Не всички екстракти обаче, имат достатъчно силно и ефикасно действие. Основните причини за това се отнасят до произхода на ехинацеята, както и до една важна подробност – стандартизацията на екстрактите. За да има наистина полза от ехинацеения екстракт, той трябва да бъде иззет от пресни растения, отгледани по методите на органичното земеделие. Когато се извличат от растението, активните съставки трябва да са достигнали най-високите си концентрации. Стандартизацията на екстракта пък, гарантира, че в него присъстват ключовите хранителни вещества в точно определено съотношение, което гарантира ефект.

Echinamide®: екстрактът от ехинацея, който си заслужава да опитате!

Echinamide® представлява тройно стандартизиран екстракт от органично отгледана ехинацея пурпурея. Той е билково средство номер 1 в Канада срещу простуда и грип. Познат е със свойството си да намалява чувствително неприятните симптоми и продължителността на вирусните инфекции. Същият ефект постига и при обикновена простуда. Лабораторните тестове и клиничните изследвания с Echinamide® доказват неговата ефективност като имунен стимулант и възстановяващ агент при грипни и простудни заболявания.

Echinamide® е осигурява стандартизирани концентрации на научно-валидирани имуноактивни съставки. Резултатът се изразява в протичане на заболяването с по-леки симптоми и бързо възстановяване при грип и обикновена простуда. Не са за подценяване и ефектите на Echinamide® върху при хора с хронични бронхит и синузит.

Според данни от последни проучвания, екстрактите от ехинацея са ефективни и при астма, тъй като действието им много наподобява това на бронходилататорите. Ето защо Echinamide® също може да се използва с цел разширяване на брнхиалните пътища на белите дробове, улеснявайки проникването на въздуха в тях.

В кои продукти присъства Echinamide®?

Създател на Echinamide® е канадската компания за производство на хранителни и диетични добавки – Natural Factors. Повечето от растенията, които Natural Factors използва за извличане на екстрактите, са отгледани в собствени ферми – плантациите, от които в продължение на почти 50 години се добиват изцяло органични култури, от собствени семена, без ГМО!

Фермите на Natural Factors са сертифицирани като 100% органични и свободни от пестициди. Техните култури се торят само с компост и богати на азот морски растения, и са ръчно и внимателно обгрижвани. Растенията се берат в най-подходящия момент – когато нивата на активните компоненти в състава им са достигнали връхната си точка. Компанията използва уникална технология за обработването на екстрактите си, известна като EnviroSimplex™ – при нея не се използват солвенти и алкохол, а прясната суровина се изсушава за кратко под вакуум и на ниски температури. EnviroSimplex™ запазва напълно активността на всички витамини, минерали, антиоксиданти и други фитонутриенти, открити в растенията.

Echinamide® Ехинацея екстракт 250 mg.

Мощен, бързо екстракт от ехинацея с ударен ефект върху имунната система – при настинки, грип и занижен тонус! 

Анти-Колд, 1000 мг /без алкохол/ 50 ml билкова тинктура с натурален плодов аромат.

Свежа билкова тинктура с натурален аромат и без алкохол! Подпомага нормалното функциониране на имунната и дихателната системи.

Анти-Вирал, 50 ml,  билкова тинктура

Анти-Вирал Софтгел капсули 128 mg x 60 софтгел капсули

Мощна комбинация от имуностимулиращи билки със силно изразени противогъбични и антибактериални свойства. Оказва ефикасна защита срещу широк спектър от вирусни заболявания – от простуда и грип, до херпес, ларингити, възпаление на сливиците, инфекции на ушите, пикочните пътища и др. Продуктът е особено ефикасен, когато започне да се приема при първите признаци на настинка и грип. 

Официален вносител за България: ГЕО НУТРИШЪН ЕООД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *